Публикувано 9 фев 2013 Привет на всички Пиша тази тема тъй като имам въпроси относно програмата наречена Advanced System Care. Първо искам да попитам тя представлява ли антивирусна програма и ще влезе ли в конфликт със вече инсталиран антивирусен софтуер. Също така ако е възможно някой вече ползвал програмата да изкаже мнения и впечатления относно нея. Благодаря и лек ден 0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 9 фев 2013 Ползвах програмата доста време,не само 6,ами и 4 и 5... Според мен,програмата си работи много добре,има много мощни инструменти за защита и почистване,оптимизация и контрол над системата...Дори се престарава според мен... Винаги,когато си преинсталирам компа,си слагам ASC,съвместно с MSE,и след ден-два почват проблемите ми със MSE-АВ пищи че компютъра не е сканиран скоро(веднага след сканиране пак казва че не е сканиран,,,) Понякога не си тегли актуализациите...А още по странното е,че съм имал случаи когато даже Windows Update не може да провери за актуализации(А уина си ми е активиран... Смятам,че програмата се престарава в изтриването на файлове,в търсенето на малуеъри,червеи и тем подобни.Нищо чудно,да трие някои файлове на MSE,иначе не си обяснявам защо АВ ми създава проблеми... Програмите ги оставям с Default настройки,не бутам нищо по тях... За последните няколко години(откакто съм с Windows7),винаги съм ползвал MSE като първа инсталирана програма,след това следват браузъра,плейъри,ASC,офис пакета... Всеки път едно и също-MSE почва да надава аларма,че компа не е сканиран скоро... ASC му поставям отметката "Repair a system when is idle",да си работи в бекграунд и да си поддържа системата... След познатия проблем,на 18 януари си преинсталирах компа за пореден път.Инсталнах MSE,този път реших да пробвам без ASC.До този момент MSE си работи акуратно... Преди предложих,някой ако му се занимава и разбира,да инсталира MSE + ASC на виртуална машина и просто да наблюдава... Смятам,че тези двете програми не се разбират.След познатия проблем се принуждавам да премахна MSE и инсталвам NOD32.С него си работя,докато Уин-а откаже да се ъпдейтва.След това,вече следва реинстал Възможно е и аз да правя нещо не както трябва,но не бутам нищо по ASC,пускам си пълно сканиране 1 път в седмицата за профилактика,цъкам отметката за "Repair the system when is idle" и това е... Явно ASC премахва файловете на MSE,обърква и Update центъра...не знам. Но в момента съм без ASC и антивирусната ми и Update си работят безотказно... Това е от мен,като лични наблюдения над програмата през последните години и около 10-12 преинсталации винаги едно и също...този път съм без ASC... 0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 9 фев 2013 Абсолютно ненужна, както всяка оптимизираща и почистваща програма. Да ми дават пари не бих ползвал подобните им. Нито машината ще се забърза, нито производителността ще се повиши. Единственият начин това да стане е с ъпгрейдовърклок на хаурдъера. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 9 фев 2013 Аз пък ша ти кажа, че ако не ползваш оптимизатори, ще си преинсталираш компа, на има няма 6м, зависи колко си тормозиш ОС, а аз си ги потормозвам и то яко. При полужение че съм с 4 ОС на комп. Ползвам ТунеЪп от 2005г и не съм имал проблеми до сега. От скоро ползвам ASC 6 и съм впечатлен от нея. Но почиства даже и prefetch папката Не ползвам инструментите и за защита и сканиране, защото ползвам продуктите на NORTON, а там грешки не сттават. мога да ти посна и снимка, да видиш, от кога, не съм си преинсталирал ХР-то, за да ти стане ясно, но става 3г. Без чистене, подреждане /дефрагментация/ и съответно освобождаване на реално място започват да се търси в нета що компа станъл бавен, и кво да му се семена че да се забърза. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 10 фев 2013 Аз пък ша ти кажа, че ако не ползваш оптимизатори, ще си преинсталираш компа, на има няма 6м, зависи колко си тормозиш ОС, а аз си ги потормозвам и то яко. Абсолютна глупост, меко казано. Преди да махна 7-цата (за да тествам Мак ОС, за което съжалявам) я ползвах година без никакви проблеми. През това време не съм ползвал оптимизиращи програми, нито чистачи на регистри. При полужение че съм с 4 ОС на комп. Ползвам ТунеЪп от 2005г и не съм имал проблеми до сега. От скоро ползвам ASC 6 и съм впечатлен от нея. Но почиства даже и prefetch папката От какво си впечатлен, конкретно. Не виждам какво може да направи тази програма, което потребител, дори с базови познания, да не може да свърши и ръчно? С разликата, че при ползване на такава програма, винаги имал риск. Относно триенето на префеч...ами глупост е. Има полза да се трият файлове от тази папка, единствено свързани с деинсталирано приложение. Не ползвам инструментите и за защита и сканиране, защото ползвам продуктите на NORTON, а там грешки не сттават. Да твърдиш, че щом си с Нортън (или с която и да е защитна програма) грешки не ставали е глупост. Това е един от най-тегавите защитни продукти, който се вкоренява дълбоко в ОС-а и дори след премахване, изисква ръчно изтриване на ключове от регистъра, които се махат доста трудно (''дори'' и туне ъп и АСК не ги премахват). Трябва сериозна гимнастика с правата върху ключа...дълга и широка за обяснение. Освен това, в НИС2012 няма опция за премахване на куик скановете (доколкото помня), които се пускат по усмотрение на програмата. Не ми пука, дали го прави, когато не съм на компа. ТРЯБВА ДА ИМА ОПЦИЯ ЗА СПИРАНЕТО НА ТАЗИ ''ЕКСТРА''. п.п аз пък не ползвам никакви защитни продукти от доста време и нямам проблеми, но не твърдя ''грешки не стават''. Без чистене, подреждане /дефрагментация/ и съответно освобождаване на реално място започват да се търси в нета що компа станъл бавен, и кво да му се семена че да се забърза. Не чистя и не оптимизирам системата с програми ''всичко в едно'', но компа ми не е бавен, нито стартира бавно (виж шота). Просто трябва да се спазват някои правила и ОС-а ти може да не се счупи и след 5 години ползване. Освен това, ако искам оптимизация, мога и без външна програма да я направя. Единственото вярно нещо в поста ти е, че има полза от дефрагментатор. Общо взето производителите на такъв тип програми , ''всичко в едно'', правят пари от нищото, благодарение на наивни потребители, без елементарни познания. https://i.imgur.com/h0HNJLj.png Машината е на 5 години, но както виждаш, не бутва бавно. п.п освен това оптимизатори като АСК и Туне Ъп си пускат по 2-3 сървиса, които се зареждат със системата. Нагло. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 10 фев 2013 Да пък аз твърдя че грешки не стават нито с Каспрски нито с Нортън всеки сам си избира. Покажи ми работеща система за която говориш за да я видя в момента. Ето ти работеща поддържана с Туне Ъп тормозена и то много https://i.imgur.com/sa8H3Vy.jpg https://i.imgur.com/7IfqWws.jpg И ми покажи касовия бон за закупена ОС Изписал си, един лист хартия, за това да докажеш нещо сам на себе си ли? 0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 11 фев 2013 Да пък аз твърдя че грешки не стават нито с Каспрски нито с Нортън всеки сам си избира. Ти може да твърдиш много неща, но това не значи, че са истина. Аз също съм нямал вируси , докато съм ползвал аваставиранортън, но това не е заради антивирусните, а заради ЗКУ-то. Фактът, че много потребители, били те с нортън, касперски или която и да е друга се оплакват от вируси, доказва, че ЗКУ-то е важното в случая, а не защитната програма. Ето ти работеща поддържана с Туне Ъп тормозена и то много https://i.imgur.com/sa8H3Vy.jpg https://i.imgur.com/7IfqWws.jpg Това доказва две неща: 1. Уиндоус ХП не се чупи лесно 2. Уиндоус ХП е идиотоустойчив Изписал съм един лист хартия не заради теб, а заради неопитните потребители да не се вържат на глупостите ти. Защото с това което си написал подвеждаш. Утре някой ще пусне търсене в гугъл ''как да оптимизираме уиндоус'', ще му излязат резултати, между които и твои постове...хлапакът ще се върже, ще си инсталира подобна програма...и след някой и друг денмесец ще пита по форумите ''това защо не работи'' и ще се чуди от къде му е дошло. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 11 фев 2013 Тия програми са направени точно за неопитните, на които не им е ясно, кое да изтрият, които не знаят какво е системен регистър. За хора, които им е ценно времето, за да трият всичко на ръка, а не за идиотнивсезнайковци. И да тия хора трябва да си ползват Анти вирусни програми, и по желание програми за оптимизиране. Но, има такива, които ще ти се вържат на теб, и туко виж са си махнали даже АВ, защото ще кажат, че един ЗатъпялКлавиатуренУмник им казъл че може и без тях. И не Windows XP се чупи лесно. Windows XP не е за ЗатъпялКлавиатуренУмник 0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 11 фев 2013 Хайде да успокоим топката, а? Темата малко се измести от идеята си. Не че сама по себе си е нужна, но все пак. Това не сблъсък! Всеки ползва каквото си иска. Аз съм привърженик на Ashampoo - те правят и всичко в едно, и всяка програма отделно, на кой каквото му е кеф. Лично аз съм имал ядове с АСК, TuneUp не съм ползвал. Но истината е, че това са програми за по-лесна работа. Не само за незнаещи, а и за тези, които нямат излишно време за губене. Парадоксът е, че в случая и двамата сте прави и не сте. Няма една истина, много са. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Отговорено 11 фев 2013 Nikcool, вземи прочети тази статия http://forums.softvi...-7-revision-20/ . Има минимален шанс да ти се изяснят някои понятия и какво вършат някои услуги. Влез в англоезичния форум на Windows 7 и прочети темите, свързни с оптимизиращите програми и мненията на опитните юзъри. Може да се тестваш. Влез в някои сериозен форум и се изцепи ''ако не ползвате оптимизираща програма, ще преинсталирате на 6 месеца'' 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове