Проблем със бавна скорост при прехвърляне и запис от и на USB

4 мнения в тази тема

Публикувано

Добър ден, гледах тук подобна тема имаше наскоро, но за съжаление колкото и да я търсих, не успях да я открия изобщо. Имам чувството че за USB контролерите на дъното ми - P5Q SE2 не са инсталирани правилни и точни драйвери, защото като вкарам в някое USB флашка или карточетец и скоростта на прехвърляне и запис е изключително бавна, в повечето случаи е под 1 МБ. А наскоро преинсталирах седмицата 64 битова, преди помня че не беше така изобщо и скоростите на прехвърляне и запис си бяха доста добри. Отделно имам USB разширителна платка с 4 външни +1 вътрешен USB порта, при която положението е същото, и там са скоростите на трансфер на данни са бавни много. Може ли помощ да оправим проблема? Тоест да подобрим и увеличим скоростта на трансфер на данни - четене, прехвърляне и запис.

Благодаря.

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Някъде из настройките ти в BIOS трябва да има "USB Configuration".В това меню търсиш "USB 2.0 Controller Mode" и проверяваш дали е зададен "HiSpeed".Ако е на "FullSpeed",е обяснимо защо е бавен преноса на данни,FullSpeed скоростта е 12mbit ~1.5mb,а на HiSpeed e 480mbit.

https://www.manualslib.com/manual/473305/Asus-P5q-Se-Plus-Motherboard-Atx.html?page=79

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ами проверих - на HiSpeed си е зададен, аз не съм пипал нищо.

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

На всяка флашка поотделно

USB device properties - policies - better performance  слагаш отметка там 

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване