ReadyBoost

45 мнения в тази тема

Отговорено

Ами точно това означава, че функцията ти е активирана. Това е системен файл, няма как да го отвориш - там е кеша :)

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Аз имам една флашка която е 4 гб но не виждам смисъл да я слагам защото и рамта и хардовете са доста нови. Ако помага с нещо на процесора тогава бих я бъхнал в някое УСБ :ag:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

4 ГБ е малко пресилено, ако ти изпадне 2ГБ с висока скорост - да...

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

адаш това Да на края за кое е . че 2 гб е по добре от 4 или за това дали ще помага на процесора ?

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Не съм сигурен дали помага на процесора, по-скоро би трябвало да помага на рама, вместо там, да мушка системния кеш на флаша, а за гигите, според мен, щом е достатъчен 1 ГБ няма смисъл да зарежеш 4 ГБ отзад на компа.

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Само да спомена, че става и с карта памет с кард рийдър, въпреки че и аз не забелязах някаква разлика.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

При мен има малка разлика , оценката на процесора AMD ATHLON -4200X2 64bit от 4.9 стана 5 . Но на практита не усещам никаква разлика .

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

A small application that monitors readyBoost, peaks, cache size, graph, read and write speed.

Requirements: .NET Framework 2.0

rbmon.zip

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ето как да проверите дали вашия Ready Boost наистина върши работа.

1. Отворете меню “Start” – напишете “Performance” в полето за търсене

2. Щракнете върху “Performance Monitor”

3. Добавете “ReadyBoost Cache”

post-1-1250664739_thumb.png

Сега стартирайте някое тежко приложение или игра...

post-1-1250664743_thumb.png

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Определено има ефект за конфигураций с малко рам. :kick:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Голям зор да ми земе флашката тая нахална опция, ама няма да я огрее. Имам бъфало 8ГБ и некаква от 4 измислена, но пък има по голям избор за формат. По скоро има смисъл да инсталирате на такива ОС отколкото сда ги зарибите с тва. :)

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Всичко това с флашката има смисъл,ако тя е супер бърза и не достига оперативна памет!Не е ли по-лесно да си купите още RAM,да я сложите,където трябва и да забравите?

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

имам тука един плейър Watson 1гб който главно го ползвам за флашка.. дали ще стане нещо с него ?

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Така имам еидн въпрос : Имам флашка Verbatim 8gB , която и на опаковката си пишеше ReadyBoost certificied , обаче като отида на настройката колко място да ползва , мога максимум 4 гб да сложа . Защо немога повече от 4 ??? И Ако има начин - как ? Мерси предварително :):f-harhar:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Защото Ready Boost функцията може да ползва максимум 4 GB - не повече. Всъщност за компютри с голяма оперативна памет > 1Gb тази функция е дори излишна, тъй като няма да забележите никаква разлика в производителността. Не забравяйте и че това не е допълнителна RAM - това е просто кеш за по-бързо зареждане на най-често използваните приложения.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Вижте на какво попаднах

Readyboost uses a USB flash memory stick and is SUPPOSED to speed up the computer. However, there are dozens of reports that it actually slows down a computer. Consider this... if you average the read and the write speeds of a USB flash drive, it will be around 15 mb/s. When you average the read and write speeds of an SATA hard drive, it will be around 70 (to 100) mb/s. Tell me how inserting a device running 6 to 8 times SLOWER than your hard drive - between your memory and your hard drive - can speed up the computer? I don't think it does.

Test this yourself: Type and enter: "winsat disk -seq -read -drive c" (and you will get a report on your hard drive read speed.) Also test your memory

"Winsat mem" I got 15427.87 MB/s with 3 GB DDR3.

Repace -read with -write and get a report on your hard drive write speed. Now run those same commands and replace C with the drive letter of your USBdevice. What do you conclude?

Readyboost използва USB flash и се очаква да подобри бързодействието на компютъра. Както и да е, има доста доклади които показват точно обратното, забавя вашето PC. Считайте, ако средната скорост на четене/записване на едно USB е 15 mb\s. Докато средната скорост четене/записване на SATA HDD, ще е 70 (до 100) mb\s. Кажете ми как слагайки една флашка скоростта на която е 6/8 пъти по-МАЛКА от скоростта на HDD ви е възможно да засили компютъра? Не мисля, че е USB -то променя нещо.

Направете тест: Напишете в cmd (start menu command prompt) "winsat disk -seq -read -drive c" (без кавичките)

(и ще получите стойностите на четене от вашия хард диск). Също така изпробвайте RAM-а

Напишете "Winsat mem" Аз получих 15427.87 MB/s със 3 GB DDR3.

Заместете -read със -write и ще получите скоростта на записване на HDD-то ви. След това изпробвайте същите команди и заместете C ("winsat disk -seq -read -drive c" със буквата) на USB устройството си. Какво установихте?

Източник:

By: Terry Blount

Please send feedback to: tblount7@yahoo.com

>My Favorite Windows 7 Tips, Tricks, Tweaks, Secrets and Utilities

By: Terry Blount

Please send feedback to: tblount7@yahoo.com

Редактирано от stereosound
1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Здравейте, Ползвам 8ГБ флашка за ReadyBoost и въпроса ми е дали трябва да махна виртуалната памет или да я оставя.. ?

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Хубаво е да имаш поне 200 мб виртуална памет на системният диск.

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Здравейте, лично при мене невидях да има разлика след като включих флашка 1 ГБ.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

На същото мнение съм. Не видях никаква разлика в поведението на рамта, пробвах с флашка 4гб.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.