Windows 10 не може да стартира след последният ъпдейт

8 мнения в тази тема

Публикувано

Здравейте, моля за съдействие относно проблем с Win10. Вчера му дадох последния ъпдейт защото имаше нотификация и след като се инсталира, зареди и излезна notification някакъв drive или disk error и click to restart pc да го сканира, ок и след масивни рестарти, не можа да стартира и започна да сканира диска (C), след това Diagnosing your PC и изписа че се сканира и оправя и може да отнеме около час.. всичко completed на 100 % и пак започва да сканира и т.н. безкраен кръговрат.. Четох по американските форуми за errorа който видях по някое време, пишеше нещо за BCD, не разбирам много от тези неща но влязох в recovery envoirment менюто, отворих CMD и започнах да пиша bcdboot fixboot rebuild fixmbr и т.н. но нищо. Нямам restore points, нито system image, имам флашка на която съм качил windows media tool 2h1 нещо беше и windows upgrade файл за такива случаи но не тръгват, има я флашката като опция в recovery менюто но само това. От този system image дадох на advanced или нещо такова да отвори и да търси файл от windowsa, и установих че boot менюто е влезнало в стария windows, windows.old folder в която има program files, program files x86 и още няколко папки и папка windows (а извън windows.old си е до тогава работещия windows и ми направи впечатление че в стария, папката е изцяло с главни букви "WINDOWS" а работещия е "Windows", ако това има значение и при bcd командите ми намери само стария windows в папка windows.old, значи ли това че работещия е повреден и затова да не го намира.. и също така буквите на дяловете / дисковете са променени, "C" е "D" а "D" е "E" и има още някакъв recovery с друга буква). Ако има някакъв начин да му задам команда да влезе в правилния windows чрез CMD.. Инфо за машината: конфигурация, RAM 8 gb, видео карта 1060, HDD 1 TB разделен на 2 диска, "C" и "D", в "C" при Win e 150 gb, от тях около 50-60 gb free мени се, друго не се сещам.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Пробвай в CMD да напишеш rstrui.exe - така ще ти се отвори Restore Point и ако имаш направен такъв от преди ъпдейта, може би ще може да го върнеш. Успех

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Пробвай в CMD да напишеш rstrui.exe - така ще ти се отвори Restore Point и ако имаш направен такъв от преди ъпдейта, може би ще може да го върнеш. Успех

Няма, имах но ги трие.. а и проблема е далеч по-голям, опитвах какво ли не, нямам опция за преинсталиране с "keep my files", така че за момента няма решение, освен пълна преинсталация.

Ако има такава опция, моля темата да бъде заключена или архивирана (ако може и да се изтрие, заглавието не е правилно, макар и ъпдейтите да имат голяма вина за този error), защото е изчерпана.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Научил си болезнен урок... 
Аз също съм имал такива. 
И сигурно ще имам още такива... Това е животът за съжаление! 
Съветът ми към теб от тук нататък е да си правиш точки за възстановяване, дори да си имаш и копие на системния дял, както и на важните за теб файлове. С практиката на Майкрософт в момента е направо задължително. 

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Тия точки на възстановяване понякога много мазало става според мен...... Най-сигурно един image на локален дял с програма като Aomei Backupper или друга подобна. При проблем с Windows, бие си формата на C през Strelec, връща имиджа и пушка. 

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Е, сега... Не са панацея, но в много случаи са ми вършили работа. 
Ако нещата вече тотално се омажат... тогава вече идва изображението.
Така или иначе трябва да ги има и двете.
Както и да е... извода е ясен...  Вържете попа да е мирно селото!

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Аз лично в последно време съм възхитен от TeraByte Image. Има го като WinPE iso. Просто мачка всички популярни и тежки програми, които съм пробвал. Буквално за 3-4 минути възстановява цял хард от създаден image преди това. Работи и с Linux инсталации

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

бие си формата на C през Strelec

Напълни ненужно - инструментът за имиджи прави това.

4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване