113 мнения в тази тема

Отговорено (Редактирано)

При неработещ Windows Search - изтеглете и добавете към регистратурата. Рестарт.
5rTCj7l.jpg

Search.reg

Редактирано от ExaFlop
1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Мерси, никаква промяна. Дори в експлоръра не търси. Трябва да знам кое, в коя папка е, му таковам онова. И езикът е куц, още е на маймуни. Ако не свикна ще трябва да преинсталирам, а хич не ми се ще. Скапана десетка

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

При мен проблемът е, че не намира тва дет търся, иначе за програми бачка, но за документи - кукиш

Редактирано от Йордан
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

При неработещ Windows Search - изтеглете и добавете към регистратурата. Рестарт.
5rTCj7l.jpg

Search.reg

...

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

5rTCj7l.jpg

Search.reg

...

Мерси, това го сложих и не се промени нищо. Някой ден ако имам повече време ще преинсталирам с последния билд 

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Мерси, това го сложих и не се промени нищо. Някой ден ако имам повече време ще преинсталирам с последния билд 

Пускаш инсталатора, отиваш да пиеш кафе и като се върнеш, машината е готова надградена. ;) 

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Пускаш инсталатора, отиваш да пиеш кафе и като се върнеш, машината е готова надградена. ;) 

Притеснява ме, че проблемът с езика и маймуните в търсачката ще си остан при ъпгрейд, нищо не пречи да пробвам, де 

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

https://www.howtogeek.com/132428/everything-you-need-to-know-about-refreshing-and-resetting-your-windows-8-pc/
Човек, ако се забърка - тази опция изглежда полезна.

Редактирано от Mike_Toreno
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Преинсталирай Данчо. До сега да беше забравил, че си преинсталирал.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Скрито съдържание

Ще пробвам първо с ъпгрейд и ресет, ако се омаже птеинстал и готоу 

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

По-скоро в обратен ред - първо reset със запазване на личните файлове и настройки - ако не стане, тогава чиста инсталация.
И не бързай с изключването на Кортана. Тя така и така не работи за България.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Вчера ъпгрейднах до 1909. 

Между другото, пробвах чиста инсталация, не стана с install.wim в стрелец. През стрелеца трябваше да посоча цялото исо за да тръгне. Иначе даваше грешка 0x8000001

Обаче. 

Пак си има проблема с маймуните в търсачката на експлоръра. Кортана се появи, но който и от английските езици да сложа, се таа 

Редактирано от Йордан
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

не стана с install.wim в стрелец.

С кое приложение в Стрелец не става?
Пак си има проблема с маймуните

С какво инсталира? Коя версия? WinNTSetup? Грешката кой я дава.
Езиците, които си настроил кои са? За non-unicode Български зададе ли?

И нали се сещаш, че за да е само при теб този проблем, правиш нещо некоректно.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

И аз затова си помислих, за non-unicode. Вчера, след инсталирането на чисто на 10 на новото ССД имах проблем с "маймунки", но след съответната настройка за non-unicode се оправи. Кортана изобщо не съм я активирал, още при инсталацията отказах.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

не стана с install.wim в стрелец.

С кое приложение в Стрелец не става?
Пак си има проблема с маймуните

С какво инсталира? Коя версия? WinNTSetup? Грешката кой я дава.
Езиците, които си настроил кои са? За non-unicode Български зададе ли?

И нали се сещаш, че за да е само при теб този проблем, правиш нещо некоректно.

Отначало не беше така. После, като разръчках кортана и се омаза.

Грешката я даде 1909 en international при инсталация през windows nt setup. Пробвах 2 пъти. После, на втория ред има избор на iso и от същото исо се инсталира. 

Нямах време, възстанових бекъпа и ъпгрейднах 

Гледах уникод, гледах на баба си у... и не става. Ще свикна някак или ще преинсталирам, когато имам време. 

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

1. Ползвай Win 10 EN-US, а не intl!
2. Ползвай последна версия на WinNTSetup http://jfx.cwcodes.net/WinNTSetup/Release/WinNTSetup4.rar
2. Като кликнеш с десен бутон по иконата инсталатор директно можеш да избереш iso файл, който автоматично се монтира (в среда Win 8+) и се избира install.,wim файлът.
Rv6Ht9b.png

После, като разръчках кортана

Едно си баба знае, едно си баба бае... 

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Значи все пак, най-сигурното решение си остава... чистата инсталация.
Този ресет може и да помогне, но явно не винаги става... А уж трябвало да зареди фабрични настройки...

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Когато проблемът не е в Windows, а в профила, проблемът се наследява.

1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Нов профил, старият се трие и тогава ресет?

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Създаването на нов профил е един от методите за откриване на проблем. Ако това не помогне, ресет.
Въпреки, че и обратният ред не губи - ресет - нов профил.

Значи все пак, най-сигурното решение си остава... чистата инсталация.
Този ресет може и да помогне, но явно не винаги става... А уж трябвало да зареди фабрични настройки...

В съвременните Windows OS'es за да се стигне до чиста инст. трябва да има голямо ос*ране. Има толкова много вградени инструменти за отстраняване на проблеми.

Редактирано от ExaFlop
2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

И ако човек не ги знае тия инструменти и докато ги намери, тества...... па това стане, онова не стане, тц-дрън дрън..... то отнеме много повече време, отколкото да задели половин-час-два време за една нормална преинсталация. 

Иначе във вашия случай всичко е точно с инсталацията от Стрелец (правил съм го).

4fSFJBW.jpgl0YzO9E.jpg5aTvcnE.jpg

Важно е да се знае, че ако ще правите UEFI инсталация на GPT диск, то стартирайте и Win 10 от Стрелец в UEFI режим. Иначе ще стигнете до дяловете и няма да може да продължите инсталацията. Ще ви пише, че са GPT..... При мен е по този начин (третото, а не последното):

cAht6fe.jpg

Редактирано от Ground Zero SPL
0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

WinNTSetup (т.е. режим setupprep) е много по-функционален и с повече опции. Като наличните туикове, като инсталация и конфигуриране без намеса(https://www.windowsafg.com/), възможност за добавяне на допълнителни настройки с reg файлове. С възможността за стартиране на скриптове (примерно за стартиране на diskpart скриптове за създаване/конфигуриране на тип диск(mbr/gpt)/дялове - стрелецът има готови сценарии - CTRL+Shift+D)

то отнеме много повече време, отколкото да задели половин-час-два време за една нормална преинсталация. 

Знанието не идва даром. Но пък когато е факт нещата стават. И стават бързо.
И чистата инсталация не винаги е възможна или най-бързият начин. Зависи колко/какъв софт има инсталиран. Примерно нашенски лицензирани продукти след нова инсталация изискват ново плащане на лиценз - счетоводни/медицински продукти. Или продукти с огромни пакети като софтуер за авточасти или CAD/CAE софтуер.

3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

WinNTSetup (т.е. режим setupprep) е много по-функционален и с повече опции. Като наличните туикове, като инсталация и конфигуриране без намеса(https://www.windowsafg.com/), възможност за добавяне на допълнителни настройки с reg файлове. С възможността за стартиране на скриптове (примерно за стартиране на diskpart скриптове за създаване/конфигуриране на тип диск(mbr/gpt)/дялове - стрелецът има готови сценарии - CTRL+Shift+D)

Аз доколкото разбрах човека иска да си оправи маймуните, а не да прави разни скриптове, регистри и тем подобни глупости по цялата платформа,... Тъй, че ако ще се стигне до преинсталация - стандартния метод му предостатъчен на този етап.

0

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Да докладвам. 

Компа балтавеше връзката с Интернет. При клика не на линк на цибалаб се рестартира ше. Дори часовника не пожела да смени. Ъпгрейдът му се отрази ужасяващо омазващо.

Имам си бекъп от преди ъпгрейда и ми дреме на гъ..

Та инсталирах наново 1909, чисто и просто, кат къпан милюцюнер. 

Хем си сложих и office 2010, че 2016 не мога да го трая нещо.

Ся остава нещо да не се отакова и ура след час, час и нещо. 

2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване