Acer Aspire 5 A515-56-35PR - Инсталатора на Windows 10 не вижда SSD

8 мнения в тази тема

Публикувано

Момчета, приятели ми донеса този лаптоп чисто нов за да им го наглася по техни изисквания..... На него има оригинален Win 10 Home. Аз искам да му сложа Pro, за да имам достъп до "gpedit". Тук се натикнах нещо, което не ми се е слувало.

Успях да буутна инсталатора със последната версия с Win 10 Pro, но не видя SSD-то.

Успях да буутна и Стрелец пак последна версия и пак същата работа. Освен това  SSD в "Моя компютър" Експлорер-а на Стрелец също го няма. Програми като "MiniTool Partition Wizard Enterprise 12.1 " също не го видяха SSD-то в Стрелец платформата. 

Интересното обаче, е че в неговия Win 10 Home програмата "MiniTool Partition Wizard Enterprise 12.1 " видя SSD-то, но единственото, което свърших е там, е да го разделя на два дяла.

Някакви идеи, че не съм се срещал с подобна глупост досега!? Обикновено като не види дяловете и местя флашката от USB3 порта в USB2 и тръгне, ама сега са по-задълбочени нещата.... 

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Погледни в BIOS дали за SATA ти е включен AHCI mode. Също ако е нов, диска трябва да бъде инициализиран първо за да се разпознава. Това се прави през Computer Management, би трябвало и през STrelec да стане. Това е като да го включиш за първи път.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Няма такава опция в биоса. Мисля, че не е SATA тоя шашкънин. За другото - нали ти казвам, че нищо не го вижда в Стрелец платформата и инсталатора на Win 10. Вижда само заводския Win 10 Home, който е инсталиран на него, както и програмите, които инсталирах във фабричния му Windows 10 Home.. 

Редактирано от Ground Zero SPL
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Оправих се. Успях да намеря драйвера на SSD-то и го вкарах във инсталационната флашка и се заредиха дяловете  :D 

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Бахти специалното SSD, че да му трябва драйвер. Дори да е Nvme само под Windows 7 не се разпознава при инсталация, като и на това има решение, за което съм пуснал урок във форума :)

Но твоя случай е странен.

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Да, странен беше и плюс това всичко на съвременен хардуер и Windows...  И с 300 зора намерих драйвера. Просто като написах модела на лаптопа и ми излизат 1000 вида Aspire a515 56."хх" и накрая се сетих да го търся чрез сериен номер и така го открих :D 

Диска е Western Digital PC SN530 NVMe SSD 512 ГБ – направо самолет.

Редактирано от Mirgogo
2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Сега бъди така добър и прикачи драйвера в архивче като коментар в тази тема за да може ако друг има същия лаптоп или диск да може да намери решение лесно :)

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване