Неуспешно инсталиране на дравери за GTX1070

29 мнения в тази тема

Публикувано (Редактирано)

Windows 10 x64, а видео картата е GTX1070. Драйверите последно ги бях ъпдейтвал преди 3-4 месеца без никакъв проблем. Преди 1 седмица забелязях че вече немога да стартирам LDPlayer, заради липса на OpenGL. Реших че проблема е от плеъра и не го ползвах няколко дни, но после пробвах да иснталирам най-новите двайвери за мойта видео карта. Обаче греда, инсталатора ми казва install failder. Изтрих ги от контрол панела каквото имаше на Нвдиа и пробвах пак, но пак същото. Пробвах всичко в интернет за проблема, търсих четох, няма оправия. Пробвах пълно чистене на всички Видео драйвери с DDU и през Сейв мод, но резултат няма. Нито през Нвидиа инсталатора може да се инсталира, нито от Device Manager-a, като му покажа пътя до драйверите, такова нещо досега не бях виждал. Пробвах всички изброени по-горе неща и от Administator акаунта на Уин 10, пак без резултат. Освен от Nvidia сайта, пробвах и няколко различни версии от Asus сайта(ревизията на моята 1070 е Asus), както последната версия на драйверите, така и някои от предишните. Ето какво ми излиза:
40e53c468399e2c3.JPG

 

Редактирано от Marto7
0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Имаш проблем със правата на достъп.

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

А защо не става и от Elevated Administator Account-а ?

Нещо е станало или с някой ъпдейт на Уиндоуса или с вирус. Сканирах в сейф мод с Malwarebytes Antimalware, но пак без резултат. Отделно забелязах, че от известно време при стартиране на приложение ми иска потвърждение - Open File Security Warning, което преди го нямаше.

Винаги след преинсталация, инсталирам Windows 10 Manager и спирам това, какво и UAC, всички излишни глупости на Уина и давам абсолютно всички админ права на моя user. В Windows 10 Manager-a още си седи изключен Open File Security Warning, но на Уина не му пука и си ми ги изкарва. Как да дам абсолютно пълни права на всичко  ?

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Дадох TakeOwnership, както на Windows, така и на всички останали папки една по една, изчаках да се извърши операцията и пробвах пак, отново нищо. Възможно ли е да има проблем със самата видео карта ?

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

 Проблема не е във видео картата, а нещо по Уиндоуса. Имам един външен ССД диск. Инсталирах му набързо един Уиндоус и там драйверите си се инсталират нормално, без никакви проблеми. Нещо е оплескано по системата, но как да разбера какво е, никакво инфо не намирам в нета

ЕДИТ: Реших да проверя какво може да стане от System Restore points и имаше 2 точки, едната беше днес по-рано, а другата отпреди 2 седмици. Избрах преди 2 седмици и след около 1 час чакане, се рестартира компютъра и си работи пак постарому. Не е с последните драйвери, но пак има инсталирани и си работи LDPlayer-a и Видеото в Device Manager-a се разпознава. Доста добра работа свърши вградения в Уиндоуса инструмент.

Редактирано от Marto7
3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Провери си диска за грешки, и си направи чиста инсталация с всички екстри. Направи един ghost disc за възстановяване с акронис или каквато и да е там програма. Винаги имай резервно копие за възстановяване на оста при тежки ситуации. Не качвай нови или бета драйвъри, не всеки път пасват.;)

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Януари купувах NVME диск 1ТБ на Самсунг 970ево и тогава направо направих нова инсталация, вместо да прехвърлям от старото ССД. Няма инсталирано нищо излишно. Уиндоуса беше последната версия излязла тогава-чиста, без да е пипал някой и да е добавял или премахвал разни работи по него.

Никога не качвам бета драйвери, а не качвам и всяка изелзнала версия. 2-3 пъти годишно влизам в нвидиа да инсталирам най-новите драйвери и това е. Акронис диск имам, но копия забравям да права.

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Проблема се появи отново. На обед LDPlayer-a си работеше и нямаше никакви проблеми, сега го пускам и пак същия проблем като преди и нямам видео драйверите. Абсолютно нищо не е ъпдейтвано,инсталирано, променяно и т.н. Компютъра също не е рестартиран целия ден. Проблема просто се появи. Идеи ? Искам да разбера какво причинява проблема и как да го остраня, ако не успея ще ползвам пак System restore point

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Да не е проблема в LDPlayer , пробвай друг.

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Проблема не е в него. Както казах в Device Manager-a картата ми не стои в Display Adapters, а във Other Devices. Драйвери немогат да се инсталират. Просто става нещо и компютъра не вижда картата или по точно не я разпознава добре.

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

А вградена видео карта имаш ли и пробвал ли си през нея как стоят нещата?

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

@Marto7 , 

Аз ти препоръчвам да провериш дали видео картата е добре влязла в PCI слота, също така провери и допълнителното захранване дали е добре свързано. 

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

@Пламен Тодоров - Вградено видео нямам. Дъното е Asrock X370 k4 и поддържа видео изход, но с друг процесор, аз съм с Ryzen 5 2600 и няма видео. 

@GDSP Това си мислех и аз, но проблем няма там, и захранването е хубаво включено, и в слота картата е влезнала докрай, то дъното си има краче там дето щрака и няма да я пусне да излезне.

Според мен проблема е софтуерен, днес пак се прецака, този път не изкара и 1 пълен ден след като върнах System Restore point. Бях на компютъра като се чу звука на Windows, се едно съм изключил мишка/клавиатура или друг USB хардуер. В Device Manager-а пак акртата отиде в Other Devices ...

Редактирано от Marto7
0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

А пробвахте ли с друга видеокарта? Или да тествате тази на друг компютър?

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Имам външен ССД с инсталирана ОС на него. Свързвам ссд-то и зареждам външната ОС и всичко е наред. Пускам пак тази на основното ССД, което си е на компа и проблема го има. 

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Нищо  не пречи да пробвате с друга карта. Иначе сам си отговаряте на въпроса - или проблем с диска, или някоя от инсталираните на него програми. Остава Ви само методът на изключването. Досадно е, да. Но това е начинът.

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Защо проблем с диска ? Диска е чисно ново NVME 980 ево, проблема е от самия Уиндоус или вирус, не диска. На същия този диск като върна стара точно отпреди 1 седмица примерно нямам проблеми. Програми допълнителни почти няма, а такива които съм инстларал наскоро изобщо. Последната инсталация на програма съм правил преди 2 месеца сигурно.  

Върнах пак предишна точка от Уиндоуса, стартирах без включен интернет кабел и от Windows10Manager-a забраних всякакви ъпдейти на драйвеи както и на Уина. Надявам се сега да няма проблем, засега всичко е точно, ще видиме колко време ще изкара.

Редактирано от Marto7
0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Не знам защо не става ясно, че проблема е точно в неща, които прави Windows 10. Подозирам действия на Windows Defender, който всички много обичате, обаче трие тайно всичко, което прецени, че е "опасно" - файлове на игри, драйвери и.т.н. Аз лично ползвам Windows 11 от месеци, версия с предварително премахнат Defender и инсталиран Eset Endpoint Security.

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Това с Дефендър-а предполагам може да се установи в историята. Но е странно, че в началото работи, а после започва да създава проблеми. Затова предположих диск (по-малко вероятно) или софтуер от трета страна. Методът по изключването си е най-добър, макар и много продължителен и неудобен.

На единия компютър съм с 10 и Нвидиа и нямам проблеми. На другия с 11 и АМД, така че нямам преки наблюдения. И на двете с-ми съм с Есет антивирус (не Ендпойнт). Възможно е и от вградения антивирус да е проблемът. Тестове...

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Антивирусни не ползвам, Windows Defender-a, също не го ползвам, както и UAC. И двете неща ги спирам от Windows10Manager, така е още от времето на Уин7. Това е едно от първите неща, които правя след чиста инсталация. 

Също да добавя че Уиндоуса съм го свалил от сайта на Майкрософт, както и че съм платил лиценза, не съм ползвам разни кракове и глупости за да лицензирам копие.

Редактирано от Marto7
0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Вече 3ти ден, откакто върнах стара точка и забраних ъпдейтите на Уиндоуса и на драйверите, проблем нямам. Проблема 100% идва от някой от ъпдейтите на Уина, които са малко по скрити, не са от тия дето ти искат рестарт и се инсталират преди и след самия рестарт. 

Направи ми впечатление също, че когато станеше проблема с видео картата, също се омазваха и настройките за UAC. Като теглих драйвърите от Nvidia, при пускане ми дава Open File - Security Warning, нещо което го виждам как е изключено в Windows10Maganer, но пак ми излиза като стартирам приложения. Така че някой ако се сблъска с такъв проблем, а има много хора поне по чуждите форуми гледах с точно същия проблем и никой нямаше решение, спиране на ъпдейтите от Win10Manager-a решава проблема, поне засега при мен не се появява.

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Дааа, ми ако не е от дефендъра е от ъпдейтите. Обсъждали сме много пъти въпроса с ъпдейтите във форума, аз повече няма да коментирам :)

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Аз Defender изобщо не виждам да имма. Имам само Windows Defender Firewall, където всичко съм изключил. Нямам го това със сивите тухли Windows Defender, където преди го имаше на Уин 7. 

А относно ъпдейтите, пропуснал съм това което сте писали за тях, но подразбирам, че се има впредвид че по-добре без тях.

0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Значи проблемът все пак е в софтуер. Логично е да е от нещо, което се инсталира след първоначалната инсталация на ОС. Дали ще е някаква програма, драйвъри или актуализации - все тая. Аз просто бях останал с впечатление, че ъпдейтите са спрени, явно не съм прочел правилно. И все пак е странно поведение, т.к. няма много такива случаи. Явно специфика на хардуера.

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване