Системният ми диск с Windows 7 се пълни сам...

81 мнения в тази тема

Отговорено

Здравейте поразгледах други форуми казват че проблема може да се дължи на НОД 32 който запазвал стриим жидеото за да го проверява или нещо подобно ако някой успее да го изключи само програмите от браузера които плейват видеотата да пише!

Пак съм аз може да е от Мозила или флаш плейара на Адобе незнам просто дава предположения като пусна две три клипчета с големина от 150МБ за 20 сек. ми изчезват 20-30 МБ от С: и папка C:\Windows\temp се пълни с някакви .tmp файлове от по 10, 20 дори 30 МБ някой ако открие отговора да пише Благодаря предварително! А и дали може да се трият тези файлове че за 4 месеца са вече 20 ГБ?

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

пак да дам малко информация вчера след като ми показа лоу диск спейс нямаше как и изтрих малко от тези досадни .tmp файлове с риск за прецакване на Уина и си освободих 3,5 ГБ място на С: вечерта гледах филм от харда и на другата сутрин мястото се намалило на 1,5 ГБ каде изчезнаха тези 2 ГБ ? ужас :wall: а за в4ера и днес имам 700 МБ от тези досадни ,tmp файлове пак не излиза сметката? :bn: HELP!!!

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Свали си Ashampoo WinOptimizer 6.50 Portable от тук и действай смело с него!Изпробван е във времето и не ме е подвел нито един път досега!Можеш да му се довериш напълно(или поне 99% ;) )

http://#' target="_blank">

Ама добро число се заформи-444 коментара!

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

За да не стават много теми ще пиша направо тук проблема ми е сходен, но не точно.

Значи направил съм администраторски и юзер акаунт, проблема е една инсталирана игра call of duty modern warfare 2 като администратор няма проблем, но като се логнеш като юзер и се опиташ да стартираш играта пише че няма място на локалният диск /local drive is full/

как мога да оправя това, ако някой знае?

Забравих да вмъкна по горе имам 300 гб свободно пространство на същия диск нямам виртуални дискове и не е разделян харда.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Възможно е да ти са включени квотите, които ограничават какво пространство може да ползва всеки един потребителски акаунт. Дай с десен бутон на мишката върху дял C и провери това:

https://windows7bulgaria.com/imageupload/images/36592010-02-08_190056.png
Щракнете за оригинален размер

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

не са включени както на картинката са!

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Изглежда че,никой не се е справил с този проблем ако някой успее да пише.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Здравейте колеги,

Аз имам абсолютно същият проблем kaceto. Само че аз се осетих по рано, че е от IPTV. Аз изтрих всички фаилове от C:\Users\Teo\AppData\Local\Temporary Internet Files\ и ми се освободи 17 GB и нещо. Но след известно време забелязах, че пак имам 100Mb свободно мясно със C:/ и веднага са засилих пак да трия обаче Windows-а не ми разрешава да вляза изобщо в тази пака :ag: "Access is Denided". Аз също използвам Nod32 и мисля да я сменя да видим какво ще стане. Ако някой е намерил решение да пише защото имам колеги които имат абсолютно същия проблем. Поздрави!

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Teo, виж тук: click-me.gif oтносно достъпа до папката! ;)

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Пробвай с тази програмка click-me.gif

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Мерси много Йордан :) Тази програмка е уникална! Ето и един скрийн шот за да видите какви файлчета ме тормозят :) След като ги изтрия ще пробвам с друга антивитусна и ще ви държа в течение ;) Поздрави!

https://windows7bulgaria.com/imageupload/images/1668Untitled.jpg
Щракнете за оригинален размер

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

offtop.gif
Само не разбрах-антивирусната какво общо има с цялата работа :bn:
1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

В крайна сметка има ли решение на проблема ?? Аз съм с версия 6.1 build 7600 и им същият проблем. Когато пуснеш нещо през Windows media player и почва едно мислене и чегъртане на харда... естествено зима и място от C-то и трябва да се чисти с програма като Ccleaner...

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Привет на всички!

Системния ми дял лека полека се напълни за около година - в началото ОС беше около 14-15 ГБ...сега на дял от 40 ГБ са ми останали 8 свободни.

Днес инсталирах SP1 и ми направи впечатление, че рязко ми изчезнаха 3-4 ГБ. Намерих ги ето тук:C:\Windows\SoftwareDistribution\Download и въпроса ми е мога ли с чиста съсвест да ги затрия?

Моля ако някой има идеи какво друго да търкам да казва, че не ми се струва нормално ОС от 32 ГБ :(

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

намери в портабъл програмите тук CCleaner

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

намери в портабъл програмите тук CCleaner

Ползвам CCleaner от много време. Ползвам още и Auslogics BoostSpeed. Проблема е явно някъде другаде.

C:\Windows ми е 23.5 ГБ...Това нормално ли е ?

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

@ deliveryman

23.5 ти е целия дял или свободната памет?

Пробвай да изчистиш диска с TuneUp или десеен бутон ----> Properties-------> Disc Cleanup

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

@ deliveryman

23.5 ти е целия дял или свободната памет?

Пробвай да изчистиш диска с TuneUp или десеен бутон ----> Properties-------> Disc Cleanup

23.5 е размера на папка Windows :(

Диска съм го зачиствал с какво ли не.

десен бутон ----> Properties-------> Disc Cleanup - това също е правено :(

Въпроса ми е при вас каква е големината на папка Windows и нормално ли е моята да е 23.5 гб?

Следващото такова цитиране ще ти донесе освен "-" и ваканция!

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Затрий си съдържанието на темпа и точките за възстановяване!

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Затрий си съдържанието на темпа и точките за възстановяване!

размера на папка Temp във Windows е 1,25 МБ :)

Какво имаш впредвид по точки на възстановяване? Clean up System restore and shadow copies? Ако е това - периодично ги затривам.

Колеги, вчера инсталирах SP1 и ето тук C:\Windows\SoftwareDistribution\Download набъбна с 3,5 ГБ. Да го затривам ли ??? This is the question :(

А преди малко видях размера на тази папка C:\Windows\winsxs - 10.1 ГБ :blink:

win7y.jpg

-1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Пробвайте следното:

Напишете в търсачката на Старт менюто disk и стартирайте Disk Cleanup. Изберете диск С и търсете боклуци. Почистете ги, вкл. и SP1 backup files. Можете да видите и какво е положението в диска Ви чрез програмaтa OverDisk (има я във форума, даже в тази тема) или друга подобна в раздела с Portable софтуер, подраздел Файлове и дискове.

Disk Space Fan Pro

SpaceSniffer

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ето полезна информация:

"Днес ми се случи следното. Пускам си компа и виждам, че мястото на системния дял на хард диска ми е намаляло драстично – вече е около 3,5 ГБ. Реших да пусна TuneUp Disk Space Explorer, и без това не съм гледам размера на папките ми от доста време. След сканирането направо се изумих! Папката ми Windows е по-голяма от 20 ГБ! Като инсталирах ОС не беше повече от 12 ГБ…. Отварям я и какво да видя! Папка WINSXS с размер около 11 ГБ! Тя е пълна с адски много папки и файлове. Моята има около 52000 файла и 13 444 папки! ЛОЛ! Вижте снимките!

Разрових се из интернет и прочетох малко за тази папка. Всъщност, оказа се, че ще трябва да живея с нея. Тук смятам да публикувам малко повече информация за нея на български. Надявам се, че на доста хора ще им се стори полезна :)

Папката WINSXS съхранява много копия на DLL файлове, за да позволи на различни приложения да работят без проблеми със съвместимостта. Ако я отворите ще видите много еднакви DLL файлове с еднакви имена. Това всъщност са различни версии на едни и същи файлове, тъй като различните програми може да използват различни версии. На кратко, WINSXS (Windows Side By Side) е общия кеш на Виста. Библиотеките, използвани от различните приложения, се съхраняват тук. Този метод е представен за първи път в Win ME и е считан за решения на т. нар. „dll aд“ при Windows 9x.

Виста няма папка „dllcache“, нито „i386″, където системата да кешира всички оригинални модули. Именно в папката WinSxS се съхраняват споделените компоненти на приложенията. Тези файлове могат да бъдат различни версии на едно и също приложение или side-by-side assembly. Тези асемблита имат уникална идентичност. Едно от свойствата и е нейната версия. Side-by-side асемблита се използват от ОС като основни единици за именуване, свързване определяне на версии, разгръщане и конфигуриране. WinSxS включва всички manifests (XML файлове, които придружават и описват side-by-side асемблита), допълнителни компоненти и Win32 файлове на трети страни.

Но защо има толкова много папки, и защо толкова много версии на едни и същи файлове!

Както вече се спомена, Уиндоус съхранява стари версии на DLL файловете в папката WinSxS. Ако се появи нова версия на някой файл, но определено приложение все пак изисква стара версия, тогава ще се използва старата версия от WinSxS, а новата евентуално ще се използва от други приложения, които може да имат нужда от нея.

Очевидно тази папка не може да бъде изтрита или преместена другаде, тъй като такова действие може да попречи на някои програми да работят или да се повреди самата ОС. Ако имате много инсталирани приложения папката може да стане доста обемна.

Ако изтриете съдържанието на папката, може да си имате проблеми. Ефектът при всеки е различен. Изтриване на някои файлове може да не навреди на някой, но да съсипе ОС на друг. Например, ако инсталите програма, която изисква определено асембли, което сте изтрили, тогава програмата просто няма да работи. Компресирането на папката също не е добра идея, тъй като това би предизвикало проблеми при обновления.

Най-безопасният начин да я изтриете е просто да деинсталирате приложения, от които не се нуждаете. Все пак и това не ви гарантира, че ще се освободи място, тъй като не всички програми премахват файловете си от WinSxS; освен това, те могат да бъдат споделени с други приложения. Вероятността неизползвани DLL да останат на компа ви е висока.

Ако обичате да тествате софтуер и да инсталирате и деинсталирате програми често, може да сте забелязали, че размерът на папката е доста голям, тъй като Виста съхранява копия на тези DLL файлове, за да позволи на програмите да работят без проблем."

8

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Горното, което си описал за асемблитата си е точно така. Във всяко асембли си има манифест съдържащ версията на асемблито. Чрез това кеширане се избягва ДЛЛ Ада при нещата писани на НЕТ. Но там механизъма си е вграден. А що се отнася за нативните динамични библиотеки предполагам, че ОС-то следи не само версията им но и кои приложения са зареждали библиотеката.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ще се опитам да обобщя практиката си.

- Windows\SoftwareDistribution\Download не просто може, а задължително се празни. До дупка.

- Дори да ползвате Windows Media Player и Media Center е желателно да им секнете достъпа по подразбиране до интернет. Става и ръчно, но xp-AntiSpy решава проблема радикално, като спира всичко - в настройките на програмите нямате възможност да го направите напълно.

- Ако ползвате Swap file (paging file), фиксирайте размера му до точните стойности на RAM паметта, която имате на компютъра. А най-добре - ако имате достатъчно RAM - направо го изключете. По ред причини, най-маловажната от които е дисковото пространство.

- Периодичното чистене на Restore points върши работа, но направо можете да зададете каквато искате стойност на разрешеното за целта пространство и да забравите за проблема.

- Всички възможни "Temp" папки (а и много други) се пълнят по подразбиране и си стоят така. Решението е следното: Допълнителни настройки на оптимизиращата програма. За целта ви е необходимо: а) пълни администраторски права; б) във folder options/view да се разреши виждането на всички скрити и системни файлове.

- В която и да е оптимизираща/чистеща програма отивате в опциите на модула за чистене на боклук и добавяте всички папки, които поискате. Тук е желателно да се пипа внимателно, но по принцип е безопасно да се добавят всички "Temp"-ове, C:\Windows\SoftwareDistribution\Download, Интернет кеша... Всеки сам си решава. Темповете са много, внимателно разгледайте всички под-директории в "Users", смело добавяйте всичко де-що е "Temp". Ако ползвате синхронизиращи програми от рода на Dropbox е добре да включите папката му "Cashe", или както там се зове папката ви с боклук, в съответната програма. Както и темповете на разни програми, които си правят такива - примерно Samplitude, Advanced SystemCare (и много други), ако решите, че това, което е вътре не ви трябва.

- Когато избирате оптимизираща програма, търсете да има модул за чистене на hotfix добавки, както и чистене на папката "Prefetch" - тук се трупа страшно много боклук.

Веднъж като направите настройките, можете спокойно да върнете състоянието по подразбиране в folder options/view, за да не ви се шматкат разни системни файлове в експлоръра и на десктопа - програмата ще си чисти без проблеми.

В CCleaner имате опции за повечето настройки. Win Тools.Net, която ползвам, добре настроена, чисти практически всичко, което може (и е разумно) да се чисти. Всъщност повечето от добрите оптимизиращи програми могат да се настроят по подходящия начин. Преди да експериментирате е добре да направите Restore Point.

Успех в пролетното почистване!

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Онова, което написах в предния пост, касае периодичното почистване. Има още едно, което правя по веднъж, след като свърша с инсталацията на Windows, драйверите и основните програми, които ползвам. Всъщност то е голямото почистване – системата олеква с около 2.5 до 3 гигабайта.

За опразването на всички папки, които изброявам по-долу е необходимо: а) folder options/view/show hidden and system files and folders; б) десен бутон върху папката, която ще чистите/Take ownership.

1. C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository. В тази папка се намират всички драйвери, които системата инсталира по подразбиране. Принципно, след конфигуриране на устройствата (правя и бекъп на драйверите) повече нямате нужда от съдържанието и. Аз лично я празня винаги. И проблеми съм нямал. По спомен - около 1.5 гигабайта.

2. C:\Windows\Web\Wallpaper. Никога не съм ползвал съдържанието на тази папка. Около 40-50 мегабайта.

3. C:\Boot. Тук се намират езиковите пакети за стартирането на интерфейса на Windows на различни езици. Триете каквото ви разреши системата – дори след take ownership не дава всичко. Около 15 мегабайта.

4. C:\Windows\Downloaded Installations.

5. C:\Windows\SoftwareDistribution\Download. За това вече стана въпрос.

6. C:\Windows\WinSxS\Backup. Аз съм я опразнил… и нямам проблеми. Но не се чувствам достатъчно компетентен да го препоръчвам и само го предлагам. Около 400 мегабайта, по спомен.

7. C:\ProgramData. Тук чистя периодично – много деинсталирани програми си оставят по нещо. Същото правя през месец-два и в C:\Program Files, както и в папката C:\Users - преглеждам всички Apps, във всички профили - остава безобразно количество боклук.

8. C:\Users\Public. Това - цялата папка - го трия. Отново – не го препоръчвам, а предлагам. По спомен – 100-200 мегабайта.

Папки, които не чистя, но е сравнително безопасно:

1. C:\Windows\diagnostics\system. Събират се по 15-20 мегабайта и не ми се рискува на операционна система, която не познавам толкова добре.

2. C:\Windows\Installer. На XP винаги чистех тази папка. Ако ползвате нещо подобно на Your uninstaller няма да имате проблеми при деинсталиране. Напоследък не го правя – нов съм със седмицата. Събира се в зависимост от това, какво инсталирате, след няколко години (или доста експерименти) се пълни много.

3. C:\Windows\Help. Понякога на 7-мицата опирам до него. Макар че принципно съм го изключил като резидентно присъствие. След време ще си го трия с голямо удоволствие. Около 30 мегабайта и нагоре.

4. C:\MSOCache. Може да се изтрие без проблеми, но по-добре го направете през Accessories\System Tools\Disk Cleanup, така остава необходимия за функционирането на офиса минимум. Аз съм с office 2003 + езиков пакет + добавки и актуализации - събира се повече от 1 гигабайт. При 2007 и 2010 - предполагам е много повече. Не го трия, защото дава грешки при update.

Горе-долу – това е. Папката Windows при мен е около 8.5 гигабайта. След голямото триене може да ви се наложи отново да направите някои настройки - примерно паролата за wireless достъп, както и запазените предпочитания на безжични мрежи. Всичко е изпробвано и работи без проблем, но – моля – правете разлика между предлагам и препоръчвам! И – restore point преди началото!

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване