Какво ни очаква във Windows 11 Sun Valley 2

5 мнения в тази тема

Публикувано

Пускам един малко дървен автоматичен превод на статията, която обаче е доста интересна. Оригиналната на английски е тук: https://www.windowslatest.com/2022/03/20/windows-11-sun-valley-2-reference-shows-up-as-big-update-inches-closer-to-launch/

Ключовите моменти обаче са следните:

По отношение на сигурността, Windows 11 22H2 или Sun Valley 2 добавиха нова функция за сигурност, наречена Smart App Control, която предотвратява изтеглянето или инсталирането на ненадеждни или потенциално нежелани приложения на вашия компютър. Тази функция е предназначена да намали вирусите, опитите за фишинг и злонамерен софтуер или откуп.

Разбирай - ще трием тайно софтуер, който сте инсталирали или ще го блокираме. Това напоследък се опитва да прави и Play Store на Google със смешния им Play Protect, който вече съм изключил, заедно с малоумните нотификации.

Windows 11 22H2 също ще бъде пуснат с нова противоречива промяна, задължителен акаунт в Microsoft за потребителите на Windows Pro. Започвайки със SV2, ще трябва да създадете акаунт в Microsoft, преди да имате достъп до работния плот на новото устройство.

Ха така - не можете да имате локален акаунт на собствения си компютър. Казано иначе - Microsoft не са доволни от това че потребителите намериха начин да спират или блокират телеметрията и сега директно искат да разполагат с компютъра ВИ.

Аз лично спирам с ъпдейтите до тук, както всъщност правех и под Windows 7 в продължение на дълги години, без да имам нужда от техните security updates :haha:.

В момента Windows 11 е лека и пъргава система, като аз лично не откривам бъгове. Инсталирал съм я вече на няколко наистина стари компютри (разбира се задължително на SSD).

Линк към цялата преведена статия: https://clickthis.blog/bg/ssylka-na-windows-11-sun-valley-2-otobrazhaetsya-kak-bolshoe-obnovlenie-na-neskolko-dyujmov-blizhe-k-zapusku/

5

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Каквото и да правят, за няма и един месец ще им се намери цаката за заобикаляне :D 

7

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Така е, Зеро. И все пак... Плашещо е! Сега всичко е борба за контрол! Започва да прилича все повече на някоя Киберпънк Дистопия!

4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Windows 7 forever... Щом градския транспорт още го ползват  на машините им за билети .... :ag:

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Windows 7 forever... Щом градския транспорт още го ползват  на машините им за билети .... :ag:

В магазините често са на XP. Дайте да вземем пример от тях, където по цял ден една и съща програма е стартирана. Така можем и 100 години да влачим една операционна система :D  

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване