Работата като емоционална връзка

5 мнения в тази тема

Публикувано

Случвало ли ви се е да работите в дадена фирма близо 15 години (или повече), да решите да напускате и да разберете, че всъщност изобщо не е лесно да преживеете факта, че напускате. На мен ми се случи. И не мога да разбера защо ми е толкова трудно да преглътна факта, че напускам фирмата. Точно до момента преди да си попълня молбата за напускане бях напълно сигурен, че изобщо не ми пука. И в момента, когато започнах да я попълвам се разтреперих целия и (ако искате ми се смейте) едвам сдържах сълзите си. Установих, че тези близо 15 години са се превърнали не само в работно място, но и в емоционална връзка със система/фирмата. Но продължавам да не мога да си обясня защо, това което върша, всъщност е толкова важно за мен.

7

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Означава че си обичал работата си, има хора дето имат бракове за по-малко години.

5

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Навик, страх от промяна, среда, Обстановка, дори начин на живот. Всичко това се променя.

Аз мразя своята работа, но ме притеснява промяната. Няма да плача, когато се махна по собствено желание, но сигурно половин година ще тръгвам натам преди да усетя, че нещо се е променило.

Ебаси, от 20 години не съм ходил на фитнес, не мога да си достигна лицето с ръка ;) ето ти промяна 

7

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

То идеална работа вече има ли не знам... Но, ако си правил това, което искаш и си се развивал - наистина може да се чувстваш особено. Сега фирмата ни я продават. Аз съм бил там 11 години. И аз се чувствам като отсечен. Бях положил доста труд и бях постигнал някои неща, които и колегите не успяха. 
Моят личен рекорд. Макар и да не значи нищо... Сега трябва да търся ново място и да почвам от нулата. С кой знае колко по-луд началник. Тези вече си ги знаех и им бях свикнал. Па и те ми свикнаха... :ag:

Редактирано от Mike_Toreno
2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Работил съм на повече от 15 места, рекорда ми е 13 години и 5 месеца, но дори където съм бил за кратко после е кофти. Може би защото навсякъде съм бил отдаден и съм оставил част от себе си. Какво правя аз - така се отрязвам, че и казак да ми завиди. После е гадно, но имам нужда да почистя "CPU-то" и ново начало с нови сили. Не че помага толкова пиенето, но на сутринта усещаш че си жив и чувството е страхотно:ag:

3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване