Няколко ОС на един хард диск

32 мнения в тази тема

Отговорено

След инсталацията на win7 на вториа дял -дотук с XP.? И променя и друго--win7 се настанява в C, а win XP отива в D.Първото питане от 30 секунда вече го няма.Кажете как да го оправя ? Благодаря

Не знам как са се преименували партишъните ти,но пробвай с това-1.Десен бутон на КОМПЮТЪР и даваш на свойства.2.Цъкаш на ДОПЪЛНИТЕЛНИ СИСТЕМНИ НАСТРОЙКИ и в новия прозорец даваш на РАЗШИРЕНИ,и след това цъкаш на бутона СТАРТИРАНЕ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ.3.Ако няма отметка на ВРЕМЕ ЗА СПИСЪК ОПЕРАЦИОННИ СИСТЕМИ,сложи я.

Аз и един мой приятел се опитахме да сложим Windows 7 след като Лаптопът ми е купен с Вграден Linux и не стана а на Windows Xp стана така, че ако искаш да му сложиш от Linux към Windows 7 няма да стане :)

Прочети обстойно първите два поста в темата.Там е обяснено всичко,което те интересува,за да си решиш проблема.
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

И аз имам един проблем и не намирам разрешение пробвах всички вариянти които бяха показани в темата но всичко си е както трябва...

Ето и моя случей: Преди време сложих windows xp Media Center Edition и windows 7 enterprise на моята машина като за всеки от тях бях заделил по един дял с обем 50GB на всеки за 7-та и за XP-то и съответно трети за каквото си поискам... и един ден просто реших че не искам да имам Xp повече и просто форматирах дяла но така и не ми се махана Startup-а за двете OS-та пробвах какво ли не дори стигнах до там че сега съм с Windows 7 Professional преинсталирах си машината и пак същото не мога да го оправя при инсталирането на Wina ми излиза само едно Startup [Enabled] и няма как да го променя другата опция е да си тествам паметта преди инсталиране, но дори и през нея няма промяна пак ме пита коя OS да избера... Моля ако някой може да помага аз нямам идеи вече.. Благодаря предварително

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Нещо не можах да схвана, ако си форматирал диска и разделил на партишъни преди инсталация няма как да ти излиза boot menu за зареждане на две ОС !

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Нещо не можах да схвана, ако си форматирал диска и разделил на партишъни преди инсталация няма как да ти излиза boot menu за зареждане на две ОС !

Ще се опитам да обясня по ясно значи: Хрт диска ми е 500GB бях го разделил на три части 50GB за windows XP, 50GB за Windows 7, и остатъка го използвам за лична информация...

След като реших да остана с една операционна система просто форматирах дяла в които бях инсталирал Windows XP след което го слях с третия които използвам за други цели и на практика останаха два и останах с една операционна система Windows 7 Enterprise, и при стартиране ме питаше с коя OS да стартирам което за мен е нормално, но след като не успях да поправя това с методите от тази тема реших че трябва да преинсталирам компа...и така и направих патришъна дето беше Windows 7-цата го изтрих и създадох на ново след което при инсталацията на новата OS се форматира автоматично и след инсталирането пак ме пита кой от двата Windowsa да избера ! Дори сега сложих Windows 7 Professional но разлика няма...

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Сваляш Acronis Recovery Disk, има го във форума, зареждаш от него, стартираш Acronis Disk Direktor, изтриваш всички дискове, правиш един нов цял, форматираш го и после го разделяш на 2 дяла.

Решението е радикално, но върши работа.

Друг начин, евентуално, е Easy BCD. Също я има във форума, цяла тема от колегата Йордан.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Има и още един начин с програмата Windows7Manager,

https://i.imgur.com/FYlMy.jpg

изтриваш невалидната ОС ,записваш промяната и си готов!

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Благодаря и на двама ви, но най вече на " steffo" методът с win7 managera се оказа безпогрешен отстраних проблема пез никакви усилия... Само не разбирам защо се е запазил този файл след сливането на двата дяла като предварително съм форматирал дяла на XP-то но както и да е още веднъж благодаря !

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване