Съвет за поредната конфигурация.

815 мнения в тази тема

Отговорено

Не знам, тия "Умни" неща почват много да ме дразнят! Уж трябва да е много по-лесно, а то е точно обратното.

Майната му на компа, ще намеря решение някакси. Сега пък eARC HDMI на TV-то не ще да се сработи със саундбар Филипс. Свързва се само по Bluetooth, но тогава пък не работи събуфера и се губи идеята да се включва и изключва с телевизора...

А и що не мога да преместя тия коментари в "Компютърни въпроси"? Не им е мястото тук, а ми дава опция за преместване само в Проблеми и въпроси!?

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ако може да вметна и аз въпрос по темата :)

AMD Ryzen 5 5600X                                -600лв

ASUS TUF GAMING B550-PLUS             -300лв

FRACTAL DESIGN DEFINE 7                  -300лв

(SSD) Kingston A2000, 1TB, NVMe, M.2 -200лв

или

ADATA XPG GAMMIX S11 PRO 1TB

CORSAIR RMX SERIES RM750X             -250лв

или

BE QUIET! STRAIGHT POWER 11 750W

Или с процесор

Intel Core i7-10700

и дъно

ASRock B550M Steel Legend

Коя от двете конфигурации бихте препоръчали за гейминг. Цената плюс охлаждане и памет да е около 2000лв, ако имате други предложения. Без видео засега.

Целта е машинката да е максимално тиха, затова съм се насочил към по-скъпа кутия.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Аз бих избрал Asus, Kingston и Intel 

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

То  зависи  какви игри ,ще се играят.Може би имаш предвид ASRock B560M Steel Legend .Аз съм за райзъна

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

То  зависи  какви игри ,ще се играят.Може би имаш предвид ASRock B560M Steel Legend .Аз съм за райзъна

Моя грешка, че умувах между ASRock и ASUS :thumbup:

Колкото до игрите- стратегии и RPG предимно. Все още не съм го решил за компа, но като гледам как се движат цените на компонентите, в близките 1-2 години нещата няма да поевтинеят:) Затова се замислям.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Какво има да му се чудиш, кое от 2-те дъна да избереш? Аз примерно съм с ASRock и съм супер доволен (ASRock Z170 Extreme4). Според мен няма, никакво значение, кое от 2-те ще е.

ADATA в последните години не се справя много добре с паметите. Kingston-а е по-добре. Лично аз предпочитам при мен да не ползвам NVMe, заради разположението на слота. С обикновено SSD (SATA III) мога да го разположа на удобно място в кутията, за да се охлажда добре (не че съм забелязал да грее, кой знае колко).

Определено бих заложил на доказани марки при захранванията. CORSAIR! Аз съм с RM650x и се държи доста добре. Преди 3-4 години дори го замервах с помощта на един колега от форума.

Ако натовариш компютъра достатъчно с някоя игра перките ще завъртят и ще стане шумен. При мен съм го настроил от дъното на определени градуси да върти на определени проценти, всеки вентилатор в кутията.

Ползвам Fractal Design Define R5 Blackout edition window. За да не пиша едно и също просто погледни предишното изречение. Ако искаш да е тих ще се наложи да настройваш. Обаче кутията си е важна за въздушния поток и как ще се охлаждат частите.

Също така ползвам и MSI Afterburner за настройка на вентилаторите на видеото.

Гледай да му "боднеш" 16+GB RAM (2х8GB), за да няма после, тая игра не ми върви, оная не ми върви. 

Редактирано от vla
2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Сега пък eARC HDMI на TV-то не ще да се сработи със саундбар Филипс. Свързва се само по Bluetooth, но тогава пък не работи събуфера и се губи идеята да се включва и изключва с телевизора...

Най-накрая всичко работи! Трябваше да закупя High Speed HDMI+Ethernet кабел, иначе ТВ-то не вижда саунд-а. Моят кабел явно е версия 1.0 и не става.

А звукът от РС-то ще се вади през AUX на звуковата карта към AUX входа на саундбара. Само ще се сменя източникът. Сега вече ще мога да пристъпя и към окачването на стената на цялата система!

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Трябваше да закупя High Speed HDMI+Ethernet кабел, иначе ТВ-то не вижда саунд-а.

Това е задължително. На моя ТВ с обикновен HDMI кабел половината функции не му работят като го вържа към компютъра.

Редактирано от Пламен Тодоринов
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Така и не схванах какъв е проблемът да се шерне екрана на компа към ТВ и да не се точат хиляди кабели, ма здраве да е

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

От моя личен опит, като шернеш екрана се ползват плеъри, звук и.т.н. на вградените в телевизора смарт приложения. Което често е неприемливо и им куцат много опция. Говоря за споделяне през DLNA, което е най-честия вариант. Chromecast и прочие са на същия принцип май. Ако е през кабел си ползваш плеъра на компа и звука от инсталираната аудио карта с всичките и настройки. Важно - особено ако гледаш 4к или някои други екстри :)

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

От лаптоп с В10, когато шерна екрана, директно шервам картината и звука от компютъра, с плейъра от компютъра, може да се управлява, може даже да играеш на игри. Дори пробвах от телефона, цъкам си игричката на телефона и я виждам на 55 инча тв 

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Данчо, има опция за споделяне от самия Самсунг, чрез софтуер. Но изисква 10-ка, а аз съм с 7 и не искам да правя излишни движения, че да не ми влезе по-дълбоко :ag: А кабелите се крият. Така или иначе имам опънати 2 HDMI между ТВ-звук и ТВ-ЕОН. Още 1-2 не ме бъркат. А и всяко безжично транслиране има загуби.

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Здравейте, компютърът му умря и трябва да си сглобя нова машина. В някакъв конфигуратор нахвърлях някаква примерна конфигурация, но не съм в час с чарковете и моля за помощ с изборът. Също така, къде би било най-добре да се направи поръчка в момента? 

Направил съм конфигурацията на базата на Интел процесор, но не държа да е такъв. Мога да сложа и Райзен. Държа единствено видеото да е на Nvidia и рамта да е ddr5. Ще се използва за игри и мултимедия. Бюджетът е 2000-2500 лв. 

Това е примерната конфигурация.

Редактирано от garfild76
1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

да не създавам излишен спам по темата, аз лично през 90% от времето съм имал машини с intel, имах една с amd phenom II x4 и сегашната ми с ryzen 5 2600, по-стабилни машини не съм имал, буквално нямам забележка, моя съвет е да се ориентираш в посока AMD (откъм платформа, иначе видеото на Nvidia подкрепям с 2 ръце), успех, нека някой, който наистина ги чатка да даде пълноценен съвет, успех

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Моля, дефинирай стабилен процесор

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване