Системният ми диск с Windows 7 се пълни сам...

81 мнения в тази тема

Публикувано

Здр-те, искам да споделя следнят проблем, който е адски досаден, дано някой се намери да помогне.

В системният диск C: (в който е инсталиран Windows7) се запълва от самосебе си.Даже предпоследният път се запълни до 98% а паметта му е 40 ГБ.Реших да потърся проблема сам, и стигнах до тази директория: C:\Users\1v0\AppData\Local\Microsoft\Windows в последната папка Windows имаше заето 28 ГБ.Осъмних се и започнах да проверявам за големина всички файлове и папки вътре вътре (като съм пуснал опцията да се виждат скритите папки) и за мое учудване неможах да намеря нито файл нито папка с по-голяма големина от 1 гб. т.е тези 28гб не се виждаха.Реших да изтрия всичко, самият луиндолс ще ми каже кои файлове са системни и няма да ги изтрие - така и стана.Останаха 2/3 папки и 2 файла.И какво да видя паметта се освободи.След един ден какво да видя, пак същото, но този път "само" 15 гб ми са в повече.При положение че нито инсталирам софтуер нито нищо, просто си работи нормално.Немога да си го обясня, и е досадно това да го правя на всеки 2/3 дни.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Яяя си виж бекъпите... :bn:

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Вместо да прелистваш една по една папките, погледни с тази програмка кой файл гълта толкова място и постни след това ;)

http://www.jam-software.com/freeware/index.shtml' target="_blank">

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Изключи System restore/май така се пишеше/, ще ти изтрие всичките рестор поинти и няма да се пълни вече, можеш да му зададеш максимален размер, но ако държиш на бекъп, по добре на друг дял си направи бекъп с Acronis True image Home 12 и ще забравиш за случая.

http://#' target="_blank">

Отчасти се дублирах със SpiceBoy, но залагам закръглените части на Анджелина Джоли, че е от това

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Точно преди да напиша поста, изтрих отново папката ( по описания по горе в моят пост начин) и затова сега би трябвало всичко да е нормално.

Послушах n1k и пуснах програмата ето шот:

8389-235.jpg

-----------------------

Йордан не вярвам System restore да взима чак толквоа памет 28 гб..., най-вероятно ще я изключа да пробвам и този вариант или ще намаля дяла който си пази, само че на Win 7 каде беше точно, на XP го знам но на 7-цата го бях мернал някаде но каде...

Благодаря, ще пиша пак в темата утре или в други дан да кажа какво е станало.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Изключи System Restore,изтрий всички точки на възстановяване и изключи тъпата хибернация,най-накрая пусни и CCleaner да досвърши работата.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Няма да е System Restore-по подразбиране е 15% от дисковото пространство.Това означава-40 Гб х 15% =6 Гб.До 28 има още мноооооого.Освен,ако не е променял настройките,де.(Ама май не е,щом не знае къде са :) )Случайно да имаш включен торент клиент?Или нещо друго,което си прави записи в C:?И дай някаква по-подробна информация-коя е тази папка,снимка на папка Windows,снимка на съдържанието на папката,какви процеси ти вървят(снимка на Task Manager)...Изобщо,както се казва-гадателите са в отпуск!

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Утре вече ще пусна шотове и всичко, сега папката е почти празна има само системни файлове.Предполагам, че утре пак ще стане така.Ще пиша непременно.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Абе сигурно няма да ти помогна, ама има една функция - Hibernate, която по принцип си резервира много гигабайти... Я провери по Control Panel => Power нещо си, и там потърси Hibernate, извинявай че немога да ти кажа по-точно ама немога сега

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Абе сигурно няма да ти помогна, ама има една функция - Hibernate, която по принцип си резервира много гигабайти...

Хибернацията заема толкова място на HDD,колкото е системната памет(RAM) на PC-то.Така че,колко мислиш,че е тя-22 Гб? :no:

Ще изчакаме до утре,за да видим какво ще стане.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Да нямаш виртуална машина? Найш ка имат навик да си праат виртуалните хдд на системния дял :no:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Абе сигурно няма да ти помогна, ама има една функция - Hibernate, която по принцип си резервира много гигабайти... Я провери по Control Panel => Power нещо си, и там потърси Hibernate, извинявай че немога да ти кажа по-точно ама немога сега

Файлът за Hibernate функцията се намира директно в C:\hiberfil.sys и заема точно 75% от размера на RAM

1v0 - освен скритите папки си включи и да се виждат системните файлове (едно тикче малко под опцията за скритите папки във Folder Options) и виж коя точно папка в C:\Users\1v0\AppData\Local\Microsoft\Windows се пълни толкова.

ИИ случайно да ползваш програмата за записване на дискове вградена в Windows, защото тя си пази там файловете

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

1v0 - освен скритите папки си включи и да се виждат системните файлове (едно тикче малко под опцията за скритите папки във Folder Options) и виж коя точно папка в C:\Users\1v0\AppData\Local\Microsoft\Windows се пълни толкова.

ИИ случайно да ползваш програмата за записване на дискове вградена в Windows, защото тя си пази там файловете

В програмката която съм му дал може да вижда и скритите/системни файлове, според мен му е набъбнала папката winsxs, но това той трябва да го каже, разбра се, че в папката на уиндоус нещо заема повечко място, но не се знае какво

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

В програмката която съм му дал може да вижда и скритите/системни файлове, според мен му е набъбнала папката winsxs, но това той трябва да го каже, разбра се, че в папката на уиндоус нещо заема повечко място, но не се знае какво

http://#' target="_blank">

къде пък набърка ся winsxs :bn: човека ясно си каза коя папка се пълни ...

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Здравейте момчета, благодаря ви първо за отговорите, давам по същество.

Първо да уточни зя някои, че говоря точно за последната папка Windows а именно: C:\Users\1v0\AppData\Local\Microsoft\Windows

Днес за мое учудване се напълни "само" 1.8 GB, но съм сигурен, че ако го оставя още ден-два ще набъбне с пъти.

Послушах n1k и освен скритите папки направих да се виждат и системни папки, и всичко кото може да се види, и накрая излезе прословутата папка, но допускам че може и да има друга а може би не, ето шотове:

https://windows7bulgaria.com/imageupload/images/83094541995.jpg
Щракнете за оригинален размер Това е папката която ми изкочи с 1.8гб, а вчера ги нямаше.

https://windows7bulgaria.com/imageupload/images/524580137038.jpg
Щракнете за оригинален размер Ето и какво съдържа самата папка, виждате че единият файл на който съм кликнал е с особенна големина, съименният му под него също се отличава от другите.

https://windows7bulgaria.com/imageupload/images/734049442980.jpg
Щракнете за оригинален размер Друго което ми направи впечетление е че през explorera немога да влезна до тези папки, които се виждат по-горе през програмата TreeSize, а уж съм показал да се виждат абсолютно всички папки, или поне така си мисля.

----------------------------------------------------------------------

Ако съдя по името на папката Temporary Internet Files , това са някакви файлове от Internet Explorera, некав кеш, незнам, добре но толкова големи да стават...Немога да си го обясня, няма да го чиста, ще го оставя да видя до колко ще порасне, ако ви са нужни някакви шотове, за да видите по-добре, кажете ми ще направя.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

А случайно да имаш програма за гледане на IPTV? Имаше една с промоция-беше плъзнала по тракерите-IPTV Player.При нея се получаваше такова нещо.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Гледам телевизия в сайта на IPTV, от близо 2 години и повече, но с XP-то нямах никакви проблеми, плеър нямам, гледам с WMP, това е, има логика да е в това което казваш, защото вечер по принцип си пускам тв и оставям пц-то вкл. не го изключвам изобщо, можеби ще е от това знам ли.Тази вечер пак ще пусна да видя как ще е но наистина мисля че ще е от това, сега като се замисля преди 2 дни кога ми се запълниха тези 28 гб тв-то ми вървеше мисля цяла вечер, а снощи ми прекъсна нета и беше спрял.По принцип не съм на толкова качествен нет и често ми се случва да прекъсне и да трябва ръчно да дам play през плеъра.

Internet Ecplorera го ползвам само за това, да гледам тв, иначе ползвам Opera.

-------------------------

Мамицата му :ranting: , от това е, току що пуснах да гледам тв, и паметта взе да се пълни малко по малко.. хммм.... с XP-то не беше така.някакви идеи, как може да се спре?Мн мн мн странно...

Между другото какво представлява папката winsxs, какво съдържа, защото и тя хич не е малко, знаете каде се намиря, няма нужда да давам пътя.

Двойни коментари не се допускат! Точка 3 от Правилата !

/ModEdit

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

с XP-то не беше така.някакви идеи, как може да се спре?

И с Виста е по същият начин и не намерих алтернатива :bn: Само че,аз гледах през въпросният плейър и търсих в него настройки за промяна на временните файлове,но не открих...Явно трябва да се търси настройка на самият Уиндоус.Или да се трият ръчно...(Гадничко,нали?)

П.П.Май имаше някаква настройка,при изключване на компютъра(или при рестарт)да се изтриват временните файлове,но може и да грша.Най-добре,ако има някое програмистче във форума,да ти направи един bat файл(ако не греша името) и да си го стартираш отвреме на време.

Просто идейки...

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Control Panel -> Network and Internet -> Internet Options -> избираш Settings на Browsing History и задаваш максималната големина на папката Temporary Internet Files, препоръчително е да е до 250 MB

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Control Panel -> Network and Internet -> Internet Options -> избираш Settings на Browsing History и задаваш максималната големина на папката Temporary Internet Files, препоръчително е да е до 250 MB

Не помага, мен по подразбиране ми го е оставило на 50mb, а преди няколко дни и аз открих в същата папка .dat файл с 1,8gb и се зачудих, поне вече знам откъде е дошъл :)

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Не помага, мен по подразбиране ми го е оставило на 50mb, а преди няколко дни и аз открих в същата папка .dat файл с 1,8gb и се зачудих, поне вече знам откъде е дошъл :)

При мен същото, е направено по подразбиране 50мб, но се пълни повече, не е само 1.8 гб, оставя ли да върви тв през IPTV - продължава да расте...

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Явно всичко,което се гледа,минава през харда и един вид се буферира.Затова си мисля,че най-добре е да се изтриват ръчно(с команда,т.е.-с bat file)

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

И аз имам същия проблем, така и не разбрах от какво се получава, изтегли си Wise Disk Cleaner и като я пуснеш ще видиш, кои са файловете, аз я ползвам да почисти, като се напълни системния диск.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Аз пък си използвам CCleaner и не съм забелязвал при гледане на ТВ да се пълни С-то - предполагам, че която и програма за оптимизация да се използва - ще чисти тези фаилове :)

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

И аз имам същия проблем, така и не разбрах от какво се получава, изтегли си Wise Disk Cleaner и като я пуснеш ще видиш, кои са файловете, аз я ползвам да почисти, като се напълни системния диск.

За съжаление не е така.При мен се пълнeше папката C/Windows/Temp и CCleaner не я изчистваше(а защо :bn: -никой не знае :) )Но с помоща на една много симпатична програмка-OverDisk(препоръчвам я)се вижда всичко и няма проблем да се изтрие.

OverDisk.rar

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване