Обобщено ръководство за настройка и оптимизиране на Windows 7

29 мнения в тази тема

Отговорено

Хареса ми опцията PC Safeguard ,но странното е ,че не е налична при мен и на 2те машини -x86 ,x64

32битовата машина е с пресен уиндоус без ъпдейти (само официалните слагам),а 64 битовата е със всички неофициални ъпдейти.

https://windows7bulgaria.com/imageupload/images/4648Capture2.PNG
Щракнете за оригинален размер

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Сигурен съм, че въпроса е глупав, но какво означава "натиснете бутона Windows и да въведете......". Къде? Директно в полето "Search programs and files", или в "Run..", защото с първия вариант нещо не ми се получава. А пък това

Натиснете клавиша Windows и въведете “POWERCFG –ENERGY –OUTPUT <path\filename>”, в посочената папка ще откриете файл с името energy-report.html, което както подсказва името, е подробен доклад за изразходваната мощност на базата на 60-секундно наблюдение над активността на РС-то.
не го разбрах :bn:
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

offtop.gif
windows бутона на клавиатурата е между ctrl и alt, клавиша със знаменцето.
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Значи натискаш Start orb-а и пишеш "powercfg -energy -output C:\energy-report.html", но тази опция за лаптопа ще е полезна, при мен не изписа колко мощност използва. Аз не можах да намеря това PC Safeguard, може RTM-а да не го поддържа.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Според това което четох ,PC Safeguard не е включрана като опция в RTM .

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Всичко е хубаво, но да беше вложил и малко поне от себе си... :no: Някоя снимчица-например?

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Полезно е, само промени тези светно сини букви, щото нищо се не вижда. :rolleyes:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Двете ти теми са обединени. Въпреки че са две части - едва ли трябва да правиш отделна тема за всяка ;)

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Следвам стъпките как да пусна app locker ,но когато натисна Application Control Policies ми показва това post-5574-1276789760,3793_thumb.png

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Вреди ли по-бързото изключване на компютъра. Защото преди време като имах една от онези опримизиращи програми ми пишеше, че Windowsa ми се изключва за 7 секунди а това не било добре и, че трябвало да го оправи. :rolleyes:

И някой пробвал ли е Бит локър на флашката си . Аз пробвах и стана хубаво, но когато я сложих на старя комп с хп пише, че флашката не е форматирана. Някаква идея от какво може да е това?

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Следвам стъпките как да пусна app locker ,но когато натисна Application Control Policies ми показва това

gfdhfh.jpg

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Чудесна и много полезна тема, само ще помоля в описанията да се включи превод и на български на менютата, защото някои сме си инсталирали Windows-a така и не можем да се оправим с понякога странния превод от английски.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

1.Защо не ми се получава номера с показването на изразходената от компа енергия за интервал от 60 сек? Натискам уиндоус -бутона и в полето сърч пиша POWERCFG –ENERGY –OUTPUT <path\filename> показва се 1 резултат и като го кликна изкача черен прозорец за част от секундата и се скрива.И после нищо.

2.Мога ли и аз да имам тази картинка от началото на темата за стартов екран,вместо сегашната светло синя,с ultimate съм.

Редактирано от gibson58
1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Или никой не чете тази тема или задавам много трудни въпроси...

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

По-вторият въпрос можеш да сложиш всякаква картина за логон скрийн с тази програма tweakslogon.zip

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

По-вторият въпрос можеш да сложиш всякаква картина за логон скрийн с тази програма tweakslogon.zip

Mерси,аз си бях харесал точно тази картинка :) ,от къде може да се намери?

-1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

по 1-вия въпрос на gibson58 и при мен е същата работа, някой може ли да помогне? че ми е интересно колко дърпа, аз имам чуството че харчи повече от климатика ми

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Има уреди; които отчитат изразходваната енергия в момента и за определено време. Иначе в айдъл 150-200W, при игра на мах; зависи от хардуера.

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

A при мен изчезна HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop; -> WindowArrangementActive , когато се опитах да <Премахване на интелигентното аранжиране на прозорците>. Не знаех как да променя стойността на '0" и дадох с десен клик "key". И в резултат ми изчезна WindowArrangementActive. И не успях да възстановя стореното. Някакъв съвет?

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

System restore???

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

По-бърз Shutdown?

Факт е, че Windows 7 е най-бързо зареждащият Windows, но когато става въпрос за изключване, историята е съвсем различна. Можете да промените това по следния начин. В Start въведете "regedit" и намерете HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control. От дясно намерете "WaitToKillServiceTimeout" и кликнете два пъти върху него, за да го редактирате - променете стойността по подразбиране от 12000 (12 секунди) на 2000 (2 секунди). Тази настройка казва на Windows колко дълго да чака преди да съобщи, че определено приложение не отговаря на заявката за изключване на машината.

Тази опция за по-бърз Shutdown е полезна, но можели да се прецака нещо ?? ако го направя

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ровенето в регистъра от хора без достатъчно опит винаги може да прецака нещо.

Въпросната опция за по-бърз Shutdown съществува в почти всички програми за настройка и оптимизация на Windows.

Ето тази например Ultimate Windows Tweaker е лесна за ползване и удобна за потребители без достатъчно опит. Има три вида фина настройка в милисекунди за времето на затваряне на процеси, услуги и приложения :)

Успех!

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

:wall:

Нарушена т.11 от ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА/Модератор

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Опитах и аз за PC Safeguard, не се получава...Да не би да е съвместимо с родителския контро? :bn:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване