Помощ за избор на добър рутер.

Рутер   171 гласа

1. 1. Коя е марката, най-добър производител на рутери, според вас?

Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

71 мнения в тази тема

Публикувано

Добър вечер, съфорумници! :)

Ето, че отново ми трябва съвет и затова се допитвам до най-добрите в бранша.

Искам да си закупя рутер за вкъщи, но искам да е мощен. Цената не е от значение.

Споделете вашите фаворити и опит.

Спрял съм се на този модел - Linksys WRT320N. Ако някой го има, може да сподели мнението си за него.

• Снимки на Linksys WRT320N

linksyswrt320n.jpg658d221a3a4d0539ae8e5c7.jpg20119421.jpg

• Характеристики за Linksys WRT320N

Условия за експлоатация

Макс. работна околна температура 40 В°C

Макс. влажност на околния въздух 80 %

Мин. работна околна температура 0 В°C

Мин. работна влажност на въздуха 10 %

Габарити и тегло

Дълбочина 160 mm

Височина 34 mm

Ширина 202 mm

Номинално тегло 0.3 kg

Тегло на пакет - Бруто (кг) 1.495 kg

Мощност

Разположение на захранването Външен

Мрежови спецификации

Сертификати FCC, CE, IC-03

Разположение на устройството Външен

LAN архитектура 10Base-T/100Base-TX

Безжичен

Поддържани протоколи Fast Ethernet/Ethernet

за обмен на данни IEEE 802.11b/g/n

Съвместимост с мрежови стандарти IEEE 802.3

IEEE 802.3ab

IEEE 802.3u

Алгоритъм за криптиране 128-bit WEP

64-bit WEP

Мрежови характеристики MDI/MDI-X switch

Антена Вътрешна

Поддържани интерфейси

Мрежови 10Base-T/100Base-TX Брой портове 4

Мрежови 10Base-T/100Base-TX тип порт конектор RJ-45

Брой безжични мрежови 10/100B-TX портове 1

Благодаря предварително! :)

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Значи, това какъв рутер ще вземеш си зависи от купчина фактори. У нас 2та лаптопа са с g карти, рутера поддържа g, но работи на b (с цел контролиране на трафика към компютъра, който е жично свързан :ag: ). Моделът който съм взел е TP-Link и кара много време без да го рестартирам (апа колко токови удари отнесе... :ag: ). Та мислълта ми е следната. Ако имаш пари , за по висок клас, няма лошо, но аз по начало взимам нещо което ще ми върши работа и без излишни екстри, които няма да ползвам. Пък и утре нашия CEZ да се прояви, няма да ме е толкоз яд, щото съм дал за него 35 лева, а не 200 да кажем.

Освен това е малко неправилно да се сравняват марки (визирам анкетата). Те са различни класове и освен това един рутер може да работи с един или друг фирмуеър, което дава и по-различни крайни резултати. :)

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Off Topic
1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Така, и аз преди време питах за рутер и ми препоръчаха ТП ЛИНК . Имам 3 компа ,интернета ми е оптика без фиксиране на скоростта рутера е TP LINK TL-WR841N и мога да те уверя,че работи перфектно ! На 2-та компа които са с безжична външна лан карта модел TL-WN821N свалям и качвам с повече от 8МБ/s а за този който е вързан с кабел за рутера --колкото може да пусне lan картата . Като почна да свалям на uTorrent ми изписва ПРЕТОВАРЕН ДИСК и това ме накара да вържа 2 харда успоредно само за сваляне и качване за да влезна в режим,и пак понякога ми излиза този надпис. Независимо каква марка рутер вземаш,гледай да е N-Рутер !

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Така, и аз преди време питах за рутер и ми препоръчаха ТП ЛИНК . Имам 3 компа ,интернета ми е оптика без фиксиране на скоростта рутера е TP LINK TL-WR841N и мога да те уверя,че работи перфектно ! На 2-та компа които са с безжична външна лан карта модел TL-WN821N свалям и качвам с повече от 8МБ/s а за този който е вързан с кабел за рутера --колкото може да пусне lan картата . Като почна да свалям на uTorrent ми изписва ПРЕТОВАРЕН ДИСК и това ме накара да вържа 2 харда успоредно само за сваляне и качване за да влезна в режим,и пак понякога ми излиза този надпис. Независимо каква марка рутер вземаш,гледай да е N-Рутер !

За да не се дублирам,само ще дам още един глас за TP Link TL-WN821N.Работи перфектно вече 1г и месеца.Оцеля и след няколко гаври на Е-он.Останалото го е казал колегата по-горе!

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Като добра марка рутери също са пропуснати ASUS.

Ето и мойте предложения към теб:

1. ASUS RT-N56U: RaLink RT3662F@500MHz, 128MB RAM, 2.4GHz, 5GHz, 1000mbit, USB

2. ASUS RT-N16: Broadcom BCM4718@533MHZ, 128MB RAM, 32MB Flah, 2.4GHz, 1000mbit

3. Linksys WRT400N: CPU Atheros AR7161 @ 600MHz, 32MB RAM и 8MB Flash, 2.4GHz, 5GHz, 100mbit

4. Linksys WRT320N: Broadcom 4717 @ 354MHz, 32MB RAM, 8MB Flash, 2.4GHz, 5GHz, 1000mbit

5. Linksys WRT610N: Broadcom4705@300MHz, RAM: 64MB, Flash Memory: 8MB, 2.4GHz, 5GHz, 1000mbit, USB

6. Buffalo WHR-G300N: CPU: Ralink3052 RT3052F@384MHz; RAM: 32MB; Flash memory: 4MB

7. TP-Link TL-WR1043ND: CPU: Atheros AR9132@400MHz; RAM: 32MB ; Flash memory: 8MB; 1000mbit; USB

Силно ти препоръчвам ASUS щом парите не са проблем иначе TP-Link.

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ако рутера,дето си избрал,има само WEP криптиране хич не го купувай,че ще береш ядове.Моя съвет е за Buffalo от горния пост.Можеш да го ползваш като нормален рутер или като приемна станция.Има и усилвател на сигнала,което хич не е лошо за панелките.Ще имаш сигнал и в тоалетната. :ag:

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Здравейте на всички!

Благодаря за коментарите. В крайна сметка се спирам на този модел - Linksys Е2000.

Не добавям снимки, поради причината, че изглежда по същия начин като WRT320N.

Характеристики може да видите тук - Натисни тук

Още веднъж благодаря за помощта. Лека вечер и прятно сърфоране

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Рутерите които видях по горе са страхотни.Но и цените им също....за съжаление още няма такива скорости с които да използвате пълнофункционално тези устроиства.Следователно си давате парите на вятъра.

Ако сте потребител от типа( мин.месечна такса )имам едно добро решение.

http://download.level1.com/level1/datasheet/WBR-6005_SPEC_V1.0.pdf

може да намерите за около 40Лв.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Здравейте, колеги !

Аз използвам DIR-615 ревизия D2 сложил съм му DD-WRT. Имам го от 10 месеца свързал съм към рутера три компютъра по "жица" и три лаптопа(до преди месец бяха четири по "жица" и два лаптопа) понякога се добавя и още един лаптоп т.е. дава интернет на 6 -7 компютъра. До сега не ми е забивал и е спиран само когато няма ток. Аз лично съм мн доволен и сигнала е доста добър. Взех го от Англия.

dir_615_d3_175.jpg

Редактирано от Йордан
1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Я кажете, това става ли за нещо http://reset.bg/catalog/24/2401/2401109/

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Не те съветвам да си даваш парите за тази "световно известна" марка... пък и е "G" стандарт... По-добре дай още 20 кинта и си вземи TP-Link "N".

5

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Off Topic
Дака не си вземай това нещо.... дай още 25 лв и си вземи някой Asus G32 или D-Link а за мен е най-добре да си вземеш железния Linksys за да нямаш ядове години напред :)
1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Е, по-добре това Натисни тук , защото е 300 Мbps и най-вече е с две антени, ама...Ти си знаеш финансите.

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Аз съм с D-Link DIR-300, сложил съм най-новият firmware и не съм имал проблеми до сега. По жичка го ползвам на два компютъра и wi-fi на телефона, когато съм си вкъщи. Сигнала е много по-добър в сравневнение с модема на BTK... :kick: Цена - 50 лева :)

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Off Topic
Аз съм с този от около 3 години някъде железен е <ahttps://uploads/emoticons/default_smile.png' alt=':)'>Linksys
1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Off Topic
И само да вметна - изредили сте куп почти неизвестни/неразпространени марки, а сте забравили моята любима - MSI :no:

А май не знаеш коя е най-добрата операциона система? Сигурно не ти е ясно,че RAM-a има памет. Мaй е MAC X на ябълката или ти се ще да се ръчкаш.Не си намерил мястото.

Май не четем, като хората, а, да не говорим, че постът е безсмислен... Форумите на MAC са отворени и те очакват.

Нарушени т.10 и т.11 от ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА/Модератор

-3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

@ Дака

Вземи този дето ти писа и С.Т.А.Л.К.Е.Р.

TP-Link TL-WR841ND,

Отзивите за него и марката,като цяло, са много добри,бият скъпите марки,във всеки един клас.

Търси някъде на промоция да е че мого им дигнаха цените,/защо ли в България все така се получава?/.

Повече от месец не е изключван,ресетван и прочие,Верно не е много натоварен само 2 компа но имам сигнал в целия оапартамет.Направо ме учуди и скакви скорости сваля и качва нема нищо обшо със стария който ползвах в Еспана,един NETGAER който даваше само 54Мбс,говоря за безжична връзка,така че сам си решаваш.

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Аз бих ти препоръчал този.

С него съм от миналата година (септември месец) и съм изключително доволен, сигнала винаги е силен и нямам никакви проблеми.

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

@Дака, Аз бих препоръчал този. Има usb и гигабитови портове. Поддържа и 300mb N по wireless, твоят нетбук също поддържа N. Обаче е малко по-скъп. Но според мен е добър като възможности/цена.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Още един глас за TP-Link TL-WR841N v7

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Искам да Ви питам нещо сериозно и моля за точни отговори :) Какво мислите за този рутер? http://zora.bg/catalog/product_details/komp__aksesoar_tp_link_tl_wr841n_wireless_n_router/ Мисля да си взема такъв, но ако имате нещо друго в предвид - кажете... Някой друг модел или...? :)

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Не е лош, ще ти върши работа, ще забива, но ще ти върши работа.

Аз бих се замислил за този Натисни тук

или този Натисни тук

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Искам да Ви питам нещо сериозно и моля за точни отговори :) Какво мислите за този рутер? http://zora.bg/catal...eless_n_router/ Мисля да си взема такъв, но ако имате нещо друго в предвид - кажете... Някой друг модел или...? :)

Този който си избрал е съвсем по друг клас от предложените от Йордан, вземай го, не се притеснявай няма да ти забива :ag:

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване