Писна ми!!!!

44 мнения в тази тема

Отговорено

Значи аз не отварям снимките с класическият Photo Viewer.

Отварям ги с програмите от това меню 607874c8889b2___(3).thumb.png.79870db405

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ами за 4-тата от менюто става на въпрос. Тя не идва сама с инсталацията (освен ако някой не е пипал в исото, както аз съм си го направил така). Не зная какво кара да се шашави тая програма така при някои хора.....

Редактирано от Mirgogo
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Класическия Photo Viewer не идва с инсталацията на Windows 10 от оригинално iso свалено от сайта на MS. Добавя се ръчно от регистрите.

Activate Windows Photo Viewer on Windows 10.reg

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Точно това казвам. Дали ще е ръчно до регистрите или с готов скрипт - опира пак до регистри. Имам го това.

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Явно вградената програма не харесва някои формати. Интересното е, че пробвах тези файлове и на Виста. На доста по-стара версия на FastStone и дори на нея тръгнаха... 
Не искам да мисля точно колко е орязана вградената програма. :ag:

Редактирано от Mike_Toreno
1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Никой не ви кара да ъпдейтвате. Докато вярвате в мита, че това е абсолютно необходимо и важно, последствията ще са точно такива :)

А, забравих и още нещо - ползвате вечна бета версия на операционна система, която никога няма да бъде завършена :ag:

Работата е там, че и при мен го има този проблем, на PC с Windows 7. Не е до ОС в случая. Снимка, пратена ми по Viber или друго приложение, направена с телефона, от който се изпраща, не се отваря с Viewer-а. С Paint става. Отказал съм се да търся причини, добре е, че е рядко.

И не искам да инсталирам излишен софтуер само, за да отварям едни снимки! Имам си Фотошоп за по-специални нужди.

Редактирано от Mirgogo
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Явно вградената програма не харесва някои формати. Интересното е, че пробвах тези файлове и на Виста. На доста по-стара версия на FastStone и дори на нея тръгнаха... 
Не искам да мисля точно колко е орязана вградената програма. :ag:

Нещо си се объркал. Въпросната програма я има вградена до Win 8.1, при 10 се пуска допълнително. 

-------------------------------------------------------------------------------------

Тая Windows Photo Gallery от пакета "Microsoft Windows Live Essentials 2012" не е имало снимка досега, която да не отвори. Направил съм си я по подразбиране, че тая новата "Снимки" не винаги ми е удобна.

kslZwpN.jpgzBq3YMt.jpg

Редактирано от Ground Zero SPL
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Аз съм с Windows 7, но използвам „Windows Picture and Fax Viewer“ от ХР. Изтеглих качените тук снимки и си се отвориха без проблем. Преди години си сложих Windows Picture and Fax Viewer, защото на „Преглед на снимки в Windows“ не ми отваряше GIF файлове с анимацията, бяха си статични снимки. Опитвал съм да го сложа и на Windows 8.1 и 10, но безуспешно, иначе и там бих си го използвал.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ето това е още по-голямата ирония! Старата галерия да отваря тези снимки, а по-новата да не може!:ag:

Странна история... На ХР работи, а от Виста до 8.1 - не... Как ли отваря гифовете вградената галерия на 10-ката ?
Пак ли като статични ? Питам от любопитство...

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ето това е още по-голямата ирония! Старата галерия да отваря тези снимки, а по-новата да не може!:ag:

Странна история... На ХР работи, на от Виста до 8.1 - не... Как ли отваря гифовете вградената галерия на 10-ката ?
Пак ли като статични ? Питам от любопитство...

Вградената галерия на Win 10 си отваря нормално гифовете. Живи са - мърдат :D 

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Класическия Photo Viewer не идва с инсталацията на Windows 10 от оригинално iso

Напротив! Там си е, но не е активен и с ключовете от регистратурата се активира.
А проблемът с jpg картинките най-вероятно се корени в телефона, с който са създадени те. Пише в някакъв специфичен jpg формат. Може да се прегедат настройките на камерата.

Редактирано от ExaFlop
1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Лесно че шляпна една виртуална Win 7 и ще си покаже :D 

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Здравейте. Защо не се отварят някой снимки с photoviewer ? 

Control panel>Color Management>сложи отметка на Use my settings for this device > цеъкни на ICC Profile, който е инсталиран да се освети и натисни [Remove] > [Close]

Редактирано от ExaFlop
2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Не помага този начин. При мен даже нямаше профил. Добавих го, после го изтрих - нищо. Ама майната му, има толкова по-важни неща в живота...

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

А активиран ли е старият класически photoviewer (ако става дума за Win 10)? Пробвай да възстановиш стария photoviewer (Restore_Windows_Photo_Viewer_CURRENT_USER), ако не помогне можеш да върнеш ситуацията с другия файл (Undo_Restore_Windows_Photo_Viewer_CURRENT_USER).

Undo_Restore_Windows_Photo_Viewer_CURRENT_USER.reg

Restore_Windows_Photo_Viewer_CURRENT_USER.reg

Редактирано от ExaFlop
1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Сега пробвах на Win XP (виртуалка) и си ги отваря нормално. Сигурен съм, че и при Vista и 7 (сигурно и на Win 8) ще се отварят. Явно тази програмка нещо на Win 10 се шашави....... 

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Оплескана ОС

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Сега пробвах на Win XP (виртуалка) и си ги отваря нормално. Сигурен съм, че и при Vista и 7 (сигурно и на Win 8) ще се отварят. Явно тази програмка нещо на Win 10 се шашави....... 

Не вярвам... Аз съм със 7-ца на две машини и на тестовата ми машина имам Виста. На никоя от тези машини въпросните снимки не се отварят с програмата по подразбиране. Ако я отворя с някоя друга - снимката се вижда. Примерно с Microsoft Office Picture Manager - снимката се отваря. Просто стандартната галерия се дъни и то не, защото снимката е някаква специфична, защото няма как нещо специфично (примерно като новия видео формат h625 (hevc), или по-новите разширения docx ) да се отваря от програма, която е с години по-стара, а с по-новият софтуер да не работи. Тук грешката е в Майкрософт.
Програмата на ХР я отваря. Същата програма може да я срещнете като Windows 7 Gif Viewer.
С нея си отварям гифовете, защото пробах няколко и  не ми допаднаха като интерфейс...
Хубавото на тази тема е, че ми позволи да си сверя часовника и да видя защо са били тези проблеми при мен.

https://www.goofwear.com/windows/

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

@Mike_Toreno Мда, прав си! Аз ако не пробвам - нема мога да спя :D Photo Viewer не Vista се издъни и там.  Обаче интересното е, че като отворя снимката с Paint и после я записа отново в jpg през "Save As" - пак не се отваря. По тая логика ако има някаква нова версия на jpg - то Paint ще си я конвертира в стандартната версия. Да, ама не става директно, а, за да я отвори я обръщам с Paint в друг формат (в друг формат я отваря) и после от другия формат пак обратно в jpg с paint и чак тогава вече я отваря. Странна работа.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване