Не мога да инсталирам драйвери за вградена звукова карта

16 мнения в тази тема

Публикувано

Здравейте, имам проблем с инсталирането и разпознаването на драйвери за вградената звукова карта на дъното ми - Realtek ALC1200 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller [A-2]. След инсталирането на драйверите, все едно не са инсталирани изобщо, никъде няма икона от където могат да се отворят опции им. Нямам никакъв звук. По никакъв начин Windows 7 64 битов не иска да разпознае инсталираните драйвери. Звуковата карта е работеща, в това съм сигурен напълно. Пробвах и с по-стара версия на драйверите и пак е същото. Моля помогнете да се оправя с този проблем.

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Дай някоя снимка на device manager да видим от там какво вижда и вижда ли въобще нещо .

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

2017-03-14_164057.jpg

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

иконата до часовника за звука има ли червено кръстче върху нея?кажи си и дъното

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Как и от кога се появи проблема ? Това лаптоп или компютър е ?

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

MsiqWindows7 няма червен кръст върху иконата. Това е модела на дъното ми: IPIBL-LB

http://support.hp.com/us-en/document/c01324212

Ground Zero SPL Това е настолен компютър - HP Compaq dx2400

От няколко дни съм с това дъно и като се помъчих да подкарам вграденото аудио - къса и хвърля и не иска просто.

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Разгледай тази тема от "HP Customer Support",дано да ти е от полза  HP Desktop PCs - No Sound from the Speakers or Headphones (Windows 7).

 

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

имам абсолютно същия компютър със същото дъно,по принцип в сайта на hp има драйвери за win7,на това дъно не се показва иконката на реалтек за настройките,щом няма червено кръстче има няколко варианта,да си мушнал жака в грешния вход - микрофона в розовия,тонколони/слушалки в зеления, другото което ми идва на ум е да цъкнеш с дясно копче на иконата за звука в трея след това кликваш върху устройства за възпроизвеждане- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО speakers трябва да са ти по подразбиране/default. ако са ти по подразбиране се увери че са усилени докрая,а не намалени,третия вариант е в "volume mixer" да ти е намален звука на приложенията.

 

1.PNG

Capture.PNG

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Нито една от стъпките в сайта на HP не ми помогна да си оправя проблема ми. Не съм мушнал жака в грешния вход, в правилния съм го мушнал, speakers са ми по подразбиране/default, и са усилени до края. Във volume mixer звука на приложенията не е намален изобщо.

В началото на темата пропуснах да кажа че имам това:

http://www.ebay.co.uk/itm/5-25-USB-3-0-2-0-e-SATA-Media-Dashboard-Front-Panel-All-in-1-Multi-Card-Reader-/111966350722

и през него звук излиза и се чува. Един приятел ми каза че той (фронт панела) взима звук от вграденото аудио, понеже той няма вградено такова изобщо. Само че този фронт панел аз не мога да го ползвам на този компютър, ползвам го на друг, при който имам недостиг на USB та, и тук го сложих само за проба просто. Искам да ми излиза звук отзад на вграденото аудио когато вкарам кабела отзад в зелената букса на вграденото аудио. Дано да сте ме разбрали правилно.

 И когато инсталирах един драйвер, поиска рестарт, след рестарта вкарах кабела отзад който е свързан към говорителите, чу се звук за една секунда и спря.

 Играх си с настройките и то много, и не иска да излиза звук отзад по-никакъв начин, отпред през фронт панела излиза само, ако е свързан.

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Виждам че този " Multi Card Reader" има собствен аудио изход.Тъй-като на сайта на HP Customer Support  е споменато следното:"*Integrated audio is not available if a sound card is installed.",възможно е и това да е проблем ?!?

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Виждам че този " Multi Card Reader" има собствен аудио изход.Тъй-като на сайта на HP Customer Support  е споменато следното:"*Integrated audio is not available if a sound card is installed.",възможно е и това да е проблем ?!?

Едва ли е проблем това. Дори и когато той не е свързан към компютъра изобщо, проблема продължава да го има, и нямам никакъв звук, а като е свързан той през него чувам звук, който звук всъщност няма от къде да дойде, а идва от вградената звукова карта на дъното. Дори когато той е свързан той, като вкарам жака на микрофона в розовата му букса, и мога да говоря и по-микрофона, а като го вкарам в розовата букса отзад на вграденото аудио на дъното,  и микрофона не ми работи.

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

запиши ubuntu на флашка или диск и виж дали имаш звук през задните входове на звуковата карта,провери дали всички настройки в биос откъм вградено аудио са включени,също така при мен ако имаше включени два източника на звук автоматично пускаше музика на устройството включено в предния панел.
допълнително провери дали тук ти дава правилна информация за аудио портовете 

22.PNG
а и бих те посъветвал да си флашнеш биоса до последна версия,за да се избегнат проблеми свързани с bios

Редактирано от MsiqWindows7
0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Инсталиран грешен драйвър за звуковата карта, която е: Integrated Audio ALC888S

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Тази джаджа си има негова звукова карта и не е зависима с тази от дъното ти! Или ти вади звук вграденото аудио или не - междинен вариант НЯМА! Така, че проблема идва от драйвера или от звуковата карта. Ако беше изключена от биоса - то нямаше да се показва в Диспечера на устройствата (поне при мен е така). 

 

Edit: Колегата от горе явно е прав! Изтрий сегашния аудио драйвер и инсталирай този драйвер: ЦЪК

После пиши резултата.

Редактирано от Ground Zero SPL
0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Трябвало е да се сложат 2 джъмпера на дъното на F Audio, сложих ги и всичко си дойде на мястото и сега имам звук отзад на входовете на вграденото аудио.

Благодаря на всички.

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ето кой изпълзял дупката значи.... :) 

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване