Помощ за избор на добър рутер.

Рутер   171 гласа

1. 1. Коя е марката, най-добър производител на рутери, според вас?

Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

71 мнения в тази тема

Отговорено

Наско е прав взимай и няма да съжаляваш.Колкото до забиването от 1г го имам и не ми се е налагало да го рестартирам.

За цената и класа си е супер.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Първо, има си тема за целта, чиято идея е да помогне точно в такива случаи! Защо не ползвате търсачкта - не знам! :bn:

Второ, аз имам такъв рутер и съм доволен. Забивания има, но са толкова рядко (2-3 в годината), че не си струва да се споменават. Докато за D-Link съм чел доста негативни мнения. Не помня конкретен модел, но гледам да ги избягвам. Особено евтините им модели.

И като се вземе предвид, че TP-Link-а е с две антени...Взимай го!

И ползвай ТЪРСАЧКАТА!

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Off Topic
2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Данчо, като казвам "евтин", имам предвид цена под 100 лв. Защото D-Link имат рутери на цени около 200 лв. Че и нагоре.

Вентилатор нямам и рутерът си е нормално топъл. Не знам на какъв си попаднал, явно късметът ти е изневерил жестоко.

А що се отнася до антените, колкото повече са - толкова по-добро разпръскване/покритие имат.

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Аз имам един TP-LINK (TL-WR740N) не е изключван нито рестартиран от как е купен (около 2години) (освен когато е спирал тока) не е забивал и държи около 42-43 градуса (мерил съм го с електронен термометър).

4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Не е лош, ще ти върши работа, ще забива, но ще ти върши работа.

Аз бих се замислил за този Натисни тук

или този Натисни тук

Но защо да забива. + това той е 300 мегабитов, а тези, които ти ми предлагаш са по 150

И е вярно, че колкото са повече антените- по-добре.

Обаче в нета търсих как се инсталира. Тоест там с драйверите е лесно, но кабелаци, настройки... Не съм много наясно. За пръв път ще си вземам рутер :ag:

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Това е лесно! Вкарваш ЛАН кабела в порта WAN. В някой от LAN портовете включваш един мрежов кабел (в комплекта на рутера има), който отива в компютъра ти. От компютъра отваряш в браузъра адрес, който ще намериш или на гърба на рутера или в книжката. Там има и потребителско име и парола, които ще ти поиска. Влизаш и търсиш мястото където да въведеш данните от доставчика (IP, Gateway..) и клонираш мак адреса. Всичко това е описано в книжката, спокойно! Успех ти пожелавам. Аз първия път малко се измъчих.. :ag:

4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

и защо ти е мощен рутер. За да могат другите да ти го хващат добрее и даа крадат.. или за да може да теглиш по-бързо от лаптоп .... ???????

Не, за да те вижда по-добре! 3 дни за размисъл.

Нарушена т.11 от Правилата на форума/Модератор

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Моля изтрийте този пост

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Здравейте,

Налага ми се да си сменя рутера. Досега бях със Tenda W306R.

Работи 3 години и половина, дори още работи, но обхватът му чувствително намаля, понякога имам и проблеми със скоростите (не, че са големи - до 30 Mbps), та реших да го сменям.

Въпреки дългият му (за рутер) живот, имал съм и немалко проблеми и блъскане на главата в стената :wall: заради него.

Поради тази причина, не искам следващия да е Tenda.

Бюджетът ми не е голям: 40-50 лв. със зор до 60.

За тези пари се насочвам към TP-Link и D-Link. За TP-Link съм чувал много добри отзиви (включително и тук), както и доста лоши. Общо взето нещата са на кантар (50-50).

За D-Link обаче не съм чувал много отзиви, чувал съм някои добри, но нито един лош. Затова се допитвам и за това.

Всъщност, колебая се между 2 д-линка, но очаквам отзиви и за други.

Препоръчително е да ми давате оферти от Jar Computers, понеже магазина им е близо, а не искам да поръчвам по интернет.

Натисни тук

Натисни тук

П.С. Желателно е и рутерите да са поддържани от DD-WRT.

Едит 1: Току що прочитам не добри отзиви за тези D-Link. Направо давайте вашите оферти, отказвам се от горните.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

За коледа си направих подарък "TP-Link TL-WR740N, 150Mbps Wireless Router"

http://jarcomputers....ITPLINKTLWR740N

.Ползвам го за компютър,таблет и gsm.За сега съм доволен,живея на 4-ти етаж тест-а го направих с таблет-а долу във входа.

http://www.speedtest...ult/a/695105182

Този резултат е от компютъра:

http://www.speedtest...sult/3207623337

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Мерси, но ми се ще нещо с 2 антенки :D

Примерно, какво ще кажете за това?

Натисни тук

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Взимай го! Нищо не губиш, а и работи безотказно.

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Kiril Golov, ако ще даваш нет на комшиите - ок. Иначе с една антенка, в другия най-популярен модел, в панелен апартамент, навсякъде си имам доволно силен сигнал.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

, аз живея на 3 етаж. Искам и на двора да се хваща нет - не за друго.

Насочвам се към TP-LINK WR740N или WR841N.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Здравейте, бихте ли ми препоръчали рутер за около 50 лв. За домашно ползване ще бъде.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

garfild76, още не са измислили по-читав и евтин модел от TP-LINK TL-WR841N - има-няма 35лв. струва...

Единствен дефект- антените му не се махат... Ако държиш да се сменят- WR841ND, той вече към 50-55лв.

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Аз бих заложил на Шишко ... Доста качествени неща правят, особено суичове и други подобни. Разбира се и цените им не са за подценяване ...

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

В Метро има на промоция някакъв D-link, но не му обърнах особено внимание. Мисля, че беше 24 лева со данакот

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

http://www.technopol...WR841N/p/565811 - 39лв. Миналата година имах такъв, нямат проблеми можеш да го намериш в всеки Технополис
1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Netis WF2409 http://www.netis-sys...ml#.VU7_5mC6hzA

Е този рутер е нещо подобно на WR841N но малко по-добър и е с Broadcom процесор и с 3 антени, а цената на която се продава е около 50лв

http://www.pazaruvaj.com/ruteri-c3144/netis-systems/wf-2409-p186418171/

Аз ползвах такъв почти година и нямаше нито едно забиване, но един приятел ми го взе и сега съм с един тъп-линк без антени :D

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

garfild76,

За малък апартамент на цена 53 лв- Linksys E900.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Я стига глупости... рутер за 50 лв. в апартамент. TP-LINK TL-WR841N е най-подходящия избор за вкъщи. Евтин и с добро качество.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Иван Грозни, я дефинирай "малък апартамент", щото тоя Е900 каталясва много бързо с мижавите си вградени антени... На 5-6м. от Е900 и през 2 стени се закачвам за мрежата на късмет (ако успея- лесно се разпада връзката), при същите условия с евтинията WR-740N държа стабилно 3 черти- което ще рече, че тоя Е900 е с антени 2dBi... Става за офис, заведение или друго голямо като площ и без прегради места, но в апартамент кляка много бързо...

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Милен Стефанов,

То на теб все нещо ти е криво (заврян зет ли си,с майка ти ли живееш?!) :haha: .Три черти-викай щъркела тогава! :ag: Или си пусни кабел и мирясай.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване