Проблем с изхода за слушалки на лаптоп Acer Aspire ES1-511 - няма звук.

5 мнения в тази тема

Публикувано (Редактирано)

Момчета, с лаптопа на един приятел има един странен проблем. Докато е бил с оригиналния му Win 8.1 - всичко си е било наред със звука. Обаче самата инсталация вече беше се скапала и се наложи преинсталация. След тази преинсталация от буксата за слушалки спря да вади звук, а само вградените колонки на лаптопа имат звук. Това се, случва на Win 7, на Win 8 и на Win 10. От любопитство пробвах на Win Vista. Не, че има всички драйвери за нея, но за аудио имаше - същата работа. При Live Windows на Strelec - пак така - работят само вградените говорители. Инсталирал съм му драйверите от сайта на производителя, също така пробвах и с най-новия аудио драйвер R 282 от сайта на Realtek - проблема си остава. С вградения аудио драйвер - също.  Занесохме лаптопа на сервиз - от там също не можеха да се оправят и казаха, че за пръв път им се случва това. Обаче казаха, че са пробвали някаква Линукс платформа - буксата работила. Собственика на сервиза ми е личен приятел.

Даже виждам, че и други са имали същия проблем на същия модел лаптоп след преинсталация https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/acer-aspire-es1-511/0e74faa5-f0d1-44e0-ab86-ee178131a33b?page=1

Във настройките за звука от контролния панел НЯМА отделно устройство за слушалки, че да се зададе по подразбиране и да тръгне. Тези неща всичките съм ги прегледал. Аудио драйверите на този модел лаптоп нямат техен си допълнителен панел. 

ПС.  От друга страна и Тъч пада работи на Win 7 и Vista, а на Win 8 насича, а на Win 10 хич не работи дори и да съм инсталирал всички драйвери от сайта на производителя за въпросния модел лаптоп.  Странна работа, но за мен подобни типове лаптопи  с подобно поведение са пълен шит. 

Редактирано от Ground Zero SPL
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Пробвай да актуализираш BIOS до последна версия

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Пробвай да актуализираш BIOS до последна версия

Дойде ми на ум, но батерията му е заминала и отказа само със захранването и се отказах и му го върнах. Трябва да разглобя целия капак за да сваля батерията и да пробвам без нея....

Редактирано от Ground Zero SPL
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Най лесния и без никакви гимнастики начин е този - https://www.olx.bg/ad/usb-vanshna-zvukova-karta-s-kabel-CID632-ID8hWJv.html#683eda7bd0

Редактирано от krasibadboy
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Щом на говорители има звук с няколко инсталации, 99% проблемът е в самия жак за слушалките.

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване