Публикувано 11 фев 2020 Здравейте! Продавам смартфон Mate 30 Pro.Преди да напиша каквото и да било, искам да уточня нещо. Качих обява за този "продукт" в "сайта за продажби". След 2 дена, тя беше премахната, а на имейла ми беше обяснено, че е направено поради това, че предлагам имитиращ продукт, а не оригинален. Ако и тук има такава политика, моля обявата ми да бъде изтрита, а аз се извинявам предварително.По принцип, тази разновидност е на марката "Huawei", но понеже никъде не се споменава, затова и аз пиша само "Mate 30 Pro". Телефонът е внос от Сингапур. Няма гаранция. По принцип, не беше за продан, а за подарък, но така се наложи. Чисто нов е. Отворих го само да проверя окомплектовката и да го снимам. Ето по-важните данни за него:Screen: 6.7Inch AMOLED INCELL FHD+ ScreenResolution: 1176х2400CPU: MTK6799 Deca Core (Latest 10 Core)Memory: 8GB RAM+256GB ROMSIM/TF: 2 SIM Card Slots (Nano SIM) + 1 TF Card Slots (Maximum support extension 128GB)Camera: Front Camera 13.0MP+ Rear Camera 24.0MPSystem: Android 10.0Battery: 4800mAh High Density Lithium-ion batteryNet-Work: GSM850/900/1800/1900MHz, 3G: WCDMA850/1900/2100MHz, 4GVibration: SupportMulti Media: MP3/MP4/3GP/FM Radio/BluetoothMulti Function: Full screen, Face recognition,Screen finger print, Dual SIM, Wifi, GPS, Gravity Sensor, Alarm ,Calendar,Calculator,Audio recorder ,Video recorder, WAP/MMS/GPR, Image viewer,E-Book,World clockLanguages: Multi-language supportPackage Included:1 x Smartphone,1 x Charger Adapter,1 x Headphones,1 x User Manual,1 x phone case,1 x Protection filmСнимките направени от мен, може да разгледате тук.Цена: 500 лева (по принцип, на тази цена ще съм на загуба, но искам да го продам бързо, за да вложа парите по предназначението на подаръка)За връзка с мен: пишете ми лично съобщение, или e-mail: m_61@abv.bg, или GSM: 0888616769Изпращам по Еконт с включена опция за преглед и тест, като доставката ще е за сметка на купувача. За Враца и региона, предпочитам лично предаване. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара
Отговорено 11 фев 2020 Това е доста добре направена имитация.Huawei Mate 30 Pro 1 Сподели публикацията Адрес на коментара
Отговорено 11 фев 2020 Само като погледнеш мястото на сензора за пръстов отпечатък ( под камерата ) , си личи , че е менте отвсякъде.И не ,не е разновидност на оригинала, а копие.А и доста по-добре направените реплики - например това https://www.olx.ro/oferta/huawei-mate-30-pro-5g-8gb-ram-128-gb-memorie-replica-IDdcdcC.html#7c6c9234b9 , вървят по около 300лв. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара
Отговорено 11 фев 2020 BiVaKa, сигурно е така това, което казваш, но на показаната обява от румънският сайт, телефонът е с 128 ROM, Android 9.1 и батерия 4500mAh. На моят, тези параметри са по-високи. Освен това, телефонът беше спрян на митница и за да си го получа, трябваше да заплатя мито (20% ДДС върху стойността на продукта), + някаква такса на Български пощи. Няма как да го дам за 300 лева. Дори и на тази цена съм вътре. 0 Сподели публикацията Адрес на коментара
Отговорено 11 фев 2020 Ами няма как да не си на загуба. Предполагам, че самия ти не си разбрал какво поръчваш и затова в момента се опитваш да го продадеш. Подкрепям мненията, че цената ти е нереална и ще се наложи да намалиш и то доста. Няма да се изтрива обявата, защото от коментарите вече става ясно, че продаваш реплика, а не модел на Huawei. Коригирай си цената и успех с продажбата. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара
Отговорено 11 фев 2020 Иванов, така е, абсолютно си прав, но ако ще трябва да го продавам на половин цена, по-скоро ще си го оставя за себе си. Макар, че сегашният ми телефон е сравнително нов и с прилични параметри. Все пак, ако има сериозно заинтересован, нека ми напише оферта с "негова" цена. Ако не се разминаваме драстично, можем да се споразумеем. Празника, за който беше предназначен е другият месец. След това, обявата става безсмислена. 0 Сподели публикацията Адрес на коментара
Отговорено 11 фев 2020 Това е доста добре направена имитация.Huawei Mate 30 ProТи сериозно ли? 0 Сподели публикацията Адрес на коментара
Отговорено 12 фев 2020 Ами сериозен е човека - даже ти дава линк да видиш как изглежда оригинала... 2 Сподели публикацията Адрес на коментара
Отговорено 12 фев 2020 Във връзка с това, някой навътре в нещата, може ли да обясни каква ще е разликата между имитацията и оригинала? Нямам предвид визуалните разлики, а това как ще работи и ще се държи телефона. От това, което видях, след като го пуснах и разцъках (без СИМ карта), всичко си изглеждаше нормално. Параметрите са верни.....или поне тези, които могат да се видят. А цената му е от 1/3 до 1/4 от тази на оригинала. Не си ли заслужава? 0 Сподели публикацията Адрес на коментара
Отговорено 12 фев 2020 Ами разликата е в използвания хардуер - процесор, чипсет, видео, камера/и и т.н. В интерес на истината една реплика (говоря по принцип, не конкретно) може да се държи доста добре и да върши перфектна работа. Проблемът е, че е реплика. А повечето хора държат на оригинала. Не че те не се развалят Аз лично купих наскоро на познати 3 бр. със странните абревиатури Р30, Р40 и Р41 за по 150-160 лв. с доставката от UK. Ама хората си знаеха, че са реплики, пък и цената е убиец! За телефон с 8 ГБ RAM и 128 ГБ ROM, 10 ядра, 4AH батерия и т.н. Работят перфектно и хората са доволни. Но за такива пари (500 лв.) е наистина несериозно да се говори и иска. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара
Отговорено 12 фев 2020 Благодаря, и аз това си мислех. Само, че съм платил за продукта 230 долара, + 24 долара доставка. Тук ме изрекетираха с мито и някаква такса още и общата сметка ми набъбна до към 550 лева. По всичко изглежда, че ще си остане за мен. Ако работи добре, на мен не ми пречи, че е реплика. Изглежда яко.Edit: Може да заключите или изтриете темата. Телефонът вече не се продава. Сложих му СИМ карта, инсталирах му това, онова и го подкарах за себе си. За първите 24 часа работа, нямам никакви забележки. Всичко работи перфектно. Доволен съм. 0 Сподели публикацията Адрес на коментара