Ако имате проблеми с логването във форума или със зареждането на началната страница, изчистете кеша на вашия браузър. Моля променете адреса на форума във вашите фаворити или лента с отметки на https://windowsbulgaria.com . При проблеми, свържете се с екипа на: https://windowsbulgaria.com/contact/

Как да създадем своя собствена тема за WinRar


1 мнение в тази тема

Публикувано (Редактирано)

Как да създадем собствена тема за WinRar


1. Създавате папка с името на темата, която ще правите - Примерно   windows7bulgaria.theme   Задължително пишете  .theme  след името.

Smllmvk.jpg

Ако папката е с произволно име без  .theme  след името, то това трябва да се добави при архивирането на файловете. Трябва да го напишете преди разширението .rar  Имайте в предвид обаче, че каквото е името на папката такова ще е и името на архива, освен ако не го промените.

SdG96JT.jpg
   
2. В същата папка създавате текстов файл с име  winrar_theme_description

В текстовия файл може да напишете по избор.

title=Името на темата
about=За
info=Информация
comment=Коментар
site=https://windows7bulgaria.com

Но не е задължително текстовия файл да има някакво съдържание за да може после да се инсталира темата. Важното да спазите името на файла. Без проблем може да го направите и скрит файл. Но задължително трябва да е в главната папка.

3. Сега идва ред да изберете, каква ще е темата. Тоест на каква тема ще са изображенията, които ще се поставите в папката, всичко по ваш избор каквото и както ви харесва. Те обикновено са с разширение (.bmp) (.ico) (.cur) и размери  16x16, 32x32, 12x12x, 13x13 и др. и с имена

WizardLogo, Tray, SortUp, SortDown, SFXLogo, SFX, Setup, REV, RarSmall, RAR, PasswordOn, PasswordOff, FolderUp, File, Estimate, DragCopy, DiskOn, DiskOff, AboutLogo. (Тук изображенията са в различен формат и размер)

4. В същата папка създавате нова папка с име Toolbar. Тя съдържа само  bitmap  изображения (.bmp) и размери 40x40, 32x32 или по ваш избор, но да не са прекалено малки или големи. И с имена:

Add, Benchmark, Comment, Convert, Delete, Exit, Extract, ExtractTo, Find, Info, Lock, Print, Protect, Repair, Report, SFX, Test, View, VirusScan, Wizard.

Ако не ги знаете не е страшно, просто си намерете една тема за WinRar разархивирайте я и гледайте по изображенията за имената, размерите и разширението.

Най-накрая, когато сте готови архивирайте  (Всичко, което се намира в главната папка)  в RAR архив и сте готови.

Сега само като цъкнете върху архива с темата тя ще се инсталира автоматично в папка   %APPDATA%\WinRAR\Themes.

OdHfjQP.jpg

Bx18wP2.jpg

FqfYirG.jpg

 

 

Редактирано от Неделев
8

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване