Проблем с изключване на Windows 7 на съвременен хардуер

56 мнения в тази тема

Публикувано

Привет, част от вас със сигурност са разбрали за май кампф, демек моята борба да инсталирам Windows 7 на съвременен хардуер.

Благодарение на неоценимата помощ на @Иванов, @ExaFlop и други съфорумници, след кански мъки и адски страдания, малоумието ми надви MS и успях.

Всичко работи, програми, периферия, всичко супер. 

М/у другото, този компютър никога не е работил толкова бързо. 7 бие 10, като маче у дирек. 

Въпрос /проблем:

Каквато и команда да дам на компютъра (shut down, restart, sleep) Той се рестартира.

Реално, не мога да го изключа през Windows. Само с дърпане на кабела.

Имам 2 нерсзпоьнати устройства PCI bus controller и нещо подобно.

Някой да е срещал такъв проблем? 

И решение, естествено, ако може, нали 

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ако нямаш написани официални драйвери. Кой се ти ги напише и как очакваш да работи коректно ? 

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Естествено, че има, дъното е Asrock B365, с пълна поддръжка на Windows 7 и последни поколения Intel процесори, буутващо NVme и още много :)
Сякаш съм чувал за подобен проблем, но не мога да ти дам насоки в момента, освен да огледаш BIOS-a внимателно. Изключи Fastboot ако имаш такава опция. Това не ми прилича на драйверен проблем.Също изключи всякакви варианти на Хибернация. Огледай в контролния панел Power options, основно какво прави компютъра. Изключи временно за проба всякакви периферни устройства - флашки., принтери, хардове. Моят нов SSD външен хард ако го оставя включен и рестартирам и Windows-a не може да зареди, докато не го махна от USB порта :ag:

Редактирано от Иванов
2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Баси, да имах проблеми с всички Windows-и на един хардуер - щях да си хвърля хардуера дори и да не е вината у него. Това е рядък случай. Дано си решиш проблемите :) 

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Данчо, в Event Viewer споменава ли се за някакъв проблем?

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ако нямаш написани официални драйвери. Кой се ти ги напише и как очакваш да работи коректно ? 

Има драйвъри за 7х64 в официалния сайт. Може липсващите да са за нещо допълнително сложено 

Баси, да имах проблеми с всички Windows-и на един хардуер - щях да си хвърля хардуера дори и да не е вината у него. Това е рядък случай. Дано си решиш проблемите :) 

1. Компютърът е служебен.

2. Хардуерът е съвместим едно с друго. Не съм сигурен, че проблемът с търсенето в 10 е хардуерен 

Windows 7 работи уникално бързо. 

Препоръчвам да пробвате. Разликата с 10 е убийствена 

До тук, само едно смислено мнение. Другото са обяснения колко съм тъп да ползвам компютър за 2200 лева 

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

1. Компютърът е служебен.

Windows 7 работи уникално бързо. 

Оно може да работи бръже,  но ето казваш, че дава проблеми и със Win 7 на въпросния хардуер. Странен служебен компютър е това всички операционни системи да дават все някакъв страничен дефект., което е рядко явление.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ако в биоса  WAKE on LAN е включено прави този проблем.Може да си направиш шоркът за изклчюване с този   урок

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Оно може да работи бръже,  но ето казваш, че дава проблеми и със Win 7 на въпросния хардуер. Странен служебен компютър е това всички операционни системи да дават все някакъв страничен дефект., което е рядко явление.

Бъгав Уиндоус, особено 10 рядко явление?

Шегаджия. 

Служебните компютри са зстраховани от бъгове, така ли? 

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Имам 2 нерсзпоьнати устройства PCI bus controller и нещо подобно.

Е, така ли се пита за драйвъри? Всяко устройство си има уникален идентификатор...Искаш да шаманстваме?

Каквато и команда да дам на компютъра (shut down, restart, sleep) Той се рестартира.

https://appuals.com/windows-10-restarts-instead-of-shutting-down/

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

До тук пробвах, clean start демек Safe mode, нищо не стана. Промяна на регистрите - нищо не стана. Още 7-8 решения в нета - нищо не стана. По някаква причина, тъпия компютър се включва.

Продължавам да търся решения (тези от първите линкове в гугъл не работят.)

Току що пробвах да си изключва клавиатурата и мишката. Пак се рестартира.

А, за липсващите драйвъри - установих кои са устройствата, ма няма написани драйвъри за тях, та затва не са инсталирани

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Баси, по някаква причина не съм спрял автоматичните ъпдейти и се е нацвъкала адска сволоч, сега се чудя, аджеба, дали да не деинсталирам всички ъпдейти. Даже офисът се беше ъпдейтнал и започна да стратира по - бавно

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Деинсталирай ги. Поне ще изключиш и тая възможност като проблем.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

За по-сигурно нова инсталация. И тоз път си събери мислите.... :) 

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Проблемът е, че имаше 2 ъпдейта, които бяха необходими на драйвъра на видеокартата и се притеснявам да не омажа тотално и безвъзвратно нещата

Иначе, компютърът започна леко да бави при първо стартиране на програмите

За по-сигурно нова инсталация. И тоз път си събери мислите.... :) 

Мне, по - добре да си седи включен и ъпдейтнат

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Съжалявам да ти го кажа, но инсталирането на всички излезли ъпдейти на тази доста стара версия на Windows 7 е буквално убийство за системата. Никога няма да бъде вече същия като бързина и реакция. Ако бяха вградени в инсталацията не е толкова сериозен проблема, но автоматичния ъпдейт е смърт за системата, особено по-стара такава. Да не говорим, че са ти набутали някои вредни и коварни ъпдейти, които са направени единствено с цел да те накарат да разбереш колко бавна и остаряла система ползваш и да ъпдейтнеш до Windows 10. То повечето дето им е разрешен автоматичния ъпдейт се хлъзнаха точно по тази пързалка преди време :). Лафа за жабите в тенджерата го знаеш, предполагам :) 

Редактирано от Иванов
5

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Деинсталирах 80+ ъпдейта. Ръчно. Един по един. Оставих секюрити ъпдейтите за друг път. 
Нищо не се промени. Ако трябва да съм откровен пред себе си, трябва да направя чиста инсталация, но едва ли ще си причиня такова нещо скоро.

В момента работи, но продължава да не се изключва. Като го изключа от захранването и после го включа, веднага се стартира, без да натискам бутона за включване.

Изрових УЕФИ-то за някаква опция за възстановяване на захранването при спиране на тока, но няма абсолютно нищо.

Пробвах 10 от 11 метода за оправяне. Не ми е проблем. Даже се чудя дали да не взема една флашка и да пусна картата да копае през нощта. Така и така ще седи включен

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ако изключваш компа от ключа на захранването и после при включването на този ключ компютъра се стартира, проблема ти няма нищо общо с операционната система. Ако сега сте монтирали дъното - вероятно има объркани пинове на кабелите за бутоните или блокирал бутон за включване. Няма как компютъра да стартира сам при подаване на захранване, освен ако не е окъсен power бутона. И точно по тази причина, като се опиташ да го изключиш от операционната система, компа се изключва, но после веднага стартира пак, защото все едно си му натиснал Power бутона.

Редактирано от Иванов
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Няма как компютъра да стартира сам при подаване на захранване, освен ако не е окъсен power бутона.

Има как да се включва при подаване само на захранване в BIOS опцията е setting named "Restore on AC/Power Loss" or "AC Power Recovery" or "After Power Loss."

Редактирано от androns
2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Я пробвай Live Windows от Стрелец пак така ли прави ? 

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Има как да се включва при подаване само на захранване в BIOS опцията е setting named "Restore on AC/Power Loss" or "AC Power Recovery" or "After Power Loss."

Наиш колко търсих тази опция, ма няма таквоз чудо, или аз не намирам

Я пробвай Live Windows от Стрелец пак така ли прави ? 

Затова влязох да пиша :)

Пробвах с някакъв стар стрелец и изненада. Рестартира се. 

Сега ще трябва да го разглобя, ееа и боклука ееа. Друг вариан е дъното да се е сбъгьосало

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Казах аз, че не е нормално всички новоинсталирани Windows - и да правят сериозно проблем на един компютър няма логика. Един да е, че инсталираш друг, ама всички.... 

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Наиш колко търсих тази опция, ма няма таквоз чудо, или аз не намирам

В BIOS погледна ли?

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

А защо трябва да го разглобяваш, че не разбрах?

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване