Публикувано 21 авг 2017 Дъното ми е msi k9n neo v1.0 (ms-7260),процесора е AMD athlon x64 6000+.Проблема е,че много бързо загрява когато браузвам и се изключва,като го пусна веднага температурата е с 8 градуса по-ниска.Изключва се на 68-70 градуса.Пробвах с други вентилатори които са с по-големи обороти и пак си вдига температура.Нещото което ми прави впечатление е,че като му правя преинсталация няма проблеми,започни ли да тегли актуализации или да инсталирам програми ужас 0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 21 авг 2017 Паста сменяна ли е? Колко години го ползваш този процесор? Може да се е спекла пастата под капачката на процесора, но за да махнеш капачката без да увредиш процесора е трудна задача.Ако можеш вземи от някъде един процесор със същия сокет и пробвай дали ще има промяна. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 21 авг 2017 Свали охладителя на процесора , изчисти остатъка от старата паста със салфетка или тоалетна хартия. (без да махаш процесора , просто търкаш отгоре). След това сложи някоя хубава термо паста и монтирай на ново охладителя , като трябва да си сигурен ,че контактува добре с процесора. Процедурата не е особено сложна и за 5-10 мин ще отстраниш проблема. Ако вентилатора на охладителя работи нормално, може да си го оставиш , ако смяташ че не е така смени го с нов . 0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 22 авг 2017 Всичко което ми давате като съвет е пробвано,само не съм пробвал с друг процесор,а до колко години съм го ползвал,около 3-4 г.Имам едно бегло съмнение,дали нещо не се е омазало по BIOS-a 0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 22 авг 2017 а с друг охладител пробва ли ? 0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 22 авг 2017 На това 10 годишно дъно, огледай за подути кондензатори! 0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 22 авг 2017 Все си мисля че проблема е или в не достатъчно добър контакт с цпу-то или във вентилатора на охладителя . Не че няма логика да има подут кондензатор , но не вярвам той да е причината за високите градуси на процесора. Виж , ако биоса не отчита правилно температурата и това е причина да се изключва (не съм имал до сега подобен случай) , тогава ако имаш вариант да флашнеш до по-нова версия опитай. 0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 22 авг 2017 Все си мисля че проблема е или в не достатъчно добър контакт с цпу-то или във вентилатора на охладителя . Аз залагам на грешно монтиран вентилатор- дори и кьорав индианец с отрязани пръсти може да монтира правилно охладителя. Другият вариант е този на Наско- просто от старост да е изсъхнала пастата вътре в процесора което е напълно възможно... 0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 22 авг 2017 РосеН,губиш залога!Това не ми е първи монтиран охладител и вентилатор,търся причина за това което става,не може след като се изключи и се включи веднага,температурата да е с 8-9 градуса по-ниска,помисли над това не за облозите 0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 22 авг 2017 Такива като теб дето разправят "това съм го правил хиляди пъти" най-редовно допускат идиотски грешки (аз цял живот карам бензинови коли и съм наливал дизел в резервоара)- вместо да ми се дървиш ще отидеш, че провериш вентилатора и ще се върнеш да докладваш "Проверих- правилно е свързан и монтиран" за да знаем, че този вариант отпада и да се върви нататък. 0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 22 авг 2017 Всъщност е напълно нормално за периода на рестарта температурата да падне с въпросните 8-9 градуса. При положение ,че преди това е бил на 68-70. Включи Hwinfo и поглени на който и да е др процесор след товар как за няколко секунди температурата пада и то с далеч по голяма разлика.едит: Дай , ако обичаш една снимка да видим кулера и вентилатора как са монтирани . Пак питам имаш ли възможност да пробваш с друг охладител (ако може да не е стоков) , за да сравниш какво е там положението? 0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 22 авг 2017 направо смени целия компютър и готовоооо 0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 23 авг 2017 Проблема се реши!Просто е трябвало да се почистят пиновете на процесора с четчица,така,че ти приятелю sematabg,недей да даваш тези твои предложения.Хубаво е да поразбъркаш малко бъбрека. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове