Проблем с ССД

25 мнения в тази тема

Публикувано

Преди няколко дни си закупих Acer Nitro 5 AN515-54 със следните характеристики:

Intel Core i5 9th

Nvidia GTX 1650 4GB

SSD: 512 GB и HDD: 1 TB

Проблемът ми е следният, че когато направя бутваща флашка с RUFUS и Windows 10, ми показва само хард диск-а, а когато направя бутваща флашка с инструмента от Microsoft, при инсталация на уиндолса ми излизат и двата хард диска... Пробвах и с ултраисо и с други програми за създаване на боот флашка, но само с инструмента от MS ми показва двата хард диска.. Също така имам неприятно насичане в игрите , а играя с 200-300 фпс , но ми насичат и за това искам да сменя уин-а с друго , който ми препоръчаха от замунда, но няма как да си направя буутваща флашка така, че да ми засече ссд-то и да го инсталирам в него... 

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Следвай стъпките в този урок - цъкни тук. От флашката ще ти зареди Windows 10 среда, от която пък с помощта на посочената програма ще можеш да стартираш инсталация и вероятно ще ти покаже и SSD диска.

Редактирано от Иванов
1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Вече пробрвах с ултра исо.. :/ 

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Не става въпрос за това. Явно те мързи да прочетеш урока. Твоя работа.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Сега ще направя всичко необходимо , което е описано в урока. Прочетох го доста добре. Ще направя всичко по стъпките и ще пиша за крайния резултат. Благодаря за отделеното време!

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Направих всичко, както е описано, но ССД-то ми се показва само и единствено с уиндолса от Майкрософт...  Самото ссд, изобщо не го показва, че все едно не съществува, въобще... 

Редактирано от Янис
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Не разбрах, показва ли се или не? 

Не разбрах и къде се показва /не се показва. 

Направи флашка с руфус и избери UEFI (GPT)

Ако не стане, направи на MBR 

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Дани, проблема е следния.. ССД-ТО се показва само и единствено с windowsa, свален от Microsoft, качен директно на флашка и готов за инсталация.

Когато се опитам да кача на флашка друг WIN,с руфус или с каквато и да е било програма, ссд-то не вижда , а излиза само HDD

Редактирано от Mirgogo
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Потърси помощ от приятел с повече опит, който е инсталирал Windows-и. Не искам да те разочаровам, но сам няма да се справиш. Особено при новите лаптопи си е голяма мъка инсталацията. Да не говорим колко е сбъркан и бъгав Windows 10, но ти нямаш друга алтернатива, защото лаптопа е само с драйвери за 10. Успех.

Редактирано от Иванов
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Дани, проблема е следния.. ССД-ТО се показва само и единствено с windowsa, свален от Microsoft, качен директно на флашка и готов за инсталация.

Когато се опитам да кача на флашка друг WIN,с руфус или с каквато и да е било програма, ссд-то не вижда , а излиза само HDD

Инсталирай този уиндоус какъв е проблема?

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Данчо, до колкото разбирам от написаното, човекът има проблеми с машината и иска да пробва с друг Windows. 
Но трябва да пробва такъв, който е съвместим с неговата машина.
Няма ли драйвери - няма да стане.

Редактирано от Mike_Toreno
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Според мен с WinPE ще стане, но той иска да качи, някакъв Windows от единия "тракер", за който не е дал подробности.
Въпроса е този Windows, какъв е? 10/8.1/7, как и по какъв начин точно го правиш. Орязана версия ли е? Има ли всички необходими драйвъри в него и т.н.??? Много въпроси без отговори.

Редактирано от vla
1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Проблема е разрешен, просто изтеглих по-нов уин 10 и ссд-то зареди в прозореца с хард дисковете... Имам друг проблем, при Counter Strike Global Offensive, имам странно насичане, като се издаде някакув шум в играта, или при натискане на таб , или просто при пръскане на спрей... И така зацепва за някаква стотна и продължава играта.. Иначе върви с 300 фпс,но това насичане е иззнервящо за ФПС игри... Как мога да го оправя и от какво може да е....? Пробвах всичко, около 3-4 уин 10-ки смених, само с преинсталации си играя и нищо, ъпдейтване на драйвъри,деинсталиране,инсталиране на чисто и нищо не става ...

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Това насичане може да е от доста неща при CS GO. 
Като цяло самата игра не изисква много силна видео карта, а силен процесор. Почти сигурен съм, че не играеш с 300 fps. За да не кажеш, че пиша глупости само ще ти кажа, че имах 1080Ti и вадех по-малко fps, от колкото с 1060, с която съм в момента (+ имам доста познати с 1080Ti, които имат абсолютно същия проблем. Така, че извода е ЦС иска повече процесор, от колкото видео).
Една от главните причини е драйвърите. Друга причина може да е настройката на самата игра. 
НЕ знам дали си на лаптоп или настолен компютър. Пробвай с по-ниска резолюция. Виж в нета за оптимални настройки за самата игра. Също така, можеш да потърсиш в гугъл за CS GO launch option, но тези настройки се добавят според спецификациите на компютъра.

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Аз вадя 300 фпс, понеже играя на най-ниски настройки, ниска резолюция , изключено всичко , всички най-ниско.. И имам около 260-300, на някои карти пада до 180-200, но проблема на товва насичане не идва от фпс-то, а от нещо друго.. На лаптоп съм иначе, а процесорът ми е Intel Core i5-9300H (2.40/4.10 GHz, 8 M) 

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

1. Представям си колко се е развалила графиката... 2. Кой монитор (в случая монитора на лаптопа) реално би поддържал толкова кадри ? Ограничи ги до 60 fps и не се занимавай с глупости! Мониторите масово поддържат до 60 fps. При 10-15 fps над допустимото започват насичване (лентички) на кадрите. Не мога да си представя какво би било с 200-300 fps и при refresh rate 60 hz...

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Няма лентички или насичане на кадрите, има забиване на самата игра, като се натисне бутон за преглеждане на scoreboard-a или пръскане на спрей, или когато някой започне да говори в самата игра.. Имам чувството, че това насичане е свързано със звука или просто не използва пълноценно процесора, който има лаптопа.. Имам леново лаптоп, който не е геймърски i5 3200, и на него съм нямал такива проблема с насичане, единствено след последните ъпдейти падна много фпс-то на другия лаптоп и за това взех геймърски Acer Nitro 5, платих 1900 лв, за да имам лаг в игри от 2012 година..

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Въпреки това, това с кадрите е голям филм, защото едвали монитора реално ти ги поддържа... но както и да е... Пускай Counter-Strike Source и ако и тя прави така - значи нещо се  е омазал Windows, но ако не прави - значи CS GO най-вероятно нещо се е омазала.  Това само в сървър ли ти го прави или и локално с ботове ?

Редактирано от Ground Zero SPL
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Напълно възможно е да идва от звука. Пробвай да пренастроиш звука (STEREO HEADPHONES и на Audio Devices посочи звуковата карта). 
Напълно възможно е Win 10 да ти товара, някои процеси и от там да идва проблема.
Ground Zero SPL, тук не си прав. При ЦС ГО има голяма разлика между 60 и 100 фпс независимо от това дали монитора поддържа повече от 60Hz. Все пак ЦС ГО не е като CoD, Battlefield и др. игри. При 60Hz се усеща доста добре, как играта насича. При 100 фпс и нагоре разликата е осезаема, защото върви доста по-гладко. Споделям това като човек, който и до ден днешен играе ЦС.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз също играя  и трите вида CS и при над 60 fps не ми харесва как се получават нещата на моя монитор, който реално поддържа до 60 fps. 

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Свалих и инсталирах CS Source и там няма никакъв проблем, върви много добре, гладко , идеално.. Само при CS:GO има проблем с насичане при ботове и в сървари.. Самата игра не върви както трябва... Мислех да не е diretcx, нещо проблем , защото като cs sourse го пуснах и играта ми тръгна с directx 9.0 версия и нямам никакви проблеми. 

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Най-вероятно cs go нещо не е наред. Пробвай с друга версия на играта. Снощи си я обнових моята и има редки насичвания. Преди една - две години често имах един друг проблем с нея - тъмен екран и отказваше да се стартира....

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Е то няма как с друга версия , понеже cs-a ми е закупен от steam и си прави сам ъпдейтите и ако евентуално се опитам да върна стара версия, няма как да тръгне самата игра.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Само да те информирам, че и при мен засечва като натисна клавиша за спрея. Сега пуснах играта да проверя..... Дали го е правило при по-старите версии - не знам, че не съм се интеренсувал от спрея.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Да де , ама то се появява и не само при натискане ами от време на време, зацепва играта.. И като има човек пред мен и точно тогава като стрелне и играта забие и отбие, като са ми убили... 

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване