Проблем с добавянето на принтер по мрежата

6 мнения в тази тема

Публикувано

Здравей те, от известно време се боря с една Windows 7 Ultimate x64 на български циста инсталация свален от замунда.Та въпроса е че като реша да добавя споделен принтер от мрежата ми дава грешка.Като преди това на същия компютър но с Windows 7 Home Premium x86 английска версия нямаше този проблем.Започвам с грешките първоначално дава Windows Cannot Connect to the Printer. Access is Denied , като се разрових в нета видях няколко начина, за да се справя с това прилагам и Линк към решаването на проблема, но в моя случай не помогна. Ако някой има и друго решение ще съм благодарен да го сподели. Компютъра който е вързан принтера е windows 10 x64, със спряна защитна стена споделен, само не съм прегледал как е споделен с какви права, но те преди това не са променяни и си работеше принтера на старата windows 7.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Дай първо принтера, марка , свързване и драйвъри...системата не е важна...

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Принтера е DCP 2510 инсталиран е с USB кабел на Windows 10 x64 аз искам да го инсталирам на windows 7 x64 по LAN driver от сайта на производителя ги тегля инсталрима който са последните

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Имах подобен проблем. Пробвай описаното решение от картината.

Solved.jpg

Направи го и на двата компютъра.

Редактирано от BiVaKa
1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Здравей проблема най вероятно е от windows 7 защото няма SMB в настройките пробвах с powershell и cmd командите да го инсталирам но без успех. Ще се преинсталира с нов windows и според мен нещата ще станат. Благодаря за отзивите и помощ. 

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Windows 7 по подразбиране си има SMB инсталирано и активно. Освен ако не си теглил някоя орязана версия, не виждам причина да няма SMB. От друга страна от Windows 10 нагоре, протокола за SMB е друг и не поддържа по-ниската версия от WIndows 7 ОСВЕН ako изрично не се инсталира в Windows 10.

Като финални мисли - аз ползвам от около година Windows 11. Бях твърд противник на Windows 10, както повечето от редовните потребители на форума знаят. От друга страна, Windows 11 е достоен заместник на Windows 7. Нямам обяснение защо доста хора все още стоят на ужасно тромавия Windows 10. Въпрос на личен избор явно :)

п.п. Аааа сетих се, защото си мислят, че Windows 11 има ограничения за хардуера и изисква много ресурси. Нищо, че аз го инсталирах на 10 годишен лаптоп и на китайски таблето-пс :D И хвърчи. И не, няма изисквания за сигурност или хардуер, който да не могат да се заобиколят. И е поне 10 пъти по-лек от WIndows 10.

Редактирано от Иванов
5

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване