Проблем с мрежова карта

6 мнения в тази тема

Публикувано (Редактирано)

 На този компютър с Уиндоус 10 про започнаха капризи с интернета-сутрин, като го включа, няма интернет. При пущане на програмата за поправка и диагностика, показва , че липсва ай-пи адрес, но връзка със суича има. Това се оправя само след 5-10 мин, до вчера, когато спря да се оправя. В диспечера на устройствата пише, че това устройство ( Реалтек) работи нормално. Смених драйвера с по-нова версия, правих разни тестове, без резултат. Вече съм почти сигурен, че картата , интегрирана в дъното (ASRock H110 M) е причина. А този компютър ( Уиндоус-а е на ССД) работи много добре-по цели седмици няма регистрирана грешка, страхотно бърз е. За това искам да попитам-дали ще може да се сложи външна мрежова карта ? Избрал съм си една TP-Link и дали ще стане в свободния куплунг PCIe1 . На долния куплунг PCIe 2 има сложена видеокарта. И дали ще трябва да се инсталира след слагането, как компютърът да избере да работи с нея.

https://i.imgur.com/d1Vvpx3.jpgd1Vvpx3.jpgKzVlc0Z.jpg

113.jpg

Редактирано от B3M2W0
1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Би следвало да стане, за слота е. 

Защо не пуснеш стрелец или жив диск на Линукс за да игнорираш грешка в ОС? 

Ако с Линукс не работи значи не работи. 

Иначе просто нещо се е омазало в уина 

3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Този проблем от кога е ? Предполагам, че не е било винаги така...
Последно някакви драйвери да са променяни ?
С друго устройство пробвано ли е ? Има ли други към този суич ?
Там  как е ?
Да, може да се пробва с Линукс, има, дори 10-ки лайв. Аз имам такава.
Може да се пробва и връщане на системата назад. Ако тръгне, то тогава проблема е ясен... 
 

 

Редактирано от Mike_Toreno
2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

 На същия суич има друг компютър с LTSC, който работи без проблеми. Явлението е от няколко дни. Тествал съм ОС , няма отклонения. Единственото, което инсталирах тогава, беше програма на WD Green за контрол на ССД-то. Одеве видях, че има точка на възстановяване един ден преди това, върнах го и интернета се отпуши. Сега пиша от него. При възстановяването въпросната програма изчезна, върна се и старата версия на драйвера. Чак не мога да повярвам, че това може да е причината. Благодаря на отзовалите се.

1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Драйверите могат да бъдат много добра причина, повярвай ми!
Точно затова намери начин да си ги забраниш и си ги обновявай сам. (контролирано)

4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

За да довърша темата, след още един проблем с мрежовата карта, купих тази от снимката по-горе и я инсталирах в слота на дъното. В опаковката има и диск с драйвер за нея, но при включването се оказа, че новата карта работи идеално със стария драйвер на Реалтек , версия от 2019г , и го оставих него. На практика всичко тръгна без никакви действия от моя страна.

44.jpg

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване