Степенуване на мебелните магазини по качество/цени/сглобяване


3 мнения в тази тема

Публикувано

Обзавеждам нов апартамент и закупуването на мебелите при мен се случва, като търся добри промоции или, ако видя нещо, което много ми хареса, дори и да не е на промоция. Поради, което, съм обиколил повечето големи мебелни магазини в София и добих известна представа, за това, кой магазин какво качество и цени предлага. Като винаги търся/купувам от физическите магазини и никога от онлайн магазините, що се отнася за мебели.

Ще ги степенувам по качество, цена и колко добре е направена (показано) схемата за сглобяване.

1. Икеа - слагам този магазин на първо място поради няколко причини. Първо - качеството на мебелите е най-доброто, което съм купувал до момента, независимо дали струва 100 лв. или 500лв. Второ - най-лесната и добре направена схема за сглобяване. Купувал съм няколко нещо от там и до сега не съм имал затруднения при сглобяването им. Трето - никога не са липсвали части. Напротив, винаги всички винтчета, дюбели и т.н. са били с едно повече (евентуално, ако загубиш някое). И последното, което е минус - високи цени и много слаби или никакви промоции.

2. Аико/Мьомакс - Добро качество на мебелите, близко до това на Икеа, независимо от цената. Добре направени схеми, с лесно проследяване на последователността при сглобяване, леки затруднения при по-засуканите мебели (голяма секция примерно). Високи цени, но понякога с доста добри промоции. Купувал съм няколко неща от там и до сега не са липсвали части, не са били и в повече. 

3. Виденов - Средно качество на мебелите. Сравнително добре направени схеми, но на по-засукани мебели (като гардероб) може лесно да се обърка последователността при сглобяване. Ниски цени и много често, много добри промоции. Тук започват минусите - Купувал съм няколко неща от там и до сега винаги е имало проблем с частите. Случвало се е да има липсващи винтчета, дюбели или други дребни части. Но е имало и по-фрапиращи моменти с липсващи закачалки, които не можеш да си набавиш от близката железария и трябва да се звъни на Рекламации и да се чака да ти ги доставят в рамките на няколко дни. Друг минус - склада им е чак в Ловеч и продукта, който си си избрал никога не можеш да си го вземеш веднага, а трябва да се чака доставка в рамките на 5 дни.

4. Хоп Мебели - Средно качество на мебелите. Сравнително добре направени схеми, но съм купувал само лесни за сглобяване продукти. Ниски цени, чат пат добри промоции. Не е имало проблем с липсващи части.  Като минус - слабо разнообразие, малък асортимент.

5. Еником-М - Ниско качество на мебелите (чукнати, фурнира не е залепен добре и други дразнещи работи) - вероятно повече няма да повторя да взема нещо от там. Най-малоумната схема за сглобяване, която съм виждал до сега! И също заради това, няма да повторя повече да взема нещо от там. Сравнително високи цени с чат пат добри промоции. Липсващи части - 4 дюбела и 20 винтчета липсваха само на един продукт и то маса. Не ми се мисли, ако е нещо голямо. 

Поне по моя преценка Икеа и Аико/Мьомакс държат пазара от към качество. От към цени винаги ще предпочета Виденов, но с цената на известна доза нерви от липсата на някоя част.

Ако имате наблюдения за тези или други мебелни магазини, споделете.:)

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено

Ако ми позволиш една забележка за Икеа. 

Лятото изпаднаха чисто нови бюра от икеа единична цена около 370 лева!!!

Колега искаше да дари на столично училище, което работи с болни дечица като бюрото трябваше да бъде за конкретна учителка. Идеята беше да го сглобим за да не го продадат. 

1. Схемата беше малоумна, а за някои части трябваше да импровизораме. Просто не стществуваха в описанието. 

Материалът не беше пдч, а хартия, просто хартия.

Просто боклук за много висока цена. 

По класацията :

Скапан материал, лошо описание, безжожно висока цена. Икеа смърди. По - скоро е модерно, отколкото смислено. Като айфон и голф. 

Поръчвах от Мебелите плюс... Нещо такова беше. Един месец чакане, високо качество на изработка, поносими цени. Мисля, че мебелите бяха на Ирим. 

Мьомакс, хубави цени, средно качество на материала и крепежите. 

Виденов, тънко пдч, ниски цени. За сглобяването има клипче в сайта. Не ги гледам. Вече не гледам и хелпа, направо сглобявам. 

Хоп мебели, не знам. 

2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

За българина още важи правилото, око да види, ръка да пипне.

Редактирано от Неделев
2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване