Изключване на Hibernate

19 мнения в тази тема

Публикувано

Някои от настройките в Windows 7 не са толкова лесни за откриване :)

Ето как да изключите Hibernate функцията. Отворете контрол панела и от менюто вдясно изберете разширения вид

post-1-1243894678_thumb.jpg

Отворете Power Options и от менюто изберете Sleep и Hibernate after.

За да изключите Hibernate изберете Never и натиснете ОК. Винаги можете да го включите отново като изберете след колко минути да се включи Hibernate.

9

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Може ли да ми обясните за какво служи тази функция, понеже съм с Windows 7 от няколко дни? :)

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Функцията е режим на компютъра, предимно лаптопите, в който компютъра се държи, като изключен/изключва се харддиска, процесора и т.н., но не е изключен, нещо като сън, за да не хаби батерията и в случай, че потрябва се възстановява/буди/ много по-бързо отколкото ако трябва да зареди ОС наново, а и всички стартирани програми си остават стартирани.

Леле 500 коментара, наистина съм досаден!

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Най-точно - запазва цялата информация от РАМа на харда и при пускане отново информацията се прехвърля обратно от харда на РАМа :) и всички отворени прозорци и т.н. остават запазени :)

Реално няма НИКАКВО потребление на електричество докато е в този режим ;) ако щеш батерията извади на лаптопа, захранването на настолния спри - като се пусне отново всичко ще е както преди. Но с тази функция не бива да се прекалява защото води до обратен ефект :)

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Разбрах, но все пак да попитам. Аз не съм на лаптоп и по-добре да я изключа!? :)

Edit: Писали сме заедно. Разбрах точно какво прави. Благодаря и на двамата!

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Разбрах, но все пак да попитам. Аз не съм на лаптоп и по-добре да я изключа!? :)

да :) функцията е препоръчителна само за лаптопи ;)

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

За настолен комп - нито хибернация, нито сън ... ни нищо.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

на настолния направо бастър копче :D

Нарушена точка 11 от Правилата на Форума - СПАМ!

/ModEdit

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

И с какво вреди хибернацията , аз от 1 година като не съм на компа го оставям в хибернация--така ми зарежда по-бързо !

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

offtop.gif
И аз от много одавна изпозлвам Hibernate и нямам никакви проблеми ..
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Хибернацията не е вредна, тя е прди всичко енергоспестяваща функция, въпрос на личен избор е дали да я ползваш или не. Препоръчителна е за лаптопи, с цел по-продължителна работа с едно зареждане на батерията, на настолния батерията на дъното ли ще пазиш :bn:

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

offtop.gif

Дака, аз на настолния я ползвам не за да пазя батерията... , а за да пазя ушите си, защото вентилатора бучи малко или много и това е вреден шум който почти не чуваш, но като се изключи разбираш колко те е дразнил... ;)

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Малко помошт.настолното ми пц неминава вав режим хибернациа.всичко е зададено от повер опшан но ,не преминава вав хибрнациа. некои да помогне. :bn: :bn: :bn:

-2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Влезте в старт менюто и в лентата за търсене (Start Search) напишете cmd и натиснете Ctrl+Shift+Enter за да пуснете Command Prompt като Администратор

В черния прозорец нашишете powercfg -h off и натиснете Enter. Изчакайте 5-10 секунди и затворете прозореца.

Вече Hibernate функцията няма да е активна и големият hiberfil.sys файл ще изчезне на мига ;) за да я активирате отново следвайте стъпките, но напишете powercfg -h on

Голямо благодаря!

За пръв път, след толкова години Windows experience срещам толкова добре скатана оция за изключване на тази смрад!

Разкара я моментално. :)

Нарушена т.11 от ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА/Модератор

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Влезте в старт менюто и в лентата за търсене (Start Search) напишете cmd и натиснете Ctrl+Shift+Enter за да пуснете Command Prompt като Администратор

В черния прозорец нашишете powercfg -h off и натиснете Enter. Изчакайте 5-10 секунди и затворете прозореца.

Вече Hibernate функцията няма да е активна и големият hiberfil.sys файл ще изчезне на мига ad.gif за да я активирате отново следвайте стъпките, но напишете powercfg -h on

Едно уточнение от мен.Командата работи само при изключен UAC,в противен случай ми казва че нямам достатъчно права(при положение че аз съм администратора).

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

До какъв обратен ефект води хибернацията ( с лаптоп съм)

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

,

Off Topic
Благодаря
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Off Topic
2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване