ReadyBoost

45 мнения в тази тема

Публикувано

Това е система в Windows,използваща външна флаш памет,

за определени от системата функции.

My Computer/removable drive/properties/ReadyBoost

102-618.jpg

Use this devise/OK

4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

10x - полезна функция. Макар да изглежда като увеличаване на наличната оперативна памет, тази функция служи за нещо по-различно :)

Това е кеш за най-често стартираните програми, включително файловете, необходими за старирането на Windows-a. Резултатът е много по-бързо зареждане на най-често използваните програми и процеси.

При вкарване на USB флаш памет в слота, аутостарта предлага веднага възможност за използване на флашката като Ready Boost!

Най-добре е да отделите една флашка с размер 1 GB (напълно достатъчен за тази функция), да я боднете в някой свободен слот отзад и да забравите че съществува :P

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Привет днес пъхнах една флашка от 1 гига и кликнах на speed up your system, показа ми се прозореца от снимката по-горе, който ме уведоми, че от проведения тест не може да се ползва за Ready boost. Понеже съм тъп и упорит промених настройката на флаша и махнах оптимизацията за бързо вадене, компа поиска да се рестартира, чукнах го и той се, после на черен екран ми написа Disc error, pres..., извадих флаша и се оправи.

Въпроса е трябва ли флашката да е специална или може всяка с по - добра скорост и как да ги позная в магазина/не искам да се доверявам на лица работещи от 2 месеца за срок от 3 месеца/.

Благодаря за вниманието! :drunk::rock::cheers:

Забравих да питам, когато флаша се използва по този начин, показва ли се в my computer и трея? :bn:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Трябва да форматираш флашката първо - вкарваш я в USB-ро, чукваш с десен клавиш върху нея и Format ;)

После юе ти разреши да я ползваш като Ready Boost.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Трябва да форматираш флашката първо - вкарваш я в USB-ро, чукваш с десен клавиш върху нея и Format ;)

После юе ти разреши да я ползваш като Ready Boost.

Форматирах я преди това, но ми каза, че след направения тест не може да се ползва. Прозорецът е като на снимката, но има още един таб - Тест. Може би е от флашката или от 7201 не знам.

Не в тая връзка, но Beatfan дали можеш да оправиш часовника на сайта - по зимно време е.

Забравих да кажа, че форматирах флаша във FAT 32, така ли трябва да е?

4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Часовника на форума е сверен - можеш да провериш това ако излезеш от акаунта си, тоест като гост. Оправи си настройките в Контрол панела -> Настройки форум. При мен е изключена DST Корекция

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Не всяка флашка става за ReadyBoost. Повечето от бързите флашки са сертифицирани за това и можеш да видиш логото ReadyBoost на опаковката.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Beatfan, jordanvalkov, благодаря много!

:rock::cheers:

Сложих една флашка, която поддържа функцията, това мисли 15 минути/буквално/ и накрая каза, че не става...

4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

http://www.grantgibson.co.uk/misc/readyboost/

списък със съвместими флашки

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Благодарско!!! :cheers:

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Днес си купих флашка, която стана, но не забелязвам никаква промяна в работата на системата, програмите се стартират със същата скорост и т.н. може би трябва да му дам време да се натъпче кеша и дали има вариант кеша на торент програмата да го метна на флашката.

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

И аз като незнам ко правеше преди и бях с виста и като го направих това в флашката се появи един фалил които я палнеше цялата.Аз се шашнах щот не се триешене нито форматираше и накрая дори незнам кака го махнах този фаил.Все пак флашката е 2 гигабайта.Моя въпрос е можели като го направя това после като ми потрябва флашката да истрия този фаил или не може.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Би трябвало, когато решиш да и дадеш Do not use this device

7f4ee66416eae015.jpg
и да няма проблеми при пползването и, според мен ще изтрие и файла ReadyBoost, който в момвнта е на флаша.

Въпроса е, че с флашка или без не забелязвам разлика. :bn:

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

хора има ли значение като какво ще форматирам флашката (FAT, FAT32, NTFS, exFAT)??

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

хора има ли значение като какво ще форматирам флашката (FAT, FAT32, NTFS, exFAT)??

аз лично я форматирах в NTFS, но ако искаш пробвай FAT32 и ако забележиш подобрение на системата - пиши! :blink:

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

ами колега, аз се поразрових и някъде прочетох че е най добре да се форматира или във FAT или exFAT. NTFS бил прекалено бавен за писане и четене на повече от 1 файл, а exFAT бил специално създаден за флаш памети и бил най- добрата опция

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Близо си, но не съвсем. Файловата система FAT не поддържа устройства над 4 GB, иначе за по-малки се препоръчва, защото е по-бърза от FAT32. NTFS e най-бърза, защото използва кеширане и няма ограничение към размера. ExFAT не се поддържа от Windows XP, затова, ако смятате да използвате устройството с този Windows, няма да ви свърши работа.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Близо си, но не съвсем. Файловата система FAT не поддържа устройства над 4 GB, иначе за по-малки се препоръчва, защото е по-бърза от FAT32. NTFS e най-бърза, защото използва кеширане и няма ограничение към размера. ExFAT не се поддържа от Windows XP, затова, ако смятате да използвате устройството с този Windows, няма да ви свърши работа.

не че искам да съм груб колега ама ти кьорав ли си? става въпрос за ReadyBoost, кой ти говори за ХР. въпроса е кое е най- добро за тази опция. пък и колко според теб хора имат флашки над 4гб? и бтв специално за флашка е много лошо решение да се ползва NTFS.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Да де, ама нали требе да се проба, след малко го форматвам във FAT и ще кажа, защшото в NTFS няма абсолютно никаква разлика :crazy:

Едит: Вече съм на FAT, отначало каза, че не става, после му дадох да тества отново и се оказа, че става, ще пиша по-натам как е!

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

granets, ясно ми е, че става въпрос за ReadyBoost. Имах предвид, че ако човек иска да си ползва както обикновено с други компютри флашката, и като се върне вкъщи да си ускорява компютъра, тогава exFAT не е подходяща. Прав си, че NTFS е лошо решение, защото износва много бързо флашките, но пък е най-бърза.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

granets, ясно ми е, че става въпрос за ReadyBoost. Имах предвид, че ако човек иска да си ползва както обикновено с други компютри флашката, и като се върне вкъщи да си ускорява компютъра, тогава exFAT не е подходяща. Прав си, че NTFS е лошо решение, защото износва много бързо флашките, но пък е най-бърза.

дам ако искаш за обикновено е гадно, но ако ползваш виста/7 няма проблеми с exFAT и това е решението. за NTFS не съм съгласен. писането и четенето на 1 файл - по бърз, но ако са повече от 1 изостава сериозно. exFAT е бърз колкото FAT и няма ограничение от 4GB.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Супер - моята флашка я има в списъка - APACER Handy Steno AH320 2Gb.

Довечера ще я пробвам, но с коя програма да хвана разликата?

readyboostmonitor_for_win7.zip

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

To това е проблема, пробвах вички формати на флаша, но не забелязах абсолютно никаква промяна в работата на машината. :crazy:

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Осезателна разлика може да се усети само при компютри с малко рам и по-старички хардове :). Иначе и при другите вероятно има полза, но не може да се измери. В крайна сметка ако имате свободна флашка, не ви пречи да е забодена постоянно в USB слота :)

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

А всъщност откъде мога да проверя, че съм направил всичко с включването на ReadyBoost правилно?

Като отворя флашката от My computer в нея има само един файл ReadyBoost, който не мога да отворя.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.