631 мнения в тази тема

Публикувано

TslOx07.png9z0jrE9.png

Това ще е подобна тема на Компютърните въпроси, неизискващи нова тема, но специално за хардуерни въпроси, питания, проблеми и съвети. Темата е тестова, може и да се слее със Компютърните въпроси, ако се сметне че няма нужда от две такива теми.

Аз в хардуерно отношение съм гола вода, признавам си. Някой разбиращ може ли да ми обясни разликата между долните два екрана. Снимките са ми от монитора, показваш информация за сигнала. И има разлика като съм свързал РС (1080р, 67KHz, 60Hz) и като съм свързал телефона си (1080i, 33KHz, 30Hz).

Ето снимка на херците при сигнал от компютър:

PC.png

И снимка на херците при свързаният телефон:

Note.png

Реално не виждам видима разлика в картината или кадрите, независимо дали се гледа филм или се ползва за друго (примерно браузване). Единствено, при свързан телефон и наличие на светъл цвят се наблюдава леко трептене. Та въпросът ми е - това проблем ли е, или си е нормално.

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ей тук намерих една статийка, за приликите и разлики между 1080p и 1080i Натисни тук

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Аз бях прегледал доста източници за разликата между 1080p и 1080i, даже и в youtube има доста клипчета - и тази разлика я разбрах. Само никъде не видях да се споменава за херците защо са толкова ниски, и това се опитвам да разбера.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Херците при 1080p=60hz и1080i=30hz,ами незнам дали са ниски,но достатъчни за човешкото око да невижда опресняването на картината(трептенето),при старите CRT-монитори честотата трябва да е минимум 75 Hz поради същата причина. Според производителите по-големите честоти,могат да предизвикат и определени артефакти(недостатък на матрицата все още),а отсраняването им е свързано с още хардуерен ресурс а от там и цена,все пак тази технология още има доста да се развива.Бъдещето ще покаже.

4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Здравейте, интересуваме за какво точно се ползват 3,3V които излизат от захранването другите 12V и 5V знам за къде са само тези 3,3V не знам какви са :D

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

До колкото знам старите дъна (да речем някъде 1995 година) са използвали такъв волтаж. Също така, ако не се лъжа са можели да работят при спад в напрежението.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

D.Chonov, 3,3v се използват за захранване на ядрото на процесора и SDRAM

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Така, имам един проблем със стартирането на единия компютър.Просто прекалено бавно минава прес Post проверката.Минават някъде от рода на 30 сек.Този проблем го имам от както сложих HD6950, а и дъното е леко старичко Asus M4A78-E

Направих и видео

http://youtu.be/u4tmYI-OBco

Ако някой знае как да го оправя или от какво се получава, ще съм му много благодарен.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Провери в Биоса да ли е включена опцията: "Quick Power on Self Test"

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Всяка една настройка на биоса съм я проверил поне по 3 пъти.Нямам идея от какво ще е, но може и видеото да прави проблема, защото когато го сложих от тогава почна да буутва толкова бавно.

Иначе няма никакъв проблем с игри и тем подобни, но явно има някаква несъвместимост.Ще пробвам да ъпна биоса, защото гледам има някакъв от 2012, а сега съм с версия от 2010, ама се съмнявам да се оправи.

Сега проверих не съм само аз с този проблем.Много хора се оплакват.

Трябва да проуча добре проблема.

--Ъпдейтнах биоса и пак същата работа :/

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Мерсаж sando златен си и благодаря за бързи отговор ;):cheers:

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Може ли някой да помогне?

Дайте си мненията:

https://i.imgur.com/V5I96rv.jpg

А охлаждането ми е: Натисни тук

Охлаждането го поставях края на януари,не съм имал проблеми досега,просто днес го видях случайно при рестарт.

Звука от кутията си е нормален,както винаги-няма звук,наподобяващ излитане на джъмбо джет.

Off Topic
След известно време се оправя,показва си нормални обороти-около 1000-1100,но първите данни са,меко казано,смущаващи...

В тази връзка,препоръчайте ми притурка която да показва данните за процесора,(Еверест и AIDA ми дават некви грешки при рестарт,а и притурките им не ми харесват-много са подробни,но са ми сухи на външен вид!

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Тука има нещо грешно. Това са близо 33000 оборота. За един вентилатор и то на процесора, това е абсолютно невъзможно. Изтегли си SpeedFan и виж там какви температури и обороти ще ти покаже. Относно притурка за процесора - http://windows7bg.co...които-ползвате/ - погледни четвъртата публикация.

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Пичове , мисля да си вземам Sapphire 6670 , но дънната ми платка поддържа само едната от двата вида на картата , та въпроса ми е как ще е по-добре да направя ? Да си взема DDR3 2GB или DDR5 1GB + нова дънна платка ? :)

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Чудя се дали да си взимам Sapphire 6670 1gb DDR5 и съм решил да го взимам, но искам и второ мнение по въпроса. Имам А8-3870К APU и знам, че мога да използвам така наречения "hybrid crossfire". Чудя се дали ще е възможно да използвам crossfire на всички игри и поне дали има някакъв. Чудя се и дали crossfire ще намаля 6670 на DDR3. Доста съм гледал по други форуми и прочие, но не можах да намеря отговори на въпросите ми и затова питам тук. Надявам се да помогнете.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Има тема за видеокарти Натисни тук

Чудя се дали ще е възможно да използвам crossfire на всички игри и поне дали има някакъв. Чудя се и дали crossfire ще намаля 6670 на DDR3

Те тука, изобщо не разбрах какво питаш !!!

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

simo9129,

Има тема за видеокарти Натисни тук

Те тука, изобщо не разбрах какво питаш !!!

Мислех да пиша дали има някакъв вариант да направя настройките така, че ако някоя игра не поддържа crossfire сама да се настройва на 6670 а не на 6550. Малко не ги разбирам тея crossfire-и и тем подобни и ми трябва малко помощ.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Какво е crossfire, прочети тук Натисни тук

Не може да има превключване между картите, защото те на практика работят като една.

Все пак като купиш картата, монитора го свързваш към нейните изходи, а не към изходите на дъното.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Здравейте имам следния проблем . Дъното ми има 4 слота за DDR2 и 2 за DDR3 смених старите 4GB DDR2 800MHZ с 6 GB DDR3 1333MHZ обаче windows7 x64 не иска да използва всичките .. намира че са 6 Gb но в раск мениджъра пише че са достъпни само 3.2 GB . Някой ако може да ми помогне да оправя този проблем ще съм много благодарен .

Поздрави !

https://i.imgur.com/2tWgJG6.jpg

https://i.imgur.com/vjNRp4y.jpg

https://i.imgur.com/jss8YjO.jpg

https://i.imgur.com/D4xphoJ.jpg

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Можеш да монтираш ддр3 памет,само на слотовете за ддр3.Слотовете от двата типа,НЕ можеш да ги ползваш едновременно(само ддр2 или ддр3).

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Дори и да искаш, няма да можеш да монтираш ДДР3 на слот ДДР2. Физически е невъзможно !

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Човека какво пита, вие какво му казвате :kick:

m17n1ck - WIN + R / msconfig / Boot / Advanced options / махаш отметката от Maximum memory / рестартираш.

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Я ми обясни как е направил това https://i.imgur.com/bes6U0d.jpg ,че ми стана интересно,как е монтирал 6 Gb рам на 2 слота.Друг е въпроса,дали процесора поддържа ддр3 памет

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Off Topic
4+2 Gb = 2 слота. :ag:
И въпроса е, защо не му показва всичката рам.
А щом е тръгнала, се предполага че процесора поддържа DDR3

Направи това което Plmen88 ти каза, и кажи дали има резултат.
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Съжалявам за двата поста един след друг, но никой не е писал след мен!

Днес си бях разглобил лаптопа, но при сглобяването ми останаха 3 винтчета, който съм забравил да завия. :kick:

Та въпроса ми е, може ли да възникнат някакви проблеми в следствие на липсата им (на винтовете)

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване