58 мнения в тази тема

Публикувано

Реших да повдигна тази тема...
Какво си мислите, че ще стане с  Windows след време ?
Каква ще бъде ОС система в бъдещето ?
Спомням си веднъж как се дискутираше, че след време ОС ситема ще бъде само една, ще се обновява...
Дори имаше мнение, че ще бъде облачна!
Та...   Нека да видим кой какво мисли!

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Пак ще е бъгава и грозна и пак ще се ползва от мнозинството. 

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ами в момента Microsoft правят точно това от вече няколко години - опитват се да поддържат само една ОС, единствено чрез ъпдейти. По-големите и сериозни ги кръщават кумулативни :D 

Лично за мен този модел не работи и не е успешен, доказателство са грубите бъгове и сривове на системи на потребители почти всеки месец.

Според мен след известно време MIcrosoft ще изоставят Windows 10, защото няма да могат да я подобряват само чрез ъпдейти. Ще има нова ОС, която обаче ще бъде замислена като по-универсална по отношение на хардуера, защото в момента основните проблеми са именно там. Предвиждам и се надявам и на подобряване на потребителския интерфейс, след като мине модата на това грозно сиво и ъгловато и връщане към по-интересен и отворен дизайн.

9

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ако шефа на Microsoft няма проблем с Windows 10, ще трябва да се разбере с кой модел хардуер е :D :D 

Иначе лично мен дизайна най-ми харесва, особено с тъмната тема. Има някой неща, които на Win 8.1 по ми харесваха. 

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Реших да повдигна тази тема...
Какво си мислите, че ще стане с  Windows след време ?
Каква ще бъде ОС система в бъдещето ?
Спомням си веднъж как се дискутираше, че след време ОС ситема ще бъде само една, ще се обновява...
Дори имаше мнение, че ще бъде облачна!
Та...   Нека да видим кой какво мисли!

Това беше моето мнение преди около 6-7 години, даже и във форума го бях писал :D

Също и че няма да се придобива ОС , а само ще се наема :D

остава само да мине в облака и да изхвърлим хардовете.

5

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Вариант 1:Карам Опел,не ми харесва,ама няма пара за нещо "по-така".Примирявам се,не псувам бранда,никой не ми е виновен,че съм се  насадил на Опел.

Вариант 2:Карам Опел,не ми харесва и решавам да го сменя.Взимам си БМВ 7-ца и съм квартална батка.

Вариант 3:Карам Опел,харесва ми и си го карам.

Към плакалниците,които реват от Уиндоус-ами не го ползвайте бре.Минавайте на Линукс.Не ти е виновно метрото,че страдаш от клаустрофобия.Движиш през паркове и градини пеш и си пич.

А,сетих се-Бойко е виновен.

Редактирано от Чопаков
8

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ами в момента Microsoft правят точно това от вече няколко години - опитват се да поддържат само една ОС, единствено чрез ъпдейти. По-големите и сериозни ги кръщават кумулативни :D 

Лично за мен този модел не работи и не е успешен, доказателство са грубите бъгове и сривове на системи на потребители почти всеки месец.

Според мен след известно време MIcrosoft ще изоставят Windows 10, защото няма да могат да я подобряват само чрез ъпдейти. Ще има нова ОС, която обаче ще бъде замислена като по-универсална по отношение на хардуера, защото в момента основните проблеми са именно там. Предвиждам и се надявам и на подобряване на потребителския интерфейс, след като мине модата на това грозно сиво и ъгловато и връщане към по-интересен и отворен дизайн.

Да се направя пак на пророк :D

За да няма проблеми с хардуера, М$ сменят ядрото на ОС със Linux Kernel :D

Съответно Windows става поредната дистрибуция на Linux, Подобряват екосистемата на приложния софтуер, Използват пакетно разпространение използват и GetHub :D

Всички пишешти софтуер, пишат приложения за Linux (с изключение на нагризаните, те са на UNIX) 

Времето е настъпило, а и стъпките им към момента са насочени на там (това не е шега)

6

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Към плакалниците,които реват от Уиндоус-ами не го ползвайте бре.Минавайте на Линукс.Не ти е виновно метрото,че страдаш от клаустрофобия.Движиш през паркове и градини пеш и си пич.

Ехххх как още от вистово време най си го обичам тоя 99 процентов мит "минавам на Линукс" ;) 

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ъ...  идеята беше да помислим как би се развила ОС, а не да псуваме Майкрософт.
Аз много пъти съм си казвал мението, че някои промени не ми харесват, но това не е важно сега.
Тук говорим за друго.
Идеята ми беше наистина да направим една равносметка на развитието и промените на ОС до тук и евентуално - нейното бъдеще.

Редактирано от Mike_Toreno
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Вариант 1:Карам Опел,не ми харесва,ама няма пара за нещо "по-така".Примирявам се,не псувам бранда,никой не ми е виновен,че съм се  насадил на Опел.

Вариант 2:Карам Опел,не ми харесва и решавам да го сменя.Взимам си БМВ 7-ца и съм квартална батка.

Вариант 3:Карам Опел,харесва ми и си го карам.

Понеже се чувствам, като обект на този пост, изпитвам огромна нужда да отговоря.

Windows e бъгав и грозен, но е единствения вариант, който е допустим от практична гледна точка. 

Опитах Линукс, ми не става за всекидневно ползване.

Епъл няма да ги коментирам. Там скоро ОС ще ти казва дали и е удобно да пуснеш компютъра или трябва да изчакаш 3 дни. 

Друг вариант не се сещам. 

Ако не бяха плакалниците, как щеше да се подобрява и променя в полза на потребителя този Windows (Опел)? 

Не може вечно да сме със заварени в задниците глави и да си мислим, че така ухаят розите. 

Отделно, ако потребителят не каже какво иска и от какво се нуждае, как може някой да му го даде?

Не подкрепям практиката, щом ти сервират лайна, ще ядеш лайна. Ми не искам. И ако няма избор, ще се възползвам от правото си да мрънкам. 

За разлика от Линукс, Windows е платен. 

Имаме два боклука, но за единия трябва да се плаща. Представям си да дам пари за това недоразумение... 

Сравнението между Бойко и Windows 10 е много удачно, между другото. 

И двете не стават за нищо, но се ползват поради скодоумието на потребителя. 

Според мен, в един момент Windows за PC ще стане безплатен. Но за целта не е лошо да се появи някаква смислена алтернатива.

За сега ще си караме Опел, щот бмв - то пак е Опел. 

П. С. : И какво стана с врещенето за деполитизация? Или самолет, когато се говори против Него е проблем?

Редактирано от Йордан
5

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ъ...  идеята беше да помислим как би се развила ОС, а не да псуваме Майкрософт.
Аз много пъти съм си казвал мението, че някои промени не ми харесват, но това не е важно сега.
Тук говорим за друго.

Никой няма как да отговори бъдещето на Windows  без да има ясна информация от Microsoft или да има познати там. Така си играем на въображения....и душевни отпадъци.  

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Е... естествено, че на предположения и на собствена интерпретация за нещата. Кое му е лошото ?
И някой спокойно може да каже и как иска да изглежда новия Windows, какво трябва да има в него, но... без да стигаме пак до въпросните пререкания. Поне не тук.
Наско например си каза, тук пак го каза.

По темата... Според вас ще продължават ли с идеята за една ОС на всички уствойства ? (компютри телефони, таблети...) Май са поели голям залък...
Като идея не е зле! Но... иска яко работа! (За да работи чудесията на всичкия този хардуер)

Идеята за един Windows също не е толкова лоша.  Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Window 8, Windows 8.1, Windows 10...   Така няма да има неща от рода на... Спряха поддръжката, няма драйвери вече за моят Windows, няма игри, няма програми за моят Windows...  Само не знам до колко е възможно технически да поддържаш нови и стари машини.Но, ако изобщо беше възможно - то това би решило известни проблеми.

Също така би било добре, ако интерфейсът не се мени прекалено драстично. Има хора, които имат проблем с тези неща. (Нямам предвид себе си, но и мен щеше най-малкото да ме дразни, ако го правят всеки месец да речем.Ако е през по-голям интервал и като сайтовете с някакво ревю примерно, което показва промените... Ядва се.)

Не на последно място... Уволнението на тестов екипи и заместване на реални машини с виртуални, ползването на хората като опитни мишки... 
Това май не беше много добра идея, мисля, че точно затова и в момента търпят някои критики.

За облакът... Как ли ще стане ? Клиент на компютъра и се свързва към облачна система ? Като анвтивирусната на настолния...
Интересно наистина! Ще ми се да го видя един ден!

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Бъдеще за Windows няма да има, докато от Microsoft не признаят, че са допуснали грешка в стратегията и разработката на Windows 10 и докато не върнат тестовите екипи. Това е моето мнение. Лично аз не одобрявам и притискането на производителите на хардуер да се съобразяват с капризите на Microsoft, но там става въпрос за много пари и взаимна изгода :)

9

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Също така би било добре, ако интерфейсът не се мени прекалено драстично. Има хора, които имат проблем с тези неща. (Нямам предвид себе си, но и мен щеше най-малкото да ме дразни, ако го правят всеки месец да речем.Ако е през по-голям интервал и като сайтовете с някакво ревю примерно, което показва промените... Ядва се.)

От Win 95 до XP имаш 12 години до пускането на Vista един и същ интерфейс. Да, на XP беше цветен, по-богат, но идваше от старите му батковци.  Vista и 7 бяха по-различни, но нищо особено. При 8 и 10 дойдоха новите неща, но си останаха и старите с някой изключения. Но ако човек си насочва вниманието в една точка, то всяка промяна ще му пречи. Все едно от телефон с копчета да се преместиш на смартфон и да търсиш вина в технологията..  Има хора който от 15 години имат компютър и на XP се затрудняват с опциите...

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Те са друга бира...   Насила нищо не става.
Това е факт. Сериозните промени започнаха от Windows 8.
Но замислял, ли си се защо някой, който решава да пробва Линукс търси нещо, как да го кажа... windows like ? (с минимални разлики в интерфейса) 
Наблюдавам това в нашата фирма, когато софтуерът се променя. При смяната на интерфейса и добавянето на нови елементи и настройки - аз трябва да обуча целият персонал. (За новата програма за управление)
И ако това трябва да го правя през 2 месеца...   Мисля, че ще ми дойде в повечко!
Да, човек трябва осмисля опциите, съобщенията и др... 
Но един месец да е едно, а следващия месец да местиш опции и да ги махаш...
Това създава...  как да го кажа... Известни неудобства! Правя си преки пътища и... изведнъж те не работят :D
Имам някакво ръководство (туториал)  и... то вече е за коша. :D
Ако ще се прави промяна, то тя следва да се опише разбираемо, в детайли какво се променя и от кога. А още повече, ако това не свързано със сигурността и няма някаква решаваща роля за функционирането на системата - това да става по избор на потребителя. Ако не ми харесва промяната... Не я прилагам и толкова!

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Само една поправчица. Новите неща дойдоха с Windows 7, а грозните с windows 8

8

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Имах предвид драстичните промени. :)
А за външният вид, предполагам, че е субективно.
Зеро харесва 8-цата. Но за съжаление и тя е в кюпа.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Кое да е субективно? Вие нямате ли чувство за естетика и красота? Или харесвате това, което ви казват, че трябва да харесвате, защото е модерно? Кое по-точно е по-красиво в Windows 8 или Windows 10 като дизайн спрямо Windows 7, че аз явно не успявам да го схвана :) ?

За сравнение, нашият форум е в дизайн Windows 7 и нямам намерение да променя това. Форумът на Калдата е в дизайн Windows 10 и аз не го харесвам :). Може би е въпрос на вкус, но имам чувството че доста хора започват да губят преценката си за естетика, ако изобщо разбират какво значи това :) 

7

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ако някога Windows стане със меню в началото на инсталацията да се избира кои компоненти искам да инсталирам и да избирам дали да има телеметрия, а Windows Update да работи като отделна портативна програма ще си го закупя за всичките устройства! Ех мечти...........

.

Редактирано от androns
4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Айде телеметрията я зарежи, те могат по хиляда начини да съберат информация без да те питат. Дори и няма да можем да разберем, ама външния вид... грозна картинка.

4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Имах предвид драстичните промени. :)
А за външният вид, предполагам, че е субективно.
Зеро харесва 8-цата. Но за съжаление и тя е в кюпа.

Ами обичам си да ми е шарено. Виста също я харесвам като дизайн. Win 7 никога не съм го ползвал с основната му тема. Винаги му слагах тема Vista VS или Latoyce Reborn. От друга страна при Win 8.1 и 10 старт менюто на цял екран с плочките ми свърши чудесна работа. Разкарах почти всички плочки на Microsoft (защото не ми трябват)  и на тяхно място си слагам препратките (иконките) на програми, игри. А, десктопа ми е почти празен т.е. само с 1 ред програми, който ползвам всеки ден или почти всеки ден. В класическото старт меню там всичко ми е дребно и ме дразни най-вече на сегашните големи резолюции и като включа и това, че не съм много добре със зрението и нося 5+ диоптъра.  Така, че няма грозни неща, ами просто различни харесвания... Когато излезе Win 8 точно 2 седмици ми трябваше да свикна с дизайна му така, че все едно съм израснал  с нещо. Никой не ме е карал насила, ами просто си го мога. :) А, така бях свикнал и с онова изскачащо меню на Win 8 отдясно на екрана, че като сложих Win 10 и 1 месец успявах да си изключвам компютъра от третия път. Ама вече отдавна съм се отвикнал от онова изскачащо меню :D 

UntW6OE.jpg

Редактирано от Ground Zero SPL
3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Всъщност ще е хубаво да се направи един мултивизуален Уиндоус с инсталацията да избираш точно кои компоненти от кои версии на Уиндоус да сложиш. И то без да имаш ограничения. Пък и не само при инсталацията, да може и след това.

6

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Точно! За  мен изборъ е много добра идея!
Зеро, имах предвид шареното. Но аз така и така, ако си оставя иконите на работния плот - получава се нещо подобно. Но аз говорех за шареното. На времето Техпост показа, че може и да не са шарени. Бъркат ми в здравето... :D
Можеш да ги подреждаш, предполагам ?

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ако говориш за иконите и приложенията от старта - да, може да се подреждат... Както и да стават по-малки или по-големи. 

А за шарения имах предвид шарени фонове с цветя или нещо в тоя смисъл. Липсват ми в Win 10 тези настройки отдясно за шарени фонове за старта на Win 8 :D 

Утре се потърся на настолния някой стар скрийншот на Win 8.1 и ще видиш шарения, която не си видел :D 

Снимката е от нета

keEeBHl.png

Редактирано от Ground Zero SPL
2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Мнение от човек непрофесионалист в технологиите, но иначе с богат опит с Windows - най много с 7 и ХР и малко с 10...Според мен ще продължат с нови версии - примерно Windows 12 или нещо без цифра , но като цяло ще продават докато някой не измисли нова ОС, със кардинално променени параметри и опростено инсталиране, интуитивен и индивидуално променящ се външен вид .

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване