Проблем с резолюцията на игрите

75 мнения в тази тема

Публикувано

Здравейте...имам проблем с резолюцията на игрите не се разпъват на цял екран NVIDIA 9400GT с последните драйвери съм под VISTA и XP не съм имал такъв проблем.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

И на мен е така при някой игри не при всичките, но не е приятно да имаш широкоекранен монитор, а да играеш на квадратна картина така да се каже, на XP го нямаше този проблем явно някаква несъвместимост с 7-цата, дано го оправят с SP 1. :bn:

П.П. Между другото 22-ри наближава. :yahoo:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ами играйте на резолюция която е 16:10 бре. :ag:

1680x1050, 1440x900

Не е виновен джама.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

1680x1050, 1440x900

Монитора ми е 16:9-1920*1080 за да излезе на цял екран триабва да пусна играта на тази рез. малко тежичко ми идва да играя с такава резолюция.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

1680x1050, 1440x900

Не е виновен джама.

На каквато и резолюция да го пусна все тая даже и не примигва екрана, никакъв ефект. :no:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

С последните 2 драйвера които пусна NVIDIA някои игри се разпънаха на цял екран но повечето си излизат с вертикални черни ленти отстрани....адски ме дразни тая работа.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Хора, проблема е в задклавиатурното у-во. :P

И аз съм с nvidia. Защо при мен го няма това? Играя си на 1680x1050. :)

Дори и да пусна игра с резолюция 4:3, от опциите на монитора я разпъвам на цял екран, но картината става слескана и няма смисъл.

Набарах си един пач който подкарва старите игрички като NFSU, NFSU2, Most Wanted, Carbon, POP Sands of Time и POP Warrior Within на wide резолюция. :thumbup:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Дори и да пусна игра с резолюция 4:3, от опциите на монитора я разпъвам на цял екран, но картината става слескана и няма смисъл.

И какво триабва да направя за да се оправи тая пуста резолюция?

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Набарах си един пач който подкарва старите игрички като NFSU, NFSU2, Most Wanted, Carbon, POP Sands of Time и POP Warrior Within на wide резолюция. :thumbup:

Не проблема не е в ЗКУ-то проблема е във драйвъра или в самия Windows, но щом при теб няма проблем значи е от драйвъра, и какво може да се обърка има един драйвър който се инсталира почти без намеса на ЗКУ-то следва рестарт и избиране на резолюция в самата игра, след което не следва никаква промяна, и пак казвам не при всички игри е така. :)

kreel Ще чакаме SP 1 и новите версии на драйвърите след официалното излизане на Windows 7 след 2 дена, би трябвало тогава да се коригира тези проблеми. :)

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Какъв ти е монитора? На каква резолюция го държиш? И на каква играеш въпросната игра?

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Какъв ти е монитора?

Asus VW195D Wide 1440x900 държа го на 1440x900 въпросната игра и на каквато резолюция да я пусна все същото не се разпъва изображението, а стои квадратно.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Така, и аз съм с асус. Сега ще се помъча да ти го обясня.

Влизаш в играта, като ти е свита картината влизаш в менюто на монитора, отиваш на System Setup > Aspect Control и там имаш избор Full и 4:3. Буташ на Full и си готов. ;)

И при другите монитори има подобна опция.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Така, и аз съм с асус. Сега ще се помъча да ти го обясня.

Влизаш в играта, като ти е свита картината влизаш в менюто на монитора, отиваш на System Setup > Aspect Control и там имаш избор Full и 4:3. Буташ едно от двете и си готов. ;)

Ами сега може да прозвучи малко смешно ама преди няколко седмици ми се развалиха 2 от копчетата на монитора menu и онова за избор на готови настройки S :ag: все се каня да го закарам в сервиза, че има 3 години гаранция, ама тея дни трябва да стане, по въпроса мисля, че е на Wide тая настройка иначе и десктопа ми щеше да е квадратен (е може и да се е бъгнало нещо и с малко разбутване да стане), но не мога засега да кажа нищо със сигурност, благодаря ти за помощта. :thumbup: Нека другия със същия проблем да пробва и да пише дали е станало, че аз точно в момента няма как. :ag:

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Тоя бутон S като го натиснеш и задържиш ти центрира автоматично картината.

И явно не ти е на wide, щом стават "квадрати" в игрите. И това, че десктопа ти е на wide резолюция няма нищо общо с тая в играта.

И все пак за коя игра става въпрос?

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Тоя бутон с S като го натиснеш и задържиш ти центрира автоматично картината.

И явно не ти е на wide, щом стават квадрати в игрите. И това, че десктопа ти е на wide резолюция няма нищо общо с тая в играта.

И все пак за коя игра става въпрос?

Игрите засега са няколко - Combat Arms, Age Of Mithology и Heroes 4, примерно Heroes 5 ми върви на цял екран.

Edit: Age Of Mithology се оправи след пробване на няколко резолюции, но при нея има премигване на екрана и видима промяна в качеството на картината, докато примерно при COmbat Amrs няма даже и премигване демек смяна на резолюцията.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Не съм ги играл. А сигурен ли си че самите игри имат резолюция 1440x900? И ти си я настроил? И ти ги дава свити отстрани?

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Не съм ги играл. А сигурен ли си че самите игри имат резолюция 1440x900? И ти си я настроил? И ти ги дава свити отстрани?

Age Of Mithology няма такава, но при една друга се оправи, Combat Arms има, но дори при нея няма промяна както описах в предишния пост. :)

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Отивай да оправиш копчетата на монитора и да видиш, че проблема не е в "джама", нито в "шофера". :ag:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ами сега може да прозвучи малко смешно ама преди няколко седмици ми се развалиха 2 от копчетата на монитора menu и онова за избор на готови настройки S :ag: все се каня да го закарам в сервиза, че има 3 години гаранция, ама тея дни трябва да стане, по въпроса мисля, че е на Wide тая настройка иначе и десктопа ми щеше да е квадратен (е може и да се е бъгнало нещо и с малко разбутване да стане), но не мога засега да кажа нищо със сигурност, благодаря ти за помощта. :thumbup: Нека другия със същия проблем да пробва и да пише дали е станало, че аз точно в момента няма как. :ag:

Монитора ми е на WIDE нищо не става игрите си вървят но не се разпъват...няма управия...между другото по време на инсталациата на 7 си настрои точната резолюция на монитора които е ACER H223HQ 1920x1080..това при VISTA и XP никога не ми се е случвало демек да ми настроят рез. по време на инсталация...но уви игрите на 7 не всички но повечето не се разпъват и това си е....изнервящо

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Отивай да оправиш копчетата на монитора и да видиш, че проблема не е в "джама", нито в "шофера". :ag:

Ами мен ме съмнява, че е от самата игра защото след известно бърникане из настройките на игрите другите се оправиха, а тази Combat Arms не, и ми прави също така други мизерии мамицата и като при логването в някои сървъри забива и следва спиране от Task Manager-а сигурно не е направена все още за безпроблемна работа с 7-цата, играта се ъпдейтва редовно, тъй че ще изчакам новото пачване и ще вида тогава дали ще се оправи ако ли не ще я затрия. :ag:

kreel изпробвай всички възможни резолюции. :)

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Проблема си е баш във ДЖАМА или ШОФЕРА

Ами мен ме съмнява, че е от самата игра защото след известно бърникане из настройките на игрите другите се оправиха, а тази Combat Arms не, и ми прави също така други мизерии мамицата и като при логването в някои сървъри забива и следва спиране от Task Manager-а сигурно не е направена все още за безпроблемна работа с 7-цата, играта се ъпдейтва редовно, тъй че ще изчакам новото пачване и ще вида тогава дали ще се оправи ако ли не ще я затрия. :ag:

kreel изпробвай всички възможни резолюции. :)

Проблема не е в игрите бе хора

Всички съм пробвал....не става

username1, не казвам, че е от играта. Имах предвид, че проблема е от монитора. :P

Ъпсурт да е от МОНИТОРА

Да де аз казвам, че е от играта :ag: всичко друго се оправи само тя се сбъгясва нещо и затова си мисля, че е от нея. :)

kreel щом си с последната версия на драйвъра би трябвало да си работи или тогава пробвай с някоя по-стара версия.

Със по старите версии на драиверите полжението беше критично с последните 2 версии има напредък поне някои игри се разпънаха затова си и мисля,че проблема е в драйвера

Нарушена т.3 от ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА

Повторните коментари не са разрешени!/MOD EDIT

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Всички съм пробвал....не става

С какъв Windows си?

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

С какъв Windows си?

Windows 7 Ultimate 64 но и на 32 е същото

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Windows 7 Ultimate 64 но и на 32 е същото

Значи си пробвал и с други инсталации и пак е така. Бих ти препоръчал този click-me.gif, но не вярвам да се оправи с него може игрите нещо да не се сработват с Windows-а знам ли. :bn:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Значи си пробвал и с други инсталации и пак е така. Бих ти препоръчал този click-me.gif, но не вярвам да се оправи с него може игрите нещо да не се сработват с Windows-а знам ли. :bn:

Пробвал съм го и този се същиа проблем съсипах се от инсталации...най вероятно е от драйвера

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване