Съвет за поредната конфигурация.

838 мнения в тази тема

Отговорено (Редактирано)

ддр4 модула и ддр5 физически са различни, няма как да ги сложиш в различен слот, а и според мен няма как да направят самото дъно с поддръжка и на двете (както е било едно време). 

Редактирано от pepy86
1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

До тук добре. Ще взема 12600К или 14400F. Дъното ще го наглася спрямо процесора. Рам паметта ще я наглася спрямо дъното и ако няма дъно с ДДР4 за този процесор ще взема ДДР памет. 

Сега ми предложете захранване и видео карта, както споменах по-горе с повече памет, която да не ботълнеква процесора.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Вземи си дъно с DDR5, 4 вече е история. Като правиш ъпгрейд, най-добре е с най-високите скорости 

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

За съжаление, ако вкараш захранване + ДДР5 РАМ/дъно, ще минеш 2000лв. 

За мен най-смислените карти в този ценови диапазон са 7800ХТ и 7900 .

Като задължително трябва да вкараш и 40-50лв за кулерче. 

Ако минеш на ДДР4 ще бъдеш вече на границата на бюджета.

Ето 2 примерни варианта:

84q0Mhr.jpegayys08j.jpeg

Вариант с ДДР4 + кулер:

DVWFIbv.jpeg

Като винаги тези компоненти можеш да си ги намериш по евтино , ако ги вземеш от различни сайтове. 

Примерно 12600KF се намира и на 350лв в Пазарувай.

Редактирано от pepy86
3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Благодаря ти за изчерпателните отговори, Пепи! 

Рам паметта ще я намаля на 16 ГБ (по всяко време мога да я ъпгрейдвам). Относно видео картата, твоите предложения са ми доста скъпи към този момент. Знам, че си гуру на тема видео карти и процесори, но няма да мога да взема 7800 или 7900. Мисля да се насоча към RX 6700 XT 12 GB, независимо че архитектурата ѝ вече е поостаряла.

Така влизам в бюджет около 1800-1900 лева.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Като нямаш търпение да събираш пари до крайната ти цел, купуваш първо дъното, процесора и някаква плочка рам. После надграждаш.... Ползваш си твоето захранване и видео карта, докато вземеш новите. Ако трябва ще икономисваш енергия, ако му идва тежко на захранването. Когато не се купува всичко на един път, понякога и  такива неща трябва да се правят. :) И при мен се случва да ги правя тия неща, но после се случва така: "Временно за постоянно"  :D 

Редактирано от Ground Zero SPL
1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Това ми беше вторият вариант, но видеото усещам, че вече изнемогва. А това много ме дразни.

От друга страна може и процесора да е в основата на изнемогване на видео картата. Въпреки че според много сайтове и форуми това е перфектната синхронизация (антиботълнек:ag:) между този процесор i5-7600 и тази видео карта RX6600 8 GB.

Но сега се сещам, че ако намаля рам паметта от 32 на 16 ГБ и взема конфигурацията на Пепи, отново ще влезна в бюджет около 2100 лева, което е в доста добрите граници.

Редактирано от Пламен Тодоринов
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Много скъпи тия части.... Моята комбинация най-вероятно ще е GTX 1070 с Ryzen 7 или 9 и 24 ГБ DDR5. :D  Ама с тия ремонти вкъщи сега....събери пари....  А, дъно, процесора и рам-а покрай 1500 лв ще излезе. 

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

@Пламен Тодоринов Започнаха доста да намаляват 6700 ХТ , 6800 , 6800ХТ. Преди няколко месеца изпадаха нови дори и в БГ сайтовете на страхотни цени. Даже 6800 , ако имаш възможност да вземеш, пак е отличен вариант и няма да я пипаш , особено на FHD следващите 3-4г.

RX 6800 - 369 евро

Aз лично не бих изпуснал подобно предложение. Ако те притеснява покупката от този сайт, брат ми редовно си купува части от там. Мога дори да го помоля да ти я поръча , ако искаш.

Редактирано от pepy86
1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Тъй като си нямам идея от това ще помоля тези от по разбиращите ако може да спретнат една компютърна кохфигурация до около 2000 - 2500 лева.

Процесор  Интел ,  RAM=32GB,  Видео  4 или 6 GB,  Дъно ASUS,   Захранване ,  SSD- 250 GB -  само за OS, 

Редактирано от Неделев
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Направих тази, но нека все пак колегите да кажат

https://ardes.bg/rw/cart

https://ardes.bg/configurator?cpu=294458&cpu-cooler=424768&mb=388062&ram=306251&ram_2=306251&gpu=272652&hdd=344649&multimedia=146223&psu=147119&fans=177627&fans_2=177627&paste=305000&assembly=87069&selected_case=322380

Този магазин е скъп, чарковете могат да се намерят и на друго място на по - добра цена

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Конфигурацията ще я сглобяват в сервиза на интернет доставчика а те работят само с определени сайтове.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване