Проблем с резолюцията на игрите

75 мнения в тази тема

Отговорено

username1, не казвам, че е от играта. Имах предвид, че проблема е от монитора. :P

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

username1, не казвам, че е от играта. Имах предвид, че проблема е от монитора. :P

Да де аз казвам, че е от играта :ag: всичко друго се оправи само тя се сбъгясва нещо и затова си мисля, че е от нея. :)

kreel щом си с последната версия на драйвъра би трябвало да си работи или тогава пробвай с някоя по-стара версия.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ами изчакай още малко може следващите вече да оправят проблема. :)

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ъпсурт да е от МОНИТОРА

Монитора е. Има си меню. Влез и го разгледай какви опции има.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Така, значи, едно голямо обобщение.

Всички люде притежаващи широкоекранен монитор и прозорци 7 имат този проблем с НЯКОИ игри.

Проблемът е в комбинацията от прозорци 7, широкия екран и игрите. На стария уиндоус 7 NFS U2 ми се виждаше с черти, но на сегашния уиндоус НЕ. ;)

Просто ако не успеете да го оправите от настройките на играта се молете SP1 да оправи нещата (както беше споменато по-горе).

п.с. при по новите игри този проблем го няма

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Монитора е. Има си меню. Влез и го разгледай какви опции има.

Не е в монитора менютата ги знам на изуст всичко си е OK. освен това само на 7 е така

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

.....На стария уиндоус 7 NFS U2 ми се виждаше с черти, но на сегашния уиндоус НЕ....

А на сегашния като не се виждат черти в тая игра, колите сплескани ли са? :)

Слага се един пач за wide И вече всичко е точно. ;)

5073speed2 2009-10-20 17-14-12-44.jpg
Щракнете за оригинален размер

И за MW има.

9556speed 2009-10-20 17-17-02-34.jpg

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

С лаптоп съм и резолюцията ми е 1280х800 но когато пусна игра като например WarCraft3 или NFS ми излизат черни ленти отстрани и играта я виждам в квадрат и драиверите са най-новите.Ако някой знае и може да ми помогне моля да пише или просто дайте някакъв съвет. :)

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Прибавих коментарите от "Игрите ми излизат с черни ленти отстрани" тук и поразчистих на основание т. 2 от ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

С лаптоп съм и резолюцията ми е 1280х800 но когато пусна игра като например WarCraft3 или NFS ми излизат черни ленти отстрани и играта я виждам в квадрат и драиверите са най-новите.Ако някой знае и може да ми помогне моля да пише или просто дайте някакъв съвет. :)

За старите игри просто трябва да се примириш с това. По времето когато са правени игрите широкоекранни монитори почти не е имало и резолюциите са били все с формат 4:3 (800x600, 1024x768, 1280x1024, 1600x1200 ...). Ако в настройките на играта имаш 1280x800 слагаш тази резолюция, ако не караш на квадратче (повярвай ми по-добре е от разтягането на 4:3 към 16:10 формат)

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

http://#' target="_blank">

Ако беше видял поста над тоя който си цитирал, щеше да видиш че си има пачове за wide, за някои от дъртите игри. :f-harhar:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ако беше видял поста над тоя който си цитирал, щеше да видиш че си има пачове за wide, за някои от дъртите игри. :f-harhar:

за някои ... и то за доста малко ... :ag: ... ама наистина малко :crazy:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Абе аз имам същия проблем с емпайър ърт и колкото и да сменям резолюцията няма промяна! даже по едно време почна да не иска да ми се отвори играта! подозирам обаче, че е от самата видео карта или поне драйверите и, защото на един друг компютър ейдж ъв емпайърс вървеше на цял екран, но след това имах проблем с видео картата и инсталирах нови драйвери и тогава се появи същия проблем (не излизаше на цял екран) :bn:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

А аз имам сходния проблем с ATI Radeon HD 3200 на лаптопа ми HP Pavillion dv5-1002nr.Проблема е че освен на игрите, като сменя резолюцията на десктопа на някоя по ниска от максималната и десктопа излиза с черни ленти отстрани или отгоре и одтолу.пробвах със всякакви драйвери от ATI от официалния сайт на HP и нищо не се променя.Ако някой знае някакво решение моля за съвет.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Четете назад из темата. Писано е по въпроса.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

А аз имам сходния проблем с ATI Radeon HD 3200 на лаптопа ми HP Pavillion dv5-1002nr.Проблема е че освен на игрите, като сменя резолюцията на десктопа на някоя по ниска от максималната и десктопа излиза с черни ленти отстрани или отгоре и одтолу.пробвах със всякакви драйвери от ATI от официалния сайт на HP и нищо не се променя.Ако някой знае някакво решение моля за съвет.

Здравей, даваш дясно копче на десктопа и отиаваш на Catalyst Control Center, даваш Advance, след това от менюто което ти се е показало отиваш на Notebook Panel Properties и от Scalling Option избираш Full Screen. До колкото помня в началото и аз си играх до като разбера от къде се оправя и мисля, че само с драйвери на Виста става, ако с твоите драйвери не стане сложи за виста. Успех!

https://windows7bulgaria.com/imageupload/images/5609mys.jpg

https://windows7bulgaria.com/imageupload/images/3638fys.jpg

Горе съм показал как става работата с малко по стара версия на Видео Драйвара.. някой да има представа как става с най-новия? Човърках къде ли не, но не намерих.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

аз нямам този проблем. :yahoo:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ох, този до болка познат проблем :) За хората с Ati Radeon - на които не им се показва Notebook Panel Properties има решение, ако все още не сте го намерили. Влизате в Catalyst-а, променяте си резолюцията на различна от максималната която ползвате, след това отивате на Desktops & Displays и в долния ляв ъгъл има едно компютърче, десен бутон Configure и вече дава възможност да се промени scaling-а от Centered на Full screen и проблема е решен.

Да доуточня, че това ми се случи при Ati Mobility Radeon HD 4570 с моднати драйвери при Catalyst 9.12.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

така както каза morimir става мерси мн :)

Има си бутон Благодаря. /Mod edit

Наказан
1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ето моя проблем като цъкна да видео картата ми излиза следната картинка не съвпада със тази по горе в коментар някои да има идея защо ми излиза така

Редактирано от DISHKATA
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

:kick: :kick: Цъкни горе на graphics и си избери кое меню искаш
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

е хубаво пич ама как да оправим тази резолюция и каде да влезна то ми показваше ,, добре ама аз кликнах някаде и започна да ми показва така как да го върна за да мога да следвам показаното

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Аз имам проблем точно обратния на проблема описан в първия пост на темата, а именно - някои игри като че ли не искат да възприемат настройките и каквато и резолюция и рефреш рейт да сложа те все излизат разпънати, та чак излизат извън екрана. Все едно съм хванал картината и съм я разпънал настрани като ластик. Това не знам дали е от уиндоуса, от драйверите или от самите игри, но ако някой има идея как се оправя - моля да сподели. Не знам дали има значение, но мониторът ми е CRT LG Flatron F700P 17".

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

а с какви драйвери си?

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Имах го същия проблем !! :) проблемет беше в драйверите .. понеже когато си ппреинсталирам компютъра на Windows 7 не ми ги иска драйверите аеро-то и тем. са включени ,та да се върмен на мисълта изтегли си драверите от сайта на Nvidia или можеш да си ги изтеглиш и от замундата :) Успех !!:)

а с какви драйвери си?

Еми мисля че е с най-новите само тези ги има в сайта на Nvidia ..

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване