Похвали се - оплачи се

1813 мнения в тази тема

Отговорено

208.99 бройката от Жар. Без доставката.

Тези се оказаха най-достъпните като цена и използвана технология. Последните няколко дни четох доста за технологиите на дисковете (CMR vs. SMR) и се оказа, че там драмата е голяма....

4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

3 Нови джаджи 

IjaLUDh.jpg

9

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

IMG_20220706_174011.thumb.jpg.6e27fa6f51IMG_20220706_174314.thumb.jpg.933f22562a

Поръчах от един от магазините за компютри в София двата модела Cougar VM410 и Creative Х H6. 

Cougar-а изобщо не ми станаха на главата - направо ми падаха от ушите. Викам на момчето - можеш ли да ги направиш още по-стегнати, че ми изпадат и той не успя. Явно имам малка глава за тия слушалки, много малоумен дизайн. Взех Creative Х H6, едно бързо ревю за тях:

Слушалките са ужасно силни, гръмна ми главата без да изкривяват особено звука (точно това търсех). Предлагат чист звук, като акцента е върху средните и високи честоти, баса почти липсва, което не е много ок при слушане на музика. Давам пример - една и съща игра с едни и същи настройки на звука при Audio-Technica ATH-M40x усилвам до 76%, а при Creative Х H6 усилвам до максимум 50%, като при някои звуци дори има и дразнене на слуха. И тук свършва хубавото.

Слушалките разполагат със собствен софтуер, който разполага със собствен еквалайзер за игри, музика и филми. Този софтуер се активира само, ако включиш слушалките с другия кабел, който е USB (демек иска захранване). Първия проблем тук е, че USB кабела влиза към звуковата карта на дъното, която вградена звукова карта е пълна скръб (слаба, ама слаба). Дори и да усиля до край не се чува кой знае колко силно. Втори проблем - еквалайзера на слушалките е слаба история. Не предлага нищо, което в игрите или музиката да кажеш УАУ! Външната ми звукова карта Creative Sound Blaster® X-Fi™ Titanium се справя много по-добре от софтуера на слушалките, както в игрите така и в музиката (в музиката пък съвсем). Също така, този много силен звук, за който споменах по-горе мога да постигна само през 3,5 мм жак и външната звукова карта. И още един проблем, който отчетох - от много години насам не са ме болели ушните миди от слушалки, а само слушалки ползвам през последните 10 години. Е, от тези ме заболяха. Гледам в сайта на Creative има кожени наушници (тези са платнени), но няма откъде да ги поръчам. И сега се чудя дали мога да намеря външна звукова карта с USB изход предлагаща захранване за слушалките. Търсих в нета, но такава не откривам.

Като обобщение - много силни слушалки, на които ако искаш да ползваш екстрите и да имаш силен звук едновременно трябва да имаш дъно с много силен звук през USB изходите. 

След това сравнение което направих между hi-fi и геймърски слушалки стигнах до извода, че е по-добре да се обърна към "силни" hi-fi слушалки (110 db или повече) с добра звукова карта, чрез която да ги превърна в геймърски, отколкото изобщо да се занимавам да купувам геймърски слушалки. Второто просто ми се струва, че не си заслужава, поне за мен.

9

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Преди няколко дни си взех тези две удоволствия:

IMG_20221003_161001.thumb.jpg.029b213316IMG_20221003_161623.thumb.jpg.383fa1276cIMG_20221003_161247.thumb.jpg.a41afd8b62

Слушалки Sennheiser HD 400S и звукова карта Creative Sound BlasterX AE-5 Plus.

По едно бързо ревю:

Sennheiser HD 400S - Това са най-силните слушалки, които някога съм слагал на главата си. Ужасно силни! Този интензитет от 120 децибела, с които разполагат е потресаващо силен. Много добре изразени бас и средни, високите са с една идея по-ограничени, но това е оплакване на високо ниво. Много леки с 32 мм драйвери и удобни кожени възглавници. Големината на драйвера точно очертава елипсовидната форма на ухото и наушниците плътно го обгръщат. Това води до страхотно шумоизолиране. Смятах beyerdynamic MMX 100 за слушалки с много добра шумоизолация (което е и така), но при тези е по-добра. Кабела е само 1,5 м., което за мен е проблем, защото се наложи да взема удължител за слушалки. За гейминг слушалките стават, но при beyerdynamic MMX 100 има една пространственост на звука, която те облива в игра. Тук, при тях, тя малко или напълно липсва. За  музика, ако ги сравним с Audio-Technica ATH-M40x, за мен специално Sennheiser HD 400S унищожават ATH-M40x. В пъти по-силни са от ATH-M40x - 90 срещу 120 децибела. Да, при Audio-Technica изкривяването на звука е по-малко и звука е с една идея по-чист, но е едва доловима разлика спрямо HD 400S. Audio-Technica ATH-M40x не могат да ми доставят удоволствието да слушам силна музика, а само чист звук. При Sennheiser HD 400S получавам ужасно силен и достатъчно чист звук. Като обобщение - леко грозновати и невзрачни слушалки, които преди да ги сложиш на главата си, няма да предположиш, че може да предлагат толкова много. Преди смятах TDK ST410 за перфектната златна среда. Това е новата златна среда за мен! УАУ! ефекта е постигнат и то с много над очакванията ми.

Creative Sound BlasterX AE-5 Plus - звукова карта предвидена предимно за геймъри. Готови профили за голяма част от известните игри, при което не се налага да правиш свой собствен стил - това лично мен ме устройва. Много висок звуков интензитет от 122 децибела и до 600 OHM, които могат да "захранят" и едни от най-претенциозните слушалки. (Само за протокола Sennheiser HD 400S са само 18 ОНМ и могат да бъдат "захранени" от почти всичко, включително и телефон). От към готови профили за музика, BlasterX AE-5 Plus предлага сравнително малко заради геймърския си характер. Може би щеше да е добре, ако имаше с една идея малко повече готови настройки за музика. Проблем с драйверите не съм имал. Имат удобно и сравнително богато меню с настройки - очаквах с една идея повече. За гейминг звуковата карта е перфектна. За аудиофили би могло да се потърси нещо или по-скъпо като АЕ-7, или нещо на друг производител. Но за универсална употреба върши чудесна работа. 

Редактирано от Пламен Тодоринов
9

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Beyerdynamic DT 770 PRO 32Ohm

За разлика от 80 и 250 омовите версии на DT 770 PRO, тази слушалка идва с кожени наушници, за това взех допълнителни велурени, с които е по-удобно.

Blp3wuF.jpg4h9vlfx.jpgWEZ4Ncn.jpg

9

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Напиши едно бързо ревю (дори и да не е в тази тема) как ги чуваш (свирят).

Редактирано от Пламен Тодоринов
3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Скрито съдържание

Когато, слушам музика (което става рядко) - не обичам силен звук. На компа с дъно GB B660 DS3H AX, силата на звука е предостатъчно за моите уши. Кабелът е 1.6м., оказа се, че тази дължина е идеален за моите нужди. Свързвам ги към предния панел на PC-то, а когато реша да цъкам някоя игра, това става към контролера на Series X или PS5. FPS игри не играя, ако някой каже, че при single player story игра не е важно от къде идва или се намира противника, особено по време на сражение просто лъже. По това отношение DT 770 PRO се справя отлично, както и Cloud 2 - същото не се отнася за Cloud Alpha (не преувеличавам, и съм убеден в това). Пристигнаха с кожени наушници, с тях звучат ок - с велурените звукът е по-приятен, комфортът също, очаквах шумоизолацията да спадне драстично, но това не се случи. 

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

C38Uix9.jpg

Скрито съдържание

Всичко хубаво, но те съветвам да махнеш колоните от монитора, защото много бързо ще се разделиш с него!... колкото и да са екранирани, рано или късно монитора ще здаде багажа...

п.п Иначе говорителите са доста добри, дълго време да им се радваш!!!;)

7

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

@krasibadboy Това освен ако IPS матрицата да няма някой каприз към тия неща. Иначе стария ми TN монитор минимум 6 години е бил слепен до по-сериозни колони и до ден днешен нищо му няма или да му е повлияло на цветовете. 

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

След 4 години вярна работа, дойде време да заменя домашния UPS. Взех си ето това:

Basic VI 1000 STL | BlueWalker (powerwalker.com)

7

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

E какво му имаше? Купи си 2 киловата калорифер ли :D

4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Нищо му нямаше. Разбирачите казаха, че за толкова години са му изсъхнали кондензаторите и по-добре да го сменя :D

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аха... и ако е било с японски кондензатори, които са по принцип сухи... Ясно ми е какви разбирачи са били... :ag:

Уффф, чакай, че се логнах с грешния гугълски акаунт...

Редактирано от Philip Petev
4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Скрито съдържание

Уверявам те, че каквото и да си купил ново сега, е в пъти по-некачествено като компоненти в сравнение с 12 годишния ти звяр :). Така че си го пази и не го продавай. :)

Редактирано от Иванов
4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Пена, както и предполагах, взел си в пъти по-смотано захранване от това което си имал, този korsair на 12г. е със сухи германиеви кондензатори които ще работят още поне 20г. :D така че ти си прецени каква си я свършил...

7

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Споко, опаковано е и утре го връщам :ag:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване