113 мнения в тази тема

Отговорено

WinNTSetup (т.е. режим setupprep) е много по-функционален и с повече опции. Като наличните туикове, като инсталация и конфигуриране без намеса(https://www.windowsafg.com/), възможност за добавяне на допълнителни настройки с reg файлове. С възможността за стартиране на скриптове (примерно за стартиране на diskpart скриптове за създаване/конфигуриране на тип диск(mbr/gpt)/дялове - стрелецът има готови сценарии - CTRL+Shift+D)

Аз доколкото разбрах човека иска да си оправи маймуните, а не да прави разни скриптове, регистри и тем подобни глупости по цялата платформа,... Тъй, че ако ще се стигне до преинсталация - стандартния метод му предостатъчен на този етап.

А аз се опитвам да обясня колко по-добър е като продукт WinNTSetup - с всичките си възможност за предварително конфигуриране на новата ОС. И това, че ти нещо не разбираш или не можеш да оцениш, не го класифицира в категория глупост. Тази мисъл е само в твоята глава.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Неудобството на WinNTSetup е, че изисква да използваш предварително подготвени и оразмерени дялове - служебен и основен за OС. А те обикновено се правят автоматично от инсталатора. Това затруднява обикновените потребители и изисква повече опит и ползване на друга програма преди това за създаване на дяловете.

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Не се заяждайте с @ExaFlop . И без това е един от малкото, които е много навътре в нещата със софтуера.

Редактирано от Пламен Тодоринов
2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Неудобството на WinNTSetup е, че изисква да използваш предварително подготвени и оразмерени дялове - служебен и основен за OС. А те обикновено се правят автоматично от инсталатора. Това затруднява обикновените потребители и изисква повече опит и ползване на друга програма преди това за създаване на дяловете.

Точно за тази цел са скриптовете, написани от Сергей и са в папката на WinNTSetup.
Освен това, ако става дума за вече инсталирана система, е неоходимо САМО да се форматира делът с Windows папката. Нищо друго не се трие,, не се форматира. За целта има и бутонче [F] в края на всеки ред. В случая ни интересува реда за системния (Windows) дела.
И сте готови да натиснете бутона Setup.

Ну, поехали...да пиете кафе/бира. Като се върнете - воала инсталирана и конфигурирана с профил система.

Всъщност никого не съм натиснал да ползва удобното...
Няма машина, на която да не съм инсталирал през WinNTSetup...и да не е минало по сценарий.

Всеки може да хамалува с [Next], [Next], [Next] и да каже, че може да инсталира Windows. Цялата работа заочва след това - отстраняване на регистрираните грешки, оптимизиране на процеси и услуги....

Редактирано от ExaFlop
3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Не се заяждайте с @ExaFlop .

Да не мислиш, че ,ми дреме? :) 
Идеята е да мога да съм полезен доколкото мога. Но не винаги може да се налива...
Няма машина, за която да отговарям и която да не работи както трябва. Всичко дуго не е моя грижа и отговорност!

Редактирано от ExaFlop
2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Така или иначе Йордан въпреки всичко пак стигна до чистата инсталация. Дано си реши проблема за напред. Явно хората обичат да пътуват от София за Русе през Видин.  Честно да ви кажа аз нямам нерви да се занимавам с "пробвай с това, пробвай с онова и пр...", освен ако не съм 1000 % сигурен, че ще се получи. А, то седмици я влачите тая тема и пак си дойде до чистата инсталация. ;) 

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Добре, разбрах искаш НА ВСЯКА ЦЕНА твоята крава да е мъжка. И преди писах, че всичко си зависи от ситуацията!!!
Аре стига си правил чиста инсталация, ако това ще ти струва пари. Упс, не пари - повечко пари.
Твоята логика е стандартната логика, разпространена по сервизите:"Абе, пляскай му новата инсталация и да фаща пътя"

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Добре, разбрах искаш НА ВСЯКА ЦЕНА твоята крава да е мъжка. И преди писах, че всичко си зависи от ситуацията!!!
Аре стига си правил чиста инсталация, ако това ще ти струва пари. Упс, не пари - повечко пари.
Твоята логика е стандартната логика, разпространена по сервизите:"Абе, пляскай му новата инсталация и да фаща пътя"

Ако поправката ще отнеме няколко дни (случвало се е), май е по - добре чиста инсталация. Днес нямах намерение да инсталирам. Просто всичко се беше омазало до безкрай. Нямах гаранция, че след дву-тричасов ресет ще се оправи. За това време преинсталирах.

Още повече, че исках да сменя и офиса. 

Ако бях по - добре подготвен, упражнението нямаше да отнеме повече от час. Не мисля, че е толкова страшно. 

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Данчо е вкарал скрита мисъл в разрешаването му на проблема и е проточил преинсталацията с цел малко "вдигане" на форума;)

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Данчо е вкарал скрита мисъл в разрешаването му на проблема и е проточил преинсталацията с цел малко "вдигане" на форума;)

Стига с тва повдигане, да няма проблем с простата?

Проточих преинсталацията щот нямах време и възможност, е и мотивация. 

В неделя бях на работа и ми остана около час, тогава ъпгрейднах. 

В понеделник не бях на работа. 

Днес сутринта, ужас и безумие. 10 самоволни рестарта за 5 минути. После закрепи, обаче не се свързва с нета... 

Накрая ми писна и реших да рискувам да прецакам един - два часа. 

Тъпото беше, че не бях подготвил програми, които ползвам и трябваше да ги тегля, в т. ч. Office 2010x64. Имах само 2016, но го мразя. 

Накичих едно по едно нещата и те така. 

Търсачката е 1909 е по - добре да чукна на дърво, но пак трябва да избирам какво да търси. В 7 търсеше всичко. 

В темата научих доста интересни неща, които едва ли щях да срещна. 

Моля @ExaFlop когато има време и нерви да направи един урок за инсталация на 10 с Windows NT Setup.

Тихата инсталация не звучи зле. 

Благодаря на всички! 

Смятам че темата е изчерпана. 

Fin. 

5

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

След ъпдейта до 1909 търсачката горе - долу се ядваше. 

Обаче, последния месец направо не работи. 

Не търсене във файла. И по име не търси. 

Нищо. Виждам файла, но търсачката - не го. 

Някой има ли идея дали в следващите версии има подобрение? 

И, някаква алтернатива? 

П. П. : по - рано пробвах няколко програми, но бяха доста зле. 

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

При мен си намира всичко. Виж си опциите за индексиране.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Вярвай ми, че ги гледах, сложих всичко, пусках му ново индексиране... Виждам файла, но търсачката - не.

Толкова ядове не съм брал с ОС от 1000 години

Ако случайнои намери нещо, то е по име на файл, търсенне във файла няма

I6d3Uob.png

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Да си пипал нещо по Кортана?
Погледни и тук:
https://www.windowscentral.com/how-fix-taskbar-search-not-working-windows-10
https://docs.microsoft.com/en-us/troubleshoot/windows-client/shell-experience/fix-problems-in-windows-search

Пробвай да стартираш Windows Search service:
net stop wsearch
net start wsearch

и провери работи ли търсачката

Редактирано от ExaFlop
2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Не съм барал брантията. По - рано беше това. 

Сега, резко спря да намира инфо, особено в съдържанието на документите 

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Тая кочина не иска да търси изобщо. Зорлем ъпгрейднах но 20Н2 и пак не ще. Особено в Windows Explorer. Виждам файла в папката, а отгоре пише, че няма резултати.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Сигурно си опитал всичко, но понеже в тая кочина най-важните настройки са скрити, това пробвал ли си?

ji52oW7.jpgW3kJUR0.jpg

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Благодаря!

Пробвал съм го и не става. Даже го пуснах и като администратор. Как па се моите компютри само са бъгави (дори когато не са инсталирани от мен)
Пускам друга тема с друга идея. Тва е мъртво

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Данчо, прати файла който търсиш на някого със същият уин да видим, дали той ще го намери на неговият компютър. Така ще изключиш възможността нещо да е бъгаво при теб.

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

След 3 чисти инсталации на различни билдове и все да не работи, като хората, е няма как да се занимавам повече

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ей, ма си е класен боклук тоя Windows 10. По - голяма тъпотия от ваксинация за Ковид 19, баси

lD1ZbYJ.png

Редактирано от Йордан
4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

А кой да ти направи езиковите настройки? За non-unicode

Редактирано от ExaFlop
2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

До вчера всичко си беше нормално, освен, че не търсеше. Повярвай ми, доста си поиграх с всички иб@ни настройки на тоя боклук. От една година се мъча, буквално. Ако успея да инсталирам седмица, направо ще се цуна изотзадзе

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Йордан - Купил си вече супер яко дъно май, така че няма да имаш проблем със седмицата - а то си поддържа и предлага и драйвери за седмицата :)

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Това ми е надеждата. 

И не съм го купил. Служебно е. 

Нямам 2к и не бих дал за компютър. 

Дано стане 7, че ми писна на шнура, честно 

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване