Аз съм гений

29 мнения в тази тема

Публикувано

Измислих решение на проблема с глобалното затопляне, а именно:

През лятото всички хора от съответното полукълбо да отворят врати и прозорци и да сложат климатиците на 15-16 градуса, това да се направи и с автомобилните климатици, фризерите, хладилниците и всяка друга охлаждаща техника. така ще се понижи температурата в глобален мащаб и ще намалее топенето на ледовете. Има вероятност на озона да му замръзне Д-то и респективно да му се свие дупката.

П.С.: Предполагам, че теорията ми ще има критици, но съм готов с голи гърди да посрещна противниците си/които щяха да са по-доволни на голите гърди ако бях жена от другия пол. но.../ :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Аз немам пари да си пусна вентилатора за половин час, ти за климатици говориш :naughty: . Кефи ме идеята ти, но не може ли някак да създадат озон и да го пратят горе и да запълнят дупката и да направят машина за отделяне на въглерода от кислорода CO2 -> C + O2 :bn: .

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Аз пък си мислех, че точно разните там климатици, фризери и тям подобни чудесии на човешкия прогрес, са виновни ... :yahoo:

Иначе плана не е лош ...

Сега остават само последните приготовления ... Един остров .... няколко атомни бомби .... и едно копче ...

"Everybody stick to the plan! Or else ........"

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Аз немам пари да си пусна вентилатора за половин час, ти за климатици говориш :naughty: . Кефи ме идеята ти, но не може ли някак да създадат озон и да го пратят горе и да запълнят дупката и да направят машина за отделяне на въглерода от кислорода CO2 -> C + O2 :bn: .

Държавите от ООН би следвало да дотират акцията, а за машината по-добре да направят машина дето лесно разделя H2O на Н+Н+О :f-harhar:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

То машина си има - и то от много отдавна - всичките му мълнии и гръмотевици и т.н. създават озон - ама хората го рзрушаваме :evil:

П.П. След буря мирише на свжо - познай какво е :naughty:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Да де ама не ще да се лепи на дупката

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Да де ама не ще да се лепи на дупката

Абе лепи се , ама дъжда го отмива :ag:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Хахахахахаааааааааа, космическия дъжд нали :f-harhar:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

:crazy: от потта на Слънцето ще да е (и то се поти - все пак при него е много топло) :ag:
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Хахахахахаааааааааа, космическия дъжд нали :f-harhar:

:rofl::rofl::rofl::rofl:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Проблема с Глобалното затопляне се задълбочава и това си е факт.

Йордан наистина идеята ти не е лоша но е само идея извинявай но е недообмислена за да накараш дадена машина да отделя студ се налага да се отдели два пъти повече топлина,колкото до климатиците на колите там е още по лошо защото за работата на ДВГ е нужен О2 а същевремено се отделят (вредни) изгорели газове и топлина.

Когато беше земетресението в Индийския океан 2004г всички си спомняте за тава освен 10м. вълни Цунами има и още по-лоши последици от тогава центъра на земята се е променил (знаете че оста и е наклонена) с около 2градуса с което всичко се е променило ако забелязвате катаклизмите зачестиха и това са последствията от това,промяната на наклона и ще става още по зле ако наистина човечеството не разбере необходимоста да намали топлината която отделя не говоря за някой лагерен огън на някой абориген или племе в Африка.

И да продължа в същия дух както повечето знаете съм от Варна на 40г.без някой месец за по ясно.Имаме вила в месноста Ракитника --или хижа Черноморец-- Варненци я знаят а и не само те,там месноста попадна под дерективата на ЕС Натура 2000 за да не се застроява но тази година ми направи впечатление колко се е смалила ивицата на плажа (пясъка) и това само в последните 2-3г. което за мен е видимо имайки в предвид,че ходя само там на плаж,от както бях на 5г,когато мога де,защото е по чисто и приятно и точно това коментирахме миналата седмица със съпругата,че брега е намалял и е станало по дълбоко и доста приказвахме на тази тема.

Та проблема наистина се задълбава.

А,колкото до това да си пишем идеята е добра, но с нищо не можем да помогнем,като включваме всички охлаждащи уреди за да намалим глобалното затопляне.

Може би ако открият,с какво да направят така,че да се намали силата,с която слънчевите лъчи достигат и осветяват Земята,нещо като чадър или шапка,както е във филма Шотлански Боец.

За мен това е по приемливо и ще е по добре,но всичко е фантастика,а колкото до това всички можем да помогнем,като намалим отделянета на топлина.

Купети си енерго спестяващи крушки или кажете на родителите си не е реклама разликата в отделянето на температура между 2 вида е в пъти нищо че са по-скъпи в пъти.

Пример 1-та ми такава е Филипс и я имам от 6г. до колкото си спомнам и тогава струваше много но не съм я сменял от тогава в спалнята ми е.

Е темата е безкрайна нека и някой друг даде по добра идея от мен.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Идеята не струва по една много проста причина - когато отвориш прозорците, климатика не може да влезе в режим и се повишава консумацията на ток, респективно електроцентралите ще се натоварят повече и ефекта ще е обратен. Другото е, че когато вътрешното тяло духа студено, външното духа топло, в най-добрия случай двете ще се неутрализират, но май топлото е повече от студеното и пак ефекта е обратен. Решението по-скоро е да не се ползват климатици.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

ако ще си говорим сериозно - проблема наистина се задълбочава

относно наклона на оста на Земята - аз пък бях чел някъде , че тои се измества , но това си е естествен процес с амплитуда от 30 000 години.Наклона влияе на начина по който лъчите достигат до земната повърхност........и така нататък

Респективно - преди 15 000 години - ледников перод

Днес - лобално затопляне

след 15 000 години - нов ледников период

Амплитуда 30 000 години :bn:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Респективно - преди 15 000 години - ледников перод

Днес - лобално затопляне

след 15 000 години - нов ледников период

Амплитуда 30 000 години :bn:

Значи проблема ще се реши след 15 000 години, добре, че климатиците духат и топло за да ратопим ледовете. :f-harhar:

http://#' target="_blank">

Имаме вила в месноста Ракитника --или хижа Черноморец
Ето къде ще ходим на море! :naughty:

Ако ще сме сериозни, ясно е, че човека наруши баланса в Природата/нарочно е с главна буква/ и сега тя го връща със страшна сила, миналата година почти нямаше пролет и есен, тази година може да няма зима, другата - лято. От 2005г. в България всяка година стават наводнения, а преди това такива гледки виждахме само по телевизията в Бангладеш и т.н. Човека реши, че е бог, но забрави, че не е по-могъщ от природните закони. Ще ни се разбие мисленето. :blink:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Съгласен съм с теб.

Всяка година отива към по-лошо докато не стигне края :bye2:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

А какво ще кажете за 21.12.2012..?! :no:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Може би ще вали сняг...

А може и разгневения зевс да се спусне от Олимп с колесницата на Хелиос и хвърляки гръмотевици да разруши крехката човешка цивилизация и да възцари нов световен ред, на тенис топките например.

За да не се случи последното трябва ВСИЧКИ да си мият краката преди лягане :f-harhar: :f-harhar:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

За да не се случи последното трябва ВСИЧКИ да си мият краката преди лягане :f-harhar: :f-harhar:

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ние може да се надбягваме с Айнщайн ама кой да ни чуе. :cry: Кой би се вслушал какво казват едни форумски професори... Мене сега ме е страх от адронения колайдер :cry:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Според мен глобалното затопляне е още в началото, докато започнат сташните последствия ние или ще сме вече умрели или ще сме някви искуфели старци :naughty: но датата 21.12.2012 я чакам с нетарпение... колко ли вярващи ще се изпокрият в мазета и тем подобни :ag: ще се говори за това по новините абе яко ще е .. аз и филма чакам да излезне за да го гледам :poklon:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Алкохола ще ни помогне в борбата с глобалното затопляне.

Зимата, употребата на алкохол покачва вътрешната температура на потребителя и комбинирано с различни танции може да намали нуждата от включване на ел. нагреватели и използването на печки на твърдо гориво. Т.е в случая потребителя се оказва директен консуматор на гориво, без да излъчва CO2.

Освен това шофирането след консумация на алкохол е забранено, което от своя страна също допринася за посоченото по-горе.

Лятото - Мента със спраит и лед, салата и дебела сянка успешно заменят нуждата от употреба на климатици. Нужен е само 1 хладилник , но той може да се използва от стотици потребители.

:thankyou::cheers:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

:yahoo::yahoo:

Може би ще вали сняг...

А може и разгневения зевс да се спусне от Олимп с колесницата на Хелиос и хвърляки гръмотевици да разруши крехката човешка цивилизация и да възцари нов световен ред, на тенис топките например.

За да не се случи последното трябва ВСИЧКИ да си мият краката преди лягане :f-harhar::f-harhar:

:yahoo: Данчо кво пиеш брат?Сипи едно и на мен да ми дойде музата. :cheers:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Измислих решение на проблема с глобалното затопляне, а именно:

През лятото всички хора от съответното полукълбо да отворят врати и прозорци и да сложат климатиците на 15-16 градуса, това да се направи и с автомобилните климатици, фризерите, хладилниците и всяка друга охлаждаща техника. така ще се понижи температурата в глобален мащаб и ще намалее топенето на ледовете. Има вероятност на озона да му замръзне Д-то и респективно да му се свие дупката.

П.С.: Предполагам, че теорията ми ще има критици, но съм готов с голи гърди да посрещна противниците си/които щяха да са по-доволни на голите гърди ако бях жена от другия пол. но.../ :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

Само да кажа че хладилниците и климатиците за да охладят стаята те изхвърлят топлината навън.. което означава, че ако отворим вратите няма да стане абсолютно нищо освен да разширим още малко озоновата дупчица :D:D:D:D

Ааааа озонът се състои от 3 свързани кислородни молекулки, няма нищо общо с въглерода..

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

:yahoo::yahoo:

:yahoo: Данчо кво пиеш брат?Сипи едно и на мен да ми дойде музата. :cheers:

Всичко пия, само вода от пералнята избягвах до скоро, ама не е толкова зле, ако си прал джибре.

Ментата се нуждае от мастика, може и със сметана, ама се пресича.

Водчица пия аз когато има и когато мога, най обичам, ама тия дивотии си ги пиша на трезво, щото съм :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Не се изразих правилно... Знам, че озоновата молекула се състои от 3 кислородни атома. Имах предвид да се отдели въглерода от кислорода, кислорода да се направи на озон и озона да се изпрати "горе". Пък и това ще подтисне парниковия ефект - причинител на глобалното затопляне. Трябва да се намери начин да се преборим със въглеродния диоксид

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване