Проблем при инсталация на Widows 10

39 мнения в тази тема

Отговорено

Много ви благодаря за идеите и съветите! 
:cheers:
Сега започвам, малко по-късно ще ви пиша до къде съм я докарал.

На 100% съм сигурен, че имаш пробит кондензатор на дъното, огледай обстойно цялата платка с лупа, понякога не се надуват отгоре а се перфорират отдолу, изкача им гумената изолация...;)

Прегледал съм го, всичко е наред. + това гафа е, че благодарение на колегите успях да го инсталирам, а после го развалих, преминавайки от IDE към ACHI в BIOS-а. Аз също стигам до извода, че е контролер на SATA, поне от това, което съм ви описал по-горе. Никога не съм се занимавал с тези неща и съм като в небрано лозе.

Сега ще почета за ntLite и вграждане на драйвери в инсталационен Windows, както каза колегата. @Насскоко и ще видя какви ще ги надробя днес. :bn:

Благодаря за тази опция, снощи я пробвах и резултата е нулев. Вече започна да ми забива и по време на иснсталация, когато сменя стойностите в регистрите. :kick:

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Исках да си настроя SSD-то да работи от IDE в ACHI режим. И от там беля... аз съм си виновен. Продължавам да се боря с него и много ме е яд, че го развалих. :plias:

Ти преди да пуснеш AHCI в биоса, пипна ли ключовете в регистъра от ръководството, което цитирах в предния ми пост?

Без тях, на Windows няма да му стане хабер, че трябва да инсталира AHCI услугите при следващ старт.

Редактирано от Филип Петев
1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Да, както беше написано в сайта. НО нямах инсталиран Marvell драйвер и най-вероятно от там ми дойде белята. Рестартирах няколко пъти PC, заради други инсталации, никакъв проблем! В момента в който се сетих, че не съм го сменил в BIOS-a, започнаха проблемите. Минах от IDE на ACHI в BIOS и още при логването топчетата, които се въртят замръзнаха, което си беше симптом на инсталацията от преди това. :cry:

Редактирано от ikan_01
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Здравейте!
Пробвах с създаване на ISO custom версия на Win 10 + mb_driver_marvell_bootdisk_w10 и положението е същото Stop code: CLOCK WATCHDOG TIMEOUT.
Пробвах и да заредя драйверите от флашка преди да започне инсталацията в менюто за създаване на partition. От там (иконата с диска) "Load driver" и зареждам тези файлове:

amd.thumb.PNG.a7e4e3d3ac191cca5f3f364de5

За мое огромно учудване, не вижда файлове в папката на i386! Въобще не мога да заредя нищо от там.
i386.thumb.PNG.c3cacef073c3c5a92307957c5
@Насско може ли да обясниш тази опция с F6 бутона, защото не мога да се оправя с нея, нещо изпускам или бъркам.
П.п. Оправих се с F6 и сега ще пробвам да ги заредя и инсталирам. 

Иначе, подобен беше екрана, когато зареждаше драйверите:Capture.thumb.PNG.672d8f0c4922a75c3707a9

Това е за момента никакъв успех на този етап. :bye2:

Върнах Windows 7 за да видя дали там мога да инсталирам безпроблемно драйверите (и да видя коя версия ми трябва) и всичко мина гладко:
0-02-05-1176137541aff08367790c116e2ccc450-02-05-e537dcc89ced735097fc0c6e472e371c0-02-05-c346d22d5677fd67daebbefbc5ea088d

Инсталацията на драйверите по време на инсталацията на 10-ката:DSC_0858.thumb.JPG.e82410df05452204b9c20

Използвам 6-та серия, защото със зареждането на стандартния (без да махам отметката) не стана и пак заби.

DSC_0859.thumb.JPG.bf1d7b728ac1bd5ff0257

Сега пак заби и вади син екран с грешка Stop code: CLOCK WATCHDOG TIMEOUT. Вече не знам какво да го правя... :kick::kick:

Редактирано от ikan_01
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Проблема е с UEFI бота

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Можеш да пробваш като смениш файловата система на основния SSD от GPT към MBR и да изключиш UEFI-то и да инсталираш по класическия начин (така да се изразя)  и виж...

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Сега ще пробвам и това. Последно заредих с GPT, надявам се да стане вече с MBR! Махам и UEFI-то, ще пратя снимка.
Междувременно, пробвах с различни видове драйвери от официалният сайт, до тези в различни форуми и от хора, които казват, че работят:
DSC_0861.thumb.JPG.ae63d3d8ba931246be118
Резултата е същия... Ще пиша само да направя на ново флашката и да кача пак с F6 драйверите.

Редактирано от ikan_01
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Според мен, дъното е издухало нещо. Или нарочно са направили 10^ да не може да се инсталира на дъртаняни 

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Предавам се... :cry: Ще мъча пак, както в началото ме посъветвахте с WinPE (на руснака) да го инсталирам и последно от Widows 7 да ъбдейтна на Windows 10. Благодаря ви за всички съвети!!! Всичко ми беше от полза, но явно случаят ми е прекалено частен и заплетен. Сигурно е че и аз бъркам нещо, но не виждам вече какво. Поздрави и късмет на всички. 

П.п. Ако се сетите нещо друго, пишете ще пробвам.

Редактирано от ikan_01
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

След кратко търсене в нета, видях от няколко източника, че този тип грешка може да се предизвика от няколко причини, но нито една от тях не е свързана с диска:

- проблемен процесор (колкото и невероятно да звучи, това е последното нещо, което може да се развали в една машина).

- проблемна рам (пускаш Memtest86 плочка по плочка, за да провериш дали няма фира).

- друг проблемен хардуер (видеокарта, дъно).

- проблемни драйвери.

- повредени системни файлове на Windows (при нова инсталация - малко вероятно, трябва да идват повредени от инсталационната медиа).

Редактирано от Филип Петев
1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

@Филип Петев, благодаря че си отделил още време! :cheers:
Пробвах с по-стар процесор Intel Pentium G860 и пак замръзава (и двата Win 11 & Win 10).
Направил съм тестове с Memtest86 и всичко е наред:

DSC-0763.jpg
Пробвах с друга видео карта, пак същият резултат, замръзва при конфигуриране.
Междувременно, качих моите компоненти на друго дъно (без процесора) и Windows 10 се стартира и работи!

Аз намерих подобен проблем като моя, малко преди да пиша във вашия форум. Но с тези настройки, описани във форума не се получава при мен: https://forum.gigabyte.us/thread/9704/resolved-b450m-problem-installing-win10 

Единственото с което тръгна е WinPe на руснака, но вече ми забива и там! Ползвам същите настройки от преди и нищо не се получава. Остава да се опитам да кача Windows 7 и да ъбдейтна към Windows 10. Аз друго не се сещам повече, това си е живо наказание.
Ровя се вече 1 месец и търся решение, но само чрез вас успях да го инсталирам макар и за кратко... 

Повече никакви настройки няма да барам в BIOS-a, само да се инсталира :cry:

- повредени системни файлове на Windows (при нова инсталация - малко вероятно, трябва да идват повредени от инсталационната медиа).

Това нищо не ми говори не съм правил такова нещо. Иначе всичко което описа по-горе е така! За жалост всеки един елемент може да окаже влияние, въпреки че всичките проби, които направихме заедно водят към дъно и неправилна инсталация от моя страна, просто защото дъното се бъзика с мен. 

Редактирано от ikan_01
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Я Windows 8.1 пробвай, да видим дали ще клекне и той?  

А, пробва ли с по-стара версия на БИОСА? Разкарай тая БЕТА версия, че да не е от нея!

ПС. При първа възможност хвърли това дъно! 

Редактирано от Ground Zero SPL
1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Не не съм пробвал с Widnows 8.1, ще видя и с него, само да приключи сегашната проба на инсталация. Колкото до биос-а, последните проби, които правихме (след като го развалих) са на F11 (не бетата). А и ние успяхме да го иснталираме на бетата 12b преди това, чрез метода с руснака. Ще пробвам и си по-стари версии на Bios, но процесора ми не се виждаше от някоя от версиите... не помня точно коя! И трябваше да връщам старият процесор и да флашвам с по-нова версия, за да го види (и там беше филм).

:kick:

Съфоръмци, получи се!!! Малко по-късно ще пиша какво направих, нека го тествам дали сега ще забие! ОГРОМНИ БЛАГОДАРНОСТИ!!!! Златни сте :yahoo:

Редактирано от ikan_01
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Здравейте отново! Ето го и проблема:

Единственото, което ми идва като идея близка на колегата @Йордан, е да махна всичко по слотовете долу (Wifi и Lan) и да видя дали те не му се бъркат под някаква форма.

Благодаря още веднъж за търпението и отделеното време!:poklon:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
П.п. WinPE 10-8 Sergei  тръгна най-накрая! Извадих батерията за 10 мин и задържах Power бутона. За сега поне 10 мин работи и няма проблем. Проверих диска, всичко е на 100% (не съм сигурен, че за SSD това е релевантно, но всичко е наред за сега).

Започвам инсталацията на Win 10, както мe посъветва @Ground Zero SPL.                       

DSC-0863-2.jpg

На дъното бях с 2-те карти при всяка една инсталация с изключение на момента, когато колегата @Ground Zero SPL ми каза да пробвам WinPE на руснака (тогава ги бях махнал). 
В момента съм вързал кабела за интернета към дъното и няма никакъв проблем. Малко по-късно ще пробвам само с WiFi TPLink-a и мисля с това да приключа и да си инсталирам каквото ми е необходимо по системата.

Шанса 2-те да са в конфлик, беше нищожен! Но е факт... и ми пречиха на ВСЯКА една иснталация без Windows 7. Защо? Идея си нямам, но там проблем с тях нямам. Днес 2-ва пъти инсталирах Windows 10 от флашка, без да ми създава никакви проблеми!

ОГРОМНИ благодарности към всички! :thumbup:
Голям зор, но най-накрая всичко си заработи, благодарени на вас! Поздрави и спокойна вечер на всички.

Редактирано от ikan_01
4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване