Десерти

3 мнения в тази тема

Публикувано

Предлагам в тази тема всеки да дава рецепти на десерти, който харесва.

Нека първият десерт да е от мен (нещо просто, но мноого вкусно):

Ягоди с кисело мляко:

Необходими продукти:

1. Ягоди

2. Мляко

3. Захар

Начин на приготвяне:

Нарязваме ягодите на парченца и ги слагаме в дълбока купа. След това добавяме киселото мляко според количеството ягоди и разбъркваме добре. Слагаме захар на вкус (аз лично слагам една чаена лъжица, защото самите ягоди са сладки). Консумирайте студено! :)

9

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

И аз мога да препоръчам един специален десерт!

Сладолед с нарязани ягоди,банани,като всичко е залято с уиски!

Начин на приготвяне:

1.Нарязват се ягодите на половинки и банани на кръгчета.

2.Подреждат се в голяма плитка чиния,или друг съд по ваш избор.

3.После се изсипва (в зависимост от размера на съда) 1 или и 2 кутии сладолед (аз съм го правил с ванилов сладолед с карамел,въпрос на предпочитание).

4.Накрая се залива с уиски и е готово за атака! :ag:

5

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ето ви една рецепта от мен

Шоколадова торта с лешници

delicious-shoko_cake.jpg

Необходими Продукти

  • ЗА БЛАТА
  • яйца - 7 бр.
  • захар - 7 с.л.
  • брашно - 7 с.л. с връх
  • бакпулвер - 10 г
  • какао - 2 с.л.
  • ЗА ПЪЛНЕЖА
  • лешници - 300 г
  • течен шоколад - 500 г
  • масло - 50 - 60 г
  • шоколад - 100 г черен(твърд)

    • сметана - 200 мл бита
    • сметана - 350 - 400 мл заквасена
    • пудра захар - 200 г
    • какао - 1 с.л.
    • ЗА СИРОПА
    • вода - 600 мл гореща
    • захар - 300 г
    • ЗА ГЛАЗУРАТА
    • шоколад - 300 г млечен
    • лешници
    • сметана

    приготвяне

    Приготвяне на Шоколадова торта с лешници

    Първо се приготвя блатът. Отделят се белтъците от жълтъците. Трябва да оставите жълтъците в черупките или други подходящи съдове, за да стоят отделно един от друг. Белтъците се разбиват на твърд сняг, след което постепенно се добавя захарта лъжица по лъжица.

    Един по един се добавят и жълтъците, като целта и да разбиете много добре сместа. За да се подсигурите може да добавите 10 г бакпулвер към брашното. Към яйчената смес постепенно се добавя и предварително пресятото с какао брашно.

    Готовата смес се изсипва в предварително намазнена форма и се пече около 40-45 минути в предварителна нагрята на 200 г фурна. Изважда се, оставя се да се охлади и се разделя на 2 или 3 блата.

    За крема: Разтопете течния шоколад на водна баня заедно с маслото и разбърквайте до получаването на гладка смес. В отделен съд разтопете 100 г шоколад на тих огън. Добавете и заквасената сметана и разбъркайте до получаването на гладък крем, като внимавате да не кипне. Свалете от котлона и добавете заквасената сметана, пудрата захар и какаото и разбийте с миксер. Последно се добавят целите лешници и се разбърква на ръка.

    Загрейте водата, добавете захарта и разбърквайте до пълното ѝ разтваряне. Сиропирайте долния блат. Намажете последователно с разтопения течен шоколад, отгоре сложете 1/2 от сметановия крем с лешници. Поставете втория блат и повторете процедурата. Поставете и третия блат, сиропирайте го, намажете го с тънък слой сметанов и го залейте с разтопен млечен шоколад. Остатъкът от сметановия крем се използва, за да се намаже тортата отстрани.

    Приберете за 4-5 часа в хладилник и сервирайте добре охладена.

3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване