Как се прави Backup на компютъра в Windows 7

45 мнения в тази тема

Отговорено

Здравейте, регистрирах се тук преди малко, защото имам въпрос относно въпросния бекъп, а тук явно има компетентни хора! Та въпроса ми е след като съм направил бекъп дискове(не файл), как след това да ги стартирам за да започне бекъпа? Ако трябват подробности задавайте си въпросите :) Благодаря предварително!

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Здравейте, регистрирах се тук преди малко, защото имам въпрос относно въпросния бекъп, а тук явно има компетентни хора! Та въпроса ми е след като съм направил бекъп дискове(не файл), как след това да ги стартирам за да започне бекъпа? Ако трябват подробности задавайте си въпросите :) Благодаря предварително!

http://prikachi.com/images/719/2704719r.png

натам смятам че ще се оправиш и сам :ag:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

http://prikachi.com/images/719/2704719r.png

натам смятам че ще се оправиш и сам :ag:

Ами аз се оправих още преди да видя какво си писал :) Иначе благодаря, но не го направих така а просто трябвало да буутна 1-вия диск :) Идваше ми на акъла, но мислех че цялата процедура се извършва под уиндоус затова попитах но вече всичко е наред, макар че трябваше доста да почакам докато оправя всичко :)

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Такаа, при мен преди един, два дни се появи съобщение долу при Messages! Съобщението беше точно за бекъп файлс или нещо подобно! След като кликнах на него ме попита каде да прави бекъп. Посочих D: . След завършването отново съобщение долу и се появява това: https://windows7bulgaria.com/uploads/monthly_03_2011/post-680548-037998100%201299576901_thumb.png След като натисна change backup settings: започва от начало! Та какво да правя :rolleyes:

post-680548-037998100 1299576901_thumb.p

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Има една безплатна и перфектна алтернатива на Акронис:

Macrium Reflect Free

Ползвам я вече близо година на 7 и съм предоволен - бърза е, компресира добре и се борави изключително лесно с нея.

Някъде в нета даже имаше сравнителни тестове за такива програми, където се бе представила превъзходно...

Значително по-добър вариянт според мен, спрямо вградената програма в 7, или платения акронис.

П.П. Намерих сравнението

Били споделил опита си за точните стъпки за работа с програмата

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

още един въпрос ме гложди дали като правя бекъп трябва да включа и онези 100мб предвидени за ос или правейки копие на дял където се съхранява windows те ще са в него например в дял С: :cry:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

С Макриум не съм работил, но предполагам, че ще е същото, като при Акронис. 100-те Мб ги показва като отделен дял и можеш да направиш архив и на него, ако искаш. Но, по-важният дял е този с ОС - него трябва да архивираш. Ако си инсталирал по подразбиране, то 100-те Мб са ти диск С, а ОС ти е на диск D(макар, че в Windows ти е С)

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

На мен ми изписва Backup size:71,24GB ,а нямам толкова свободно място.. какво да правя?

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Целия компютър ли се опитваш да архивираш или само уина???

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Идея си нямам .. като ми излезе "Select where you want to save your backup" мога да избера само D: а отдолу пише "This drive is on the same physical disk as your system drive."

След това "What do you want to back up?" избирам "Let Windows choose" вместо "Let me choose" и накрая ми излиза, че нямам достатъчно място и че backup-a не е извършен успешно .. от компютри не разбирам особено .. така че ако може някой да ми обясни какво точно да правя ..

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ами когато уина избира, най вероятно избира всичко, сега му дай да те слушка и задай само 100МБ системен дял/ако имаш/ и C: да бекъпва, а колко свободно място имаш на D: и защо трябва да си правиш бекъп вградената в Windows опция?

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Идея си нямам .. като ми излезе "Select where you want to save your backup" мога да избера само D: а отдолу пише "This drive is on the same physical disk as your system drive."

След това "What do you want to back up?" избирам "Let Windows choose" вместо "Let me choose" и накрая ми излиза, че нямам достатъчно място и че backup-a не е извършен успешно .. от компютри не разбирам особено .. така че ако може някой да ми обясни какво точно да правя ..

Значи първото което ти казва е , че правиш бекъпа върху същия физически носител на информация на който се намира Windows, сиреч ако ти изгори харддиска ще отиде и Windows-a и бекъпа с него и като си купиш нов няма откъде да го вземеш. :)

Сега, натисни Let me choose и когато продължиш ще видиш прозорец подобен на моя. На моя пише, че е спрян бекъпа, защото аз не ползвам такова, но ти ще имаш избор да си избереш на кое точно да си направиш копие. Ако на D:\ имаш място колкото ти е C:\ можеш да избереш C:\ ако не, трябва да се лишиш от някои екстри.

Хубаво е да си направиш и спасителен диск, за да може да възстановиш системата в случай, че Windows не може да стартира /отстрани имаш опция за това, погледни менюто/, а най-хубаво е да послушаш Йордан и да си направиш бекъп с друг софтуер, не точно вградения :)

post-895-003272800 1303064482_thumb.png

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Здравейте.Днес след преинсталация направих бекъп с "Symantec Norton Ghost 14.0" на C и D:

3236681o.png

Тъй като досега не бях правил бекъп,след това веднага направих и възстановяване.След рестартиране в "Преглед на хронологията за надеждност и хронологията с проблеми на компютъра" видях това:

3236701R.png

Аз ли някъде бъркам? :wall:Къде ми е грешката? Благодаря много :thankyou:

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Здравейте имам един въпрос относно създаването на архивно изображение а win-a.

Така до сега исползвах windows recovery за архивиране но реших да пробвам със Acronis True Image >>само със Boot Disk << до тук добре обаче архивирането беше доста продължително, или щеше ако не го бях прекъснал. Значи за половин час беше стигнало едва на 14%. Спрях го като си помислих че нещо съм объркал и започнах отначало. Пак същата работа този път бях решил да го оставя и да видя за колко време ще приключи изчаках около един час този път стигна до 25% и пак го спрях. Използвах само Boot Disk на Acronis. Този на уина архивира и ти прави диск за възстановявяне за около 20-30 мин. поне при мен е така. Въпроса ми е трябва ли да имам Acronis True Image инсталиран като програма на уина че да мога да си направя някакво що годе читаво архивно изображение на "C".

И със какво толкова е по-дабър Acronis True Image от този на уина.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Аз също ползвам boot диска на Acronis за създаване на бекъп на дял C. Времето за бекъп зависи от това колко файла имаш качени в C. Ако е само Windows-a - става изключително бързо - за около 10-15 минути. Програмата създава компресиран архив. При мен последно бекъп на около 25-30 GB на C ми отне около 20 минути и архива стана около 13 GB :)

Няма нужда да ти е инсталиран Acronis на Win-a. Аз не бих го инсталирал, защото стартира негови си услуги, които са напълно излишни да вървят постоянно на заден фон.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

"C" ми е 50GB от които заети са само 23GB дяла на който искам да сложа архива е около 30GB и пак не се получава не знам защо тук търсих за нещо като урок но не намерих уж правя всичко както трябва но не става не знам ще пробвам още ведъж и май ще си продължавам със този на уина

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Здравейте! Аз искам да попитам как мога да запиша WindowsImigeBackup от 16 GB на DVD+R с капацитет по 4.7 GB всеки и как да го използвам в случай на потребност? Интересува ме технологията на записа и стартиране когато се наложи. При запис на външен диск от 1 ТБ не успях да активирам записа. Благодаря!
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Толкова много ли държиш да е на DVD диск ако не виж [urls='Тук']https://windows7bulgaria.com/topic/1492-acronis-true-image-home/[/urls]
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

[quote name='бай Неделев' timestamp='1425923403' post='124833']
Толкова много ли държиш да е на DVD диск ако не виж [urls='Тук'][url="https://windows7bulgaria.com/topic/1492-acronis-true-image-home/[/urls"]https://windows7bulg...age-home/[/urls[/url]]
[/quote]
Благодаря за вниманието, но не мога да отворя !

[quote name='бай Неделев' timestamp='1425923403' post='124833']
Толкова много ли държиш да е на DVD диск ако не виж [urls='Тук'][url="https://windows7bulg...age-home/"]https://windows7bulg...age-home/[/url][/urls]
[/quote]
Колега, ако имаш решение, моля подскажи! Благодаря! Не мога да отворя!
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване